Seski za manipulacijo kovine, serije SM-F in SM-B

Svojih 20 let izkušenj je podjetje Fipa investiralo v razvoj novih vakuumskih seskov namenjenih manipulaciji kovinskih plošč.

Rezultat so novi ploščati seski ter seski z mehom, katerih zasnova je posebej prilagojena visoko zahtevnim avtomatiziranim procesom, kot so v avtomobilski industriji, proizvodnih obratih ter obratih za manipulacijo kovinskih plošč. Spekter seskov podjetja Fipa za manipulacijo kovinskih delov je zelo širok, prav tako pa tudi konkurenčen na cenovnem področju.

Seski za manipulacijo naoljenih kovinskih plošč

Novi ploščati in mehasti seski serije SM-F in SM-B so popolnoma prilagojeni dinamični manipulaciji. Proti zdrsni oporniki zagotavljajo visoko stopnjo odpornosti proti zdrsavanju in absorpcijo prečne moči,celo pri ploščah ki so naoljene. Tako je varnost zagotovljena tudi pri zelo hitri manipulaciji plošč. Dodatne opore preprečujejo odtise in deformacije pri tankih ploščah, kot na primer v avtomobilski industriji. Pri obeh vrstah seskov se pritrdilno ustje posebej prilega.
Ploščati seski se popolnoma prilegajo tudi rahlo izbočeni površini brez iztekanja zraka. Medtem, ko so vakuumski seski z 1,5 meha prilagojeni za manipulacijo plošč z bolj izbočenimi površinami.

www.topteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!