Optidrive HVAC

Invertek Drives izdeluje frekvenčne pretvornike enostavne za uporabo, za industrijsko avtomatizacijo po vsem svetu.

Frekvenčni pretvorniki Optidrive HVAC so namenjeni predvsem uporabi v črpalnih in klimatskih sistemih ter ventilatorjih. V spodnjih vrsticah pa je predstavljena ena izmed tehnologij (Optiflow tehnologija), ki omogoča kaskadni nadzor večih črpalk in predstavlja enostavno uporabo frekvenčnega pretvornika Optidrive HVAC s spremenljivo hitrostjo na vsaki črpalki.

Optiflow tehnologija predstavlja le eno v nizu specialnih funkcij, ki so namenjene energetsko učinkovitemu delovanju in prilagodljivemu nadzoru črpalke.

Frekvenčni pretvorniki Optidrive HVAC so med seboj povezani s komunikacijskim kablom. V kaskado je lahko vezanih do 5 frekvenčnih pretvornikov. Vsako črpalko, kot prikazuje slika ena, krmili določen Optidrive HVAC pogon (en pogon za eno črpalko). Vsi pogoni delujejo v načinu spremenljive hitrosti z neko referenčno vrednostjo, ki jo sprejmejo preko komunikacijske povezave. V kaskadnem sistemu pogonov, je en pogon označen kot nadrejeni (angl. ‘Master’) drugi pa kot podrejeni (angl. ‘Slave’). Nadrejeni sprejema preko senzorja povratno informacijo o dejanskem tlaku, ki posledično s pomočjo uporabe PID regulacije, vpliva na izhodno vrednost Optidrive HVAC pogonov celotnega sistema. Nadrejeni tako omogoča delovanje in določa izhodno frekvenco delovanja zase kot tudi za podrejene pogone v kaskadnem sistemu. Določitev »Nadrejeni« in »Podrejeni« pogon je enostavna s pomočjo parametrov, ki jih nastavimo preko vgrajene tipkovnice, kar predstavlja hitro nastavitev ter zagon, s čimer prihranimo dragocen delovni čas. Napredne optimizacijske funkcije prilagajajo porabo energije glede na obremenitev črpalke, s čimer Optidrive HVAC pogon zagotavlja, da črpalka deluje maksimalno učinkovito. Vgrajeni merilniki porabe energije omogočajo jasen prikaz porabljene energije in izračun prihranka.

GO TO d.o.o.

Ljubljanska cesta 45, 1241 Kamnik

Tel.: +386 (0)1 5190 853

www.goto.si

Več o članku

Optidrive HVAC

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!