Vakuumska črpalka piPUMP MICRO in sesalne gume za vreče piGRIP® »BGI«

Proizvajalec vakuumske tehnologije PIAB predstavlja novo vakuumsko črpalko piPUMP MICRO primerno za »pick and place« aplikacije malih predmetov. PIAB pri tej črpalki sledi načelu »easy to mount – easy to buy«.

V ohišje črpalke je integriran ventil Blow-Off za enostavno in hitro sproščanje predmetov. Opcijsko je mogoče izbrati tudi vakuumski filter. Vakuumska črpalka piPUMP MICRO je lahka, zanesljiva in enostavna za inštalacijo in čiščenje. Zaradi svoje majhnosti se lahko uporablja tako v centraliziranih, kot tudi decentraliziranih sistemih.

Vaše prednosti ob uporabi piPUMP:

  • Velika kapaciteta sesanja.
  • Velika zanesljivost zaradi integriranega vakuumskega filtra (opcijsko).
  • Enostavno vzdrževanje.
  • Učinkovita COAX® tehnologija (30-50% izboljšana energijska učinkovitost).
  • Nizka glasnost v primerjavi s konkurenco.
  • Integriran ventil Blow-Off bo poveča hitrost in zmanjšal vakuumske izgube.

 

PIAB predstavlja tudi novo generacijo piGRIP® sesalnih gum »BGI« primernih predvsem za rokovanje z različnimi tipi vreč. Že prva generacija piGRIP® sesalnih gum »BG« je bila boljša od podobnih konkurenčnih sesalnih gum na trgu. Sedaj pa specialni dizajn ustnic v kombinaciji z togim in močnim telesom piGRIP® omogoča rokovanje z visokimi hitrostmi in pospeški/pojemki, kot še nikoli do sedaj. Poleg standardnih plastičnih vreč za suho hrano (npr. čips), imajo piGRIP® sesalne gume »BGI« odličen oprijem tudi pri stoječih vrečah napolnjenimi s tekočimi ali suhimi/mokrimi substancami.

Z novimi ustnicami »BGI« smo nadalje izboljšali sposobnost oprijema zelo tankih materialov, npr. plastičnih filmov, in dodali so tri nove dimenzije BGI 25, BGI 41, BGI 80. Sesalne gume »BGI« vsebujejo varovalo, ki preprečuje poteg tankih vreč/filmov v sesalno gumo kar izboljšuje sposobnost oprijema. Varovalo prav tako zmanjšuje možnost puščanja sledi na tankih materialih, preprečuje t.i. »cone effect«. Material varovala je v skladu s standardom FDA. Skratka sesalne gume piGRIP® »BGI« nudijo odlično sposobnost oprijema na veliki večini različnih tipov vreč pri minimalni porabi energije. Sesalne gume je mogoče uporabiti pri aplikacijah, kjer so potrebne visoke hitrosti in pospeški/pojemki.

INO­TEH d. o. o.

www.inoteh.si 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!