Sesalne plošče za manipulacijo kovinskih plošč

Zanesljivost in  geometrična fleksibilnost so prednosti sesalnih plošč FIPA (SPLT). Sesalne plošče omogočajo veliko enostavnejšo manipulacijo, so zanesljive in fleksibilne.

Pri manipulaciji lasersko rezanih kovinskih plošč ter plošč, pri katerih se izsekavajo deli, se uporablja avtomatsko voden prijemalni in odlagalni sistem. Pri premikanju plošč z izseki ali laserskimi rezi lahko pride do situacije, ko vakuumsko prijemalo želi prijeti ploščo na mestu, kjer ni kovine. V tem primeru se vakuumski krog prekine, plošča (izdelek) pade, kar lahko povzroči poškodbe.

Iz tega razloga so vakuumski seski na prijemalu razvrščeni tako, da nobeno izmed njih ne sede v prazen prostor oz. izsek. Kar pa pomeni zmanjšano fleksibilnost manipulacije plošč. Vsak izdelek ima namreč svojo obliko, ki zahteva oprijem po celotni površini zaradi zagotavljanja večje varnosti.

Rešitev omenjene težave ponuja Fipa s svojo sesalno ploščo (SPLT). Omejitev pretoka v sesalni plošči omogoča, da izguba vakuuma ostaja v dovoljenem nivoju. Vakuum sesalne plošče ostaja enak po celotni površini, kljub neenakemu oprijemu posameznih seskov. Standardno so vakuumski seski na plošči razporejeni kot mreža in sicer 4×4 ali 6×6 seskov z 2,5 mehom, material NBR odporen na olje.

Top teh d.o.o.

FIPA GmbH

www.fipa.com

www.topteh.si

Več o članku

Sesalne plošče za manipulacijo kovinskih plošč

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!