Sesalne plošče za manipulacijo kovinskih plošč

Zanesljivost in  geometrična fleksibilnost so prednosti sesalnih plošč FIPA (SPLT). Sesalne plošče omogočajo veliko enostavnejšo manipulacijo, so zanesljive in fleksibilne.

Pri manipulaciji lasersko rezanih kovinskih plošč ter plošč, pri katerih se izsekavajo deli, se uporablja avtomatsko voden prijemalni in odlagalni sistem. Pri premikanju plošč z izseki ali laserskimi rezi lahko pride do situacije, ko vakuumsko prijemalo želi prijeti ploščo na mestu, kjer ni kovine. V tem primeru se vakuumski krog prekine, plošča (izdelek) pade, kar lahko povzroči poškodbe.

Iz tega razloga so vakuumski seski na prijemalu razvrščeni tako, da nobeno izmed njih ne sede v prazen prostor oz. izsek. Kar pa pomeni zmanjšano fleksibilnost manipulacije plošč. Vsak izdelek ima namreč svojo obliko, ki zahteva oprijem po celotni površini zaradi zagotavljanja večje varnosti.

Rešitev omenjene težave ponuja Fipa s svojo sesalno ploščo (SPLT). Omejitev pretoka v sesalni plošči omogoča, da izguba vakuuma ostaja v dovoljenem nivoju. Vakuum sesalne plošče ostaja enak po celotni površini, kljub neenakemu oprijemu posameznih seskov. Standardno so vakuumski seski na plošči razporejeni kot mreža in sicer 4×4 ali 6×6 seskov z 2,5 mehom, material NBR odporen na olje.

Top teh d.o.o.

FIPA GmbH

www.fipa.com

www.topteh.si

Več o članku

Sesalne plošče za manipulacijo kovinskih plošč

Sorodni članki

Zadnji članki

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!