Nove OMRON F3SG-R svetlobne varnostne zavese

Enostavne za namestitev, preproste za uporabo, enostavne za vzdrževanje.

Varnostne svetlobne zavese serije F3SG-R združujejo torzijsko odporno konstrukcijo, prikazovalnik s QR kodo, ki pomaga pri odpravi morebitnih težav in enostavno montažo z novimi montažnimi elementi in priključki. Da ugodi zahtevam širokemu krogu uporabnikov, so svetlobne zavese na voljo v dveh različicah, in sicer osnovna F3SG-RE za splošne in F3SG-RA za naprednejše in zahtevnejše varnostne rešitve.

Dve različici …

Obe različici (osnovna in naprednejša) F3SG-RE imata pred-pripravljene priključke, kar zmanjša čas ožičenja in jasno LED indikacijo. Ponašata se z robustnim ohišjem, z IP67 zaščito, ki je primerno za spiranje z vodo in montažo v prašnih okoljih. Enostavnejša F3SG-RE ponuja zanesljivo in stroškovno učinkovito rešitev za enostavnejše aplikacije, medtem ko naprednejša F3SG-RA izpolnjuje dodatne zahteve, kot je recimo kaskadna vezava do treh parov zaves in široka paleta dodatnih funkcij. Te vključujejo funkcijo plavajočega temnenja žarkov, kar je zelo praktično pri linijah, kjer se produkti pomikajo v/izven nevarnega območja skozi zaveso, pre-reset funkcijo, kar preprečuje neželeno delovanje stroja, ko je oseba še vedno prisotna v nevarnem območju. Na voljo so trije načini izvedbe »muting« funkcije z dodatnimi zavesami ali senzorji…

 

… različne ločljivosti in višine

Obe različici sta dobavljivi s 14 mm ali 30 mm ločljivostjo žarkov. Različice s 14 mm ločljivostjo so na voljo z varovalnimi višinami do 2080 mm in imajo delovno razdaljo do 10 m, različice z ločljivostjo 30 mm pa so na voljo z varovalnimi višinami do 2510 mm, z delovno razdaljo do 20 m. F3SG-R zavese imajo izjemno togo konstrukcijo, kar odpravlja probleme zaradi zvijanja ohišja pri montaži, prav tako pa so manj občutljive na vibracije med delovnim procesom. Par zaves se sinhronizira s pomočjo optične sinhronizacije, tako da ni potrebno ožičenje med oddajnikom in sprejemnikom.

Enostavno odpravljanje težav

Zanimiva in uporabna novost je prikaz QR kode, ki se pojavi v primeru morebitnih težav pri nastavljanju ali med delovanjem. Po skeniranju s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom se nam odpre spletna stran, kjer je na voljo informacija in opis odprave težave. Pomoč je na voljo v 8 jezikih. Nastavljanje in spremljanje delovanja varnostnih zaves je možno s pomočjo konfiguracijskega orodja »ConfigurationTool SD Manager2« (Slika 1).

Enostavna montaža in nastavitev

Novi Smartclick M12 priključki (slika 2) zahtevajo le osmino obrata, da se zaskočijoin kljub temu zagotavljajo zanesljivo IP67 zaščito. Za zavese so na voljo so še dodatne zaščite, ki varujejo zaveso pred mehanskimi poškodbami in praskami (slika 3). Posebni montažni elementi omogočajo enostavno poravnavo žarkov med zavesama, tudi ko je ta že enkrat montirana (slika 4).

www.miel.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!