WSCAD orodje za integracijo eCAD okolja in ERP sistema za optimizacijo nabave

logo

EXOR ETI d.o.o.
Področje nabave ima danes v proizvodnih procesih v podjetjih vse večji pomen. Ker se dobavni časi različnih materialov in komponent zaradi mnogih dejavnikov povečujejo, je pomembno, da sta načrtovanje in organizacija nabave učinkovita.
Ključni korak k zmanjšanju časa načrtovanja nabave materialov in komponent je integracija elektro inženirskega okolja in ERP programskega sistema (Enterprise Resource Planning) ter učinkovita koordinacija razvojnega in nabavnega oddelka v podjetju. V sodobnih proizvodnjah za strojno konstruiranje in električno načrtovanje potrebujemo različne napredne programe, ki so med seboj povezani in omogočajo konsistenten pretok podatkov.

Digitalizirani procesi, ki omogočajo povezavo med različnimi IT sistemi, zagotavljajo prihranke časa in zmanjšanje tveganja za napake. WSCAD je razvil vmesnik ERP/PLM Sync Tool, ki omogoča povezavo med eCAD sistemom in ERP sistemom.

Transparentnost na vseh ravneh
Potrebe nabave materiala so odvisne od trenutnih list komponent v določenem projektu. Eden od pogojev za brezhibno sodelovanje med razvojnim oddelkom in oddelkom nabave je možnost vpogleda v trenutno stanje nabave in faze projekta. Pri bolj kompleksnih procesih so nekateri sistemi zasnovani na področju strojnega in električnega inženiringa. Pogoni, na primer, spadajo na področje strojnega inženiringa, vendar so vključeni tudi v elektro načrtih, zato se pojavijo listah komponent obeh disciplin. Oddelek nabave mora v takem primeru naročila za materiale ali komponente pregledati dvakrat in odkriti podvojene postavke.

Orodje WSCAD ERP/PLM Sync Tool je rešitev, ki omogoča, da se deli z liste komponent, ki so podvojeni, ob prenosu nove liste komponent iz elektro oddelka v nabavni oddelek avtomatsko odstranijo. Na ta način se izognemo večkratnim naročilom istega materiala ali komponente.

WSCAD ERP/PLM Sync Tool omogoča tudi zmanjšanje raznolikosti komponent, kar oddelku nabave olajša komunikacijo in poslovanje z dobavitelji. Zaloge v skladišču se tako optimizirajo, odprejo pa se možnosti za naložbe v nove projekte.

Za več informacij o WSCAD programski opremi kontaktirajte wscad@exor-eti.si.

EXOR ETI d.o.o.
Brnčičeva 51
1231 Ljubljana
tel.: +386 (0) 1 511 10 95
info@exor-eti.si
https://exor-eti.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!