Ekološki projekti

V podjetju Telem d.o.o. se intenzivno ukvarjamo z avtomatizacijo sistemov in procesov na področju ekologije. Naše storitve obsegajo kompletne tehnične rešitve, projektiranje, izvedbo krmilnih, nadzornih in telemetrijskih sistemov, montažo, spuščanje v pogon in vzdrževanje procesnih sistemov.

Na področju ekologije smo specializirani za avtomatizacijo komunalnih in industrijskih čistilnih naprav, kanalizacijskih sistemov ter ravnanje z odpadki.

V sklopu čiščenja komunalnih odpadnih vod obvladujemo procese z MBR (membranski biološki reaktor) in SBR (sekvenčni šaržni reaktor) tehnologijo, podporne sisteme čistilnih naprav, kot so mehansko predčiščenje, lovilniki olja, izločevanje peska, obdelava in sušenje blata ter čiščenje zraka.

Pri obdelavi industrijskih odpadnih vod gre za specifične fizikalno kemijske procese čiščenja. Posebno področje predstavlja čiščenje izcednih vod z reverzno osmozo.

Učinkovito ravnanje z odpadki zajema sortitranje in obdelavo za namen pridobivanja sekundarnih surovin.

www.telem.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!