Seski za manipulacijo kovine, serije SM-F in SM-B

Svojih 20 let izkušenj je podjetje Fipa investiralo v razvoj novih vakuumskih seskov namenjenih manipulaciji kovinskih plošč.

Rezultat so novi ploščati seski ter seski z mehom, katerih zasnova je posebej prilagojena visoko zahtevnim avtomatiziranim procesom, kot so v avtomobilski industriji, proizvodnih obratih ter obratih za manipulacijo kovinskih plošč. Spekter seskov podjetja Fipa za manipulacijo kovinskih delov je zelo širok, prav tako pa tudi konkurenčen na cenovnem področju.

Seski za manipulacijo naoljenih kovinskih plošč

Novi ploščati in mehasti seski serije SM-F in SM-B so popolnoma prilagojeni dinamični manipulaciji. Proti zdrsni oporniki zagotavljajo visoko stopnjo odpornosti proti zdrsavanju in absorpcijo prečne moči,celo pri ploščah ki so naoljene. Tako je varnost zagotovljena tudi pri zelo hitri manipulaciji plošč. Dodatne opore preprečujejo odtise in deformacije pri tankih ploščah, kot na primer v avtomobilski industriji. Pri obeh vrstah seskov se pritrdilno ustje posebej prilega.
Ploščati seski se popolnoma prilegajo tudi rahlo izbočeni površini brez iztekanja zraka. Medtem, ko so vakuumski seski z 1,5 meha prilagojeni za manipulacijo plošč z bolj izbočenimi površinami.

www.topteh.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!