Vzmetni izenačevalniki za težke pogoje

Robustna in vzdržljiva: zahvaljujoč kvalitetnim IGUS® drsnim ležajem, imajo vzmetni izenačevalniki Fipa visoko stopnjo pozicijske natančnosti.

Tudi po dolgem času uporabe, ležaji ohranijo svojo obliko in se vrnejo na prvotno mesto. Posebni plastični ležaji ohranjajo prvotne karakteristike, tudi v območjih delovanja, kjer je prisotnost prašnih delcev velika.

Natančnost in dolga življenjska doba

Karakteristike vzmetnih izenačevalnikov omogočajo njihovo integracijo v različne avtomatizacijske rešitve.  Vhod vakuuma je na vrhu vzmetnega izenačevalnika. Vakuum potuje po cevki vzmetnega izenačevalnika do vakuumskega prijemala (seska), ki je pritrjen na spodnjem delu. Fipa ponuja tudi velik nabor različnih vakuumskih prijemal (ploščata, mehasta, ovalna…).

Spiralna vzmet pritrjena na cev vzmetnega izenačevalnika zagotavlja nežen pritisk na občutljive dele, ki jih želimo prestaviti. Teleskopska izvedba omogoča višinsko prilagoditev na proizvod in tako omogoča premike brez znatnih sprememb. Kombinacija vzmetnega izenačevalnika in vakuumskega prijemala omogoča varno premikanje tri-dimenzionalnih kovinskih delov.

Karakteristike novih vzmetnih izenačevalnikov:

  • Visoka stopnja natančnosti: zahvaljujoč kvalitetnim IGUS® drsnim ležajem
  • Dolga življenjska doba: obrabno obstojni ( gred iz nerjavečega jekla), samo- podmazovalni sistem puš
  • Manj potrebnih prilagoditev: avtomatična nastavitev višine, zahvaljujoč vzmetni prilagodljivosti
  • Nežen premik – dotik: mehka vzmet varuje občutljive materiale
  • Optimalna zaščita proti zasuku: izboljša natančnost in vzdržljivost
  • Teža: od 83 do 150g

www.topteh.si

 

Več o člank

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!