Vakuumska črpalka piPUMP MICRO in sesalne gume za vreče piGRIP® »BGI«

Proizvajalec vakuumske tehnologije PIAB predstavlja novo vakuumsko črpalko piPUMP MICRO primerno za »pick and place« aplikacije malih predmetov. PIAB pri tej črpalki sledi načelu »easy to mount – easy to buy«.

V ohišje črpalke je integriran ventil Blow-Off za enostavno in hitro sproščanje predmetov. Opcijsko je mogoče izbrati tudi vakuumski filter. Vakuumska črpalka piPUMP MICRO je lahka, zanesljiva in enostavna za inštalacijo in čiščenje. Zaradi svoje majhnosti se lahko uporablja tako v centraliziranih, kot tudi decentraliziranih sistemih.

Vaše prednosti ob uporabi piPUMP:

  • Velika kapaciteta sesanja.
  • Velika zanesljivost zaradi integriranega vakuumskega filtra (opcijsko).
  • Enostavno vzdrževanje.
  • Učinkovita COAX® tehnologija (30-50% izboljšana energijska učinkovitost).
  • Nizka glasnost v primerjavi s konkurenco.
  • Integriran ventil Blow-Off bo poveča hitrost in zmanjšal vakuumske izgube.

 

PIAB predstavlja tudi novo generacijo piGRIP® sesalnih gum »BGI« primernih predvsem za rokovanje z različnimi tipi vreč. Že prva generacija piGRIP® sesalnih gum »BG« je bila boljša od podobnih konkurenčnih sesalnih gum na trgu. Sedaj pa specialni dizajn ustnic v kombinaciji z togim in močnim telesom piGRIP® omogoča rokovanje z visokimi hitrostmi in pospeški/pojemki, kot še nikoli do sedaj. Poleg standardnih plastičnih vreč za suho hrano (npr. čips), imajo piGRIP® sesalne gume »BGI« odličen oprijem tudi pri stoječih vrečah napolnjenimi s tekočimi ali suhimi/mokrimi substancami.

Z novimi ustnicami »BGI« smo nadalje izboljšali sposobnost oprijema zelo tankih materialov, npr. plastičnih filmov, in dodali so tri nove dimenzije BGI 25, BGI 41, BGI 80. Sesalne gume »BGI« vsebujejo varovalo, ki preprečuje poteg tankih vreč/filmov v sesalno gumo kar izboljšuje sposobnost oprijema. Varovalo prav tako zmanjšuje možnost puščanja sledi na tankih materialih, preprečuje t.i. »cone effect«. Material varovala je v skladu s standardom FDA. Skratka sesalne gume piGRIP® »BGI« nudijo odlično sposobnost oprijema na veliki večini različnih tipov vreč pri minimalni porabi energije. Sesalne gume je mogoče uporabiti pri aplikacijah, kjer so potrebne visoke hitrosti in pospeški/pojemki.

INO­TEH d. o. o.

www.inoteh.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!