Parker TPD-M servo pogon: trojna moč v enem samem ohišju

V današnjem hitro minevajočem času, je optimizacija nepogrešljiv pojem na vseh področjih. Podjetje Parker Hannifin, ki predstavlja vodilno podjetje na področju gibanja in tehnologij krmiljenja, je s tem namenom razvilo servo pogon TPD-M, ki združuje tri pogone v enem samem ohišju.

TPD-M je večosni servo pogon, kjer lahko en sam pogonski modul regulira do tri servo motorje. Večosne operacije pogosto najdemo v centraliziranih avtomatiziranih sistemih, kjer je za opravljanje kompleksnih procesov pogosto potrebno večje število pogonov. Rešitev je primerna predvsem za pakirne stroje, obdelovalne stroje, tekstilne stroje, papirne in sortirne linije, stroje za obdelavo plastike in druge.

Konfiguracija sistema je sestavljena iz skupnega DC bus napajanja in pogonskega modula TPD-M, ki so povezani preko vodila DC bus. Pogonski moduli so na voljo v treh različicah – z nadzorom ene, dveh ali treh osi, z izhodno močjo do 20kVA. S TPD-M pogoni se lahko upravljajo tudi indukcijski motorji z dajalnikom ali brez dajalnika v sensorless ali U/f načinu. Krmiljenje gibanja (motion control) se izvaja preko EtherCAT komunikacije v realnem času CoE (CAN over Ethernet) ali CAN/CANopen DS402 komunikacije, opcijsko pa tudi preko Powerlink ali SERCOS III komunikacije. Serijsko integrirana varnostna funkcija „Safe Torque Off“ (STO) ponuja zaščito pred nepričakovanim zagonom motorja v skladu z zahtevami EN ISO 13849-1 standarda. Dodatno servo pogon TPD-M serije vključuje USB vmesnik za konfiguracijo in nastavitve ter skupaj z režo za standardno SD kartico omogoča enostavno shranjevanje sistemskih parametrov.

TPD-M servo pogon je v kombinaciji s servo motorji nizke vztrajnosti serije SME povezan preko tehnologije enega kabla (Single Cable), ki temelji na Hiperface DSL digitalni feedback tehnologiji. Komunikacija z dajalnikom je popolnoma integrirana v napajalni kabel, zato dodatni kabel za komunikacijo med motorjem in dajalnikom ni potreben.

GO TO d.o.o.,

Ljubljanska cesta 45, 1241 Kamnik

Tel.: +386(0)1 5190 853

www.goto.si

 

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!