Sesalne plošče za manipulacijo kovinskih plošč

Zanesljivost in  geometrična fleksibilnost so prednosti sesalnih plošč FIPA (SPLT). Sesalne plošče omogočajo veliko enostavnejšo manipulacijo, so zanesljive in fleksibilne.

Pri manipulaciji lasersko rezanih kovinskih plošč ter plošč, pri katerih se izsekavajo deli, se uporablja avtomatsko voden prijemalni in odlagalni sistem. Pri premikanju plošč z izseki ali laserskimi rezi lahko pride do situacije, ko vakuumsko prijemalo želi prijeti ploščo na mestu, kjer ni kovine. V tem primeru se vakuumski krog prekine, plošča (izdelek) pade, kar lahko povzroči poškodbe.

Iz tega razloga so vakuumski seski na prijemalu razvrščeni tako, da nobeno izmed njih ne sede v prazen prostor oz. izsek. Kar pa pomeni zmanjšano fleksibilnost manipulacije plošč. Vsak izdelek ima namreč svojo obliko, ki zahteva oprijem po celotni površini zaradi zagotavljanja večje varnosti.

Rešitev omenjene težave ponuja Fipa s svojo sesalno ploščo (SPLT). Omejitev pretoka v sesalni plošči omogoča, da izguba vakuuma ostaja v dovoljenem nivoju. Vakuum sesalne plošče ostaja enak po celotni površini, kljub neenakemu oprijemu posameznih seskov. Standardno so vakuumski seski na plošči razporejeni kot mreža in sicer 4×4 ali 6×6 seskov z 2,5 mehom, material NBR odporen na olje.

Top teh d.o.o.

FIPA GmbH

www.fipa.com

www.topteh.si

Več o članku

Sesalne plošče za manipulacijo kovinskih plošč

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!