Mean Well napajalniki serije RSP-500

Novi industrijski 500W napajalnik z nizkim 1u profilom in visokim izkoristkom.

Mean Well predstavlja nov model 500W AC/DC napajalnika iz RSP serije. RSP serija Mean Well napajalnikov je nova generacija napajalnikov, pri kateri je poudarek na kompaktnem ohišju ter visokih izkoristkih. Napajalniki iz serije RSP-500 imajo ohišje višine 40,5mm, kar ustreza 1U standardu. V primerjavi s primerljivim napajalnikom starejše generacije, serije SP-480, ima napajalnik RSP-500 ohišje manjše za 22,1% in do 8% boljši izkoristek. Ravno tako ima RSP-500 širše temperaturno območje delovanja (od -30 do +70 stopinj) v primerjavi s SP-480 (-20 do +60 stopinj).

Z vgrajeno aktivno PFC (power factor correction) funkcijo in moderno zasnovo vezij imajo napajalniki do 90,5% izkoristek, odvisno od izhodne napetosti. Ventilator s kontrolo hitrosti skrbi za učinkovito odvajanje toplote. Vhodna izmenična napetost je 85-264 VAC, izhodne napetosti pa so od 3,3VDC do 48VDC, odvisno od izbranega modela.  Napajalniki imajo vgrajeno zaščito pred kratkim stikom, preobremenitvijo, prenapetostjo in previsoko temperaturo.

LCR d.o.o.

www.lcr.si

Več o članku

Mean Well napajalniki serije RSP-500

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!