Optidrive HVAC

Invertek Drives izdeluje frekvenčne pretvornike enostavne za uporabo, za industrijsko avtomatizacijo po vsem svetu.

Frekvenčni pretvorniki Optidrive HVAC so namenjeni predvsem uporabi v črpalnih in klimatskih sistemih ter ventilatorjih. V spodnjih vrsticah pa je predstavljena ena izmed tehnologij (Optiflow tehnologija), ki omogoča kaskadni nadzor večih črpalk in predstavlja enostavno uporabo frekvenčnega pretvornika Optidrive HVAC s spremenljivo hitrostjo na vsaki črpalki.

Optiflow tehnologija predstavlja le eno v nizu specialnih funkcij, ki so namenjene energetsko učinkovitemu delovanju in prilagodljivemu nadzoru črpalke.

Frekvenčni pretvorniki Optidrive HVAC so med seboj povezani s komunikacijskim kablom. V kaskado je lahko vezanih do 5 frekvenčnih pretvornikov. Vsako črpalko, kot prikazuje slika ena, krmili določen Optidrive HVAC pogon (en pogon za eno črpalko). Vsi pogoni delujejo v načinu spremenljive hitrosti z neko referenčno vrednostjo, ki jo sprejmejo preko komunikacijske povezave. V kaskadnem sistemu pogonov, je en pogon označen kot nadrejeni (angl. ‘Master’) drugi pa kot podrejeni (angl. ‘Slave’). Nadrejeni sprejema preko senzorja povratno informacijo o dejanskem tlaku, ki posledično s pomočjo uporabe PID regulacije, vpliva na izhodno vrednost Optidrive HVAC pogonov celotnega sistema. Nadrejeni tako omogoča delovanje in določa izhodno frekvenco delovanja zase kot tudi za podrejene pogone v kaskadnem sistemu. Določitev »Nadrejeni« in »Podrejeni« pogon je enostavna s pomočjo parametrov, ki jih nastavimo preko vgrajene tipkovnice, kar predstavlja hitro nastavitev ter zagon, s čimer prihranimo dragocen delovni čas. Napredne optimizacijske funkcije prilagajajo porabo energije glede na obremenitev črpalke, s čimer Optidrive HVAC pogon zagotavlja, da črpalka deluje maksimalno učinkovito. Vgrajeni merilniki porabe energije omogočajo jasen prikaz porabljene energije in izračun prihranka.

GO TO d.o.o.

Ljubljanska cesta 45, 1241 Kamnik

Tel.: +386 (0)1 5190 853

www.goto.si

Več o članku

Optidrive HVAC

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!