Ekološki projekti

V podjetju Telem d.o.o. se intenzivno ukvarjamo z avtomatizacijo sistemov in procesov na področju ekologije. Naše storitve obsegajo kompletne tehnične rešitve, projektiranje, izvedbo krmilnih, nadzornih in telemetrijskih sistemov, montažo, spuščanje v pogon in vzdrževanje procesnih sistemov.

Na področju ekologije smo specializirani za avtomatizacijo komunalnih in industrijskih čistilnih naprav, kanalizacijskih sistemov ter ravnanje z odpadki.

V sklopu čiščenja komunalnih odpadnih vod obvladujemo procese z MBR (membranski biološki reaktor) in SBR (sekvenčni šaržni reaktor) tehnologijo, podporne sisteme čistilnih naprav, kot so mehansko predčiščenje, lovilniki olja, izločevanje peska, obdelava in sušenje blata ter čiščenje zraka.

Pri obdelavi industrijskih odpadnih vod gre za specifične fizikalno kemijske procese čiščenja. Posebno področje predstavlja čiščenje izcednih vod z reverzno osmozo.

Učinkovito ravnanje z odpadki zajema sortitranje in obdelavo za namen pridobivanja sekundarnih surovin.

www.telem.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!