Optidrive HVAC

Invertek Drives izdeluje frekvenčne pretvornike enostavne za uporabo, za industrijsko avtomatizacijo po vsem svetu.

Frekvenčni pretvorniki Optidrive HVAC so namenjeni predvsem uporabi v črpalnih in klimatskih sistemih ter ventilatorjih. V spodnjih vrsticah pa je predstavljena ena izmed tehnologij (Optiflow tehnologija), ki omogoča kaskadni nadzor večih črpalk in predstavlja enostavno uporabo frekvenčnega pretvornika Optidrive HVAC s spremenljivo hitrostjo na vsaki črpalki.

Optiflow tehnologija predstavlja le eno v nizu specialnih funkcij, ki so namenjene energetsko učinkovitemu delovanju in prilagodljivemu nadzoru črpalke.

Frekvenčni pretvorniki Optidrive HVAC so med seboj povezani s komunikacijskim kablom. V kaskado je lahko vezanih do 5 frekvenčnih pretvornikov. Vsako črpalko, kot prikazuje slika ena, krmili določen Optidrive HVAC pogon (en pogon za eno črpalko). Vsi pogoni delujejo v načinu spremenljive hitrosti z neko referenčno vrednostjo, ki jo sprejmejo preko komunikacijske povezave. V kaskadnem sistemu pogonov, je en pogon označen kot nadrejeni (angl. ‘Master’) drugi pa kot podrejeni (angl. ‘Slave’). Nadrejeni sprejema preko senzorja povratno informacijo o dejanskem tlaku, ki posledično s pomočjo uporabe PID regulacije, vpliva na izhodno vrednost Optidrive HVAC pogonov celotnega sistema. Nadrejeni tako omogoča delovanje in določa izhodno frekvenco delovanja zase kot tudi za podrejene pogone v kaskadnem sistemu. Določitev »Nadrejeni« in »Podrejeni« pogon je enostavna s pomočjo parametrov, ki jih nastavimo preko vgrajene tipkovnice, kar predstavlja hitro nastavitev ter zagon, s čimer prihranimo dragocen delovni čas. Napredne optimizacijske funkcije prilagajajo porabo energije glede na obremenitev črpalke, s čimer Optidrive HVAC pogon zagotavlja, da črpalka deluje maksimalno učinkovito. Vgrajeni merilniki porabe energije omogočajo jasen prikaz porabljene energije in izračun prihranka.

GO TO d.o.o.

Ljubljanska cesta 45, 1241 Kamnik

Tel.: +386 (0)1 5190 853

www.goto.si

Več o članku

Optidrive HVAC

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!