Siemensova šolanja za industrijo SITRAIN v okolju TIA Portal

Podjetje VRD Dankon, d.o.o., nudi podporo družbi Siemens pri distribuciji, izobraževanjih, usposabljanjih in tehnični podpori obstoječim strankam pri programu Industrijska avtomatizacija.

V podjetju delamo ljudje z veliko izkušnjami s Siemensovo opremo in rešitvami. 

Predstavljamo vam nekaj Siemensovih šolanj, ki jih izvajamo v Sloveniji:

TIA PRO 1

Tečaj je namenjen programerjem, s prilagoditvijo pa tudi vzdrževalcem avtomatiziranih postrojev. Tečajniki opravljajo praktične vaje na CPU Siemens Simatic 1500, na Profinet enoti ET200sp, na prikazovalniku Comfort TP700 in na Profinet Sinamics G120. Tečajnik je po končanem tečaju sposoben samostojno izdelati krmilno logiko enostavnih procesov in opraviti osnovno diagnostiko.

TIA PRO 2

Tečaj je nadaljevanje tečaja TIA PRO 1. Tečajnik je po končanem tečaju sposoben izdelati krmilno logiko obsežnejših in funkcijsko zahtevnejših procesov ter opraviti poglobljeno diagnostiko.

TIA PRO 3

Tečaj vključuje delo s sestavljenimi podatkovnimi tipi, programski jezik SCL, komunikacije med procesorji, PID-regulacije in pozicioniranje koračnega motorja. Tečajnik poglobi znanje, pridobljeno na tečajih TIA PRO 1 in TIA PRO 2.

TIA SCL

Tečaj obdela višji programski jezik SCL, ki zaradi vse kompleksnejših algoritmov in spremenjene arhitekture CPU-jev izpodriva klasično programiranje v naboru ukazov STL. Tečajnik je po tečaju sposoben samostojno izdelati zahtevnejše algoritme in opraviti diagnostiko.

TIA WINCC SCADA

Tečaj obdela funkcije programskega orodja TIA Portal Wincc Professional, ki so namenjene razvoju sodobnih nadzornih sistemov SCADA. Tečajnik je po končanem tečaju sposoben uporabiti TIA Portal Professional pri razvoju nadzornega sistema.

TIA GRAPH

Tečaj je namenjen programerjem, ki že obvladajo osnovno funkcionalnost programskega orodja TIA Portal. Tečajnik se nauči uporabljati orodje GRAPH, ki je sestavni del TIA Portala. Orodje je namenjeno hitremu in učinkovitemu razvijanju sekvenčne krmilne logike. Tečajnik je po končanem tečaju sposoben uporabljati orodje GRAPH pri razvoju komplek-snih sekvenčnih krmilnih logik.

TIA WCCM

Tečaj obdela funkcije programskega orodja TIA Portal Wincc, ki so namenjene razvoju sodobnih nadzornih sistemov na prikazovalnikih iz Siemensove družine Basic, Comfort in IPC ali PC Station. Tečajnik je po končanem tečaju sposoben uporabiti TIA Portal Wincc pri razvoju nadzornega sistema.

TIA MICRO 1

Tečaj je namenjen programerjem, s prilagoditvijo pa tudi vzdrževalcem avtomatiziranih postrojev. Tečajniki opravljajo praktične vaje na CPU Siemens Simatic 1200 in na prikazovalniku Comfort TP700. Tečajnik je po končanem tečaju sposoben samostojno izdelati krmilno logiko enostavnih procesov in opraviti osnovno diagnostiko na krmilnikih družine Siemens Simatic 1200.

TIA MICRO 2

Tečaj je nadaljevanje tečaja TIA MICRO 1. Tečaj obdela povezavo krmilnika Siemens Simatic 1200 in koračnega motorja, regulacijo PID in komunikacijo med krmilniki in porazdeljenimi perifernimi enotami Profinet. Tečajnik je po končanem tečaju sposoben izdelati krmilno logiko obsežnejših in funkcijsko zahtevnejših procesov ter opraviti poglobljeno diagnostiko na krmilnikih družine Siemens Simatic 1200.

Dober stik ni cilj, temveč le prvi korak k uspešnemu sodelovanju. Pomembno je, da počnemo to, v kar verjamemo. Mi verjamemo v to, kar počnemo, naš cilj so zadovoljni kupci,  poslovni partnerji in zaposleni.

www.dankon.si

Več o članku

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!