Ustvarjanje prihodnosti: Storitve 3D tiskanja in skeniranja za vaše podjetje

logo

Solid World d.o.o.
Izkoristite prednosti naprednih tehnologij za hitro, prilagodljivo in trajnostno proizvodnjo

Tehnologije 3D tiskanja in skeniranja so sprožile revolucijo v proizvodnji ter ponudile številne možnosti pri oblikovanju izdelkov, izdelavi prototipov in proizvodnji. S pomočjo napredkov v aditivni proizvodnji smo podjetja, kot je naše, izkoristila moč tehnologij, kot so selektivno lasersko sintranje (SLS), digitalno svetlobno strjevanje (DLP), binder jetting (MBJ) in postopek nanašanja pretaljenega filamenta (FFF). Te inovativne tehnologije, skupaj s sodobnimi 3D tiskalniki priznanih blagovnih znamk, kot so Wematter, Fabweaver, Desktop Metal in ETEC, nam omogočajo, da vam ponudimo 3D natisnjene kose iz različnih materialov.

Najnovejša storitev, ki jo ponujamo, je 3D tisk kovinskih delov. Metal Binder jetting (MBJ) oziroma nanašanje veziva na kovinski prah je revolucioniralo proizvodnjo kovinskih delov, kar industrije, ki potrebujejo kompleksne, lahke in trpežne komponente, zelo cenijo. Z izbirnim nanosom veziva na plasti kovinskega prahu omogoča MBJ izdelavo zapletenih delov z izjemnimi mehanskimi lastnostmi. Po končanem tisku se tako imenovane zelene izdelke položi v peč kjer se začne postopek sintranja. Po končanem sintranju so izdelki trdni in imajo enake mehanske lastnosti, kot če bi bili strojno obdelani iz surovca enakega materiala. Na našem tiskalniku Shop System proizvajalca Desktop Metal tiskamo z nerjavnim jeklom 17-4 PH. Na tiskalniku Studio System pa vam lahko ponudimo kovinske izdelke tudi iz drugih materialov.

Na sliki od desne proti levi: Ohišje ležaja (MBJ), Kocka iz termoplastičnega poliuretana (SLS), Voščeni pramodel za kalup (DLP), Organska oblika iz PLA (FFF)

Poleg kovin pa že dolgo časa tiskamo polimerne izdelke z več različnimi tehnologijami. Polimerne izdelke z najboljšimi mehanskimi lastnostmi dobimo s tehnologijo selektivnega laserskega sintranja na švedskem tiskalniku Wematter Gravity. Tehnologija SLS uporablja močan laser za sintranje prahu izbranega materiala, kar omogoča izdelavo trdnih in zapletenih objektov. Ta metoda ponuja izjemno vsestranskost in je idealna za izdelavo funkcionalnih prototipov, končnih izdelkov z kompleksnimi geometrijami. S tehnologijo SLS lahko delamo z materiali, kot so najlon, polikarbonat in polipropilen, kar odpira širok spekter aplikacij v avtomobilski, letalski in potrošniški industriji. Tiskati je mogoče tudi z ogljikovimi vlakni ojačanim najlonom, poleg tega pa še z najlonom, ki je certificiran za prehrambeno industrijo.

Ponujamo tudi storitve tiskanja z DLP 3D tiskalnikom, katerega odlikujejo izdelki z izjemno kakovostjo površine in natančnostjo tiskanja. Ta postopek je popoln za izdelavo končnih izdelkov, podrobnih prototipov, nakita, zobnih modelov in prilagojenih potrošniških izdelkov. Razpoložljivost različnih materialov, vključno z biozdružljivimi smolami, prozornimi polimeri in trdnimi kompoziti, nam omogoča prilagajanje specifičnim zahtevam naših strank.

Postopek nanašanja pretaljenega filamenta (FFF/FDM), se zaradi svoje dostopnosti, cenovne ugodnosti in vsestranskosti široko uporablja. Tehnologija FFF omogoča izdelavo funkcionalnih prototipov, konceptualnih modelov in celo orodij. Z raznoliko izbiro materialov, vključno z ABS, PLA, PETG in drugimi, se FFF pogosto uporablja v izobraževanju, arhitekturi in industriji potrošniških izdelkov.

Naše celovite storitve 3D tiskanja so tesno povezane z naprednimi zmogljivostmi 3D skeniranja. Uporabljamo vrhunske 3D skenerje proizvajalca Polyga, ki omogočajo podrobno zajemanje fizičnih predmetov in pretvorbo v oblak točk. Ne glede na to, ali gre za vzvratni inženiring, kontrolo kakovosti ali izboljšanje oblikovanja izdelkov pa lahko s programsko opremo Geomagic rešimo vsako zahtevo stranke.

Skeniranje letalskega trupa

Naša prednost je osredotočenost na zadovoljstvo strank, saj ponujamo prilagojene rešitve. Naša ekipa strokovnjakov odlično obvladuje ustvarjanje in optimizacijo 3D modelov za tiskanje, s čimer zagotavlja vrhunsko kakovost pri tiskanju, obenem pa optimizira uporabo materialov in čas tiskanja. Z našim znanjem stranke pridobijo željene 3D izdelke v zelo kratkem času.

Kontaktirajte nas še danes in preverite, kako lahko naše storitve 3D tiskanja in skeniranja izboljšajo vaše poslovanje. Skupaj bomo oblikovali boljšo prihodnost s pomočjo naprednih tehnologij 3D tiskanja in skeniranja.

www.solidworld.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!