Ekološki projekti

V podjetju Telem d.o.o. se intenzivno ukvarjamo z avtomatizacijo sistemov in procesov na področju ekologije. Naše storitve obsegajo kompletne tehnične rešitve, projektiranje, izvedbo krmilnih, nadzornih in telemetrijskih sistemov, montažo, spuščanje v pogon in vzdrževanje procesnih sistemov.

Na področju ekologije smo specializirani za avtomatizacijo komunalnih in industrijskih čistilnih naprav, kanalizacijskih sistemov ter ravnanje z odpadki.

V sklopu čiščenja komunalnih odpadnih vod obvladujemo procese z MBR (membranski biološki reaktor) in SBR (sekvenčni šaržni reaktor) tehnologijo, podporne sisteme čistilnih naprav, kot so mehansko predčiščenje, lovilniki olja, izločevanje peska, obdelava in sušenje blata ter čiščenje zraka.

Pri obdelavi industrijskih odpadnih vod gre za specifične fizikalno kemijske procese čiščenja. Posebno področje predstavlja čiščenje izcednih vod z reverzno osmozo.

Učinkovito ravnanje z odpadki zajema sortitranje in obdelavo za namen pridobivanja sekundarnih surovin.

www.telem.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!