Brezkontaktni merilnik nivoja SITRANS LR250 HEA

smlogo color

Sitrans LR250 (HEA-Hygienic Encapsulated Antenna) je član družine pulznih radarskih merilnikov nivoja, ki so prva izbira, ko pomislimo na merjenje nivoja tekočin.˝

Merilnik s posebej oblikovano in higiensko zaprto anteno, je nadvse primeren za okolja z agresivnimi snovmi in predvsem za okolja z visokimi higiensko sanitarnimi zahtevami. Primarno je bil razvit za zahteve v proizvodnji pijač.

Današnja industrija pijač se srečuje z vse večjimi pritiski, ki silijo proizvajalce k večji učinkovitosti njihovih procesov in k zmanjševanju stroškov brez vpliva na zmanjšanje kakovosti. Eden od načinov, kako dosegati takšne zahteve, je bolj učinkovita kontrola procesa preko točnega zaznavanja nivoja tekočin.

Nekateri merilni sistemi nemalokrat dosežejo svoje meje zaradi geometrije zbiralnikov, v katerih se izvajajo meritve. Navadno gre za zbiralnike s koničnim dnom in polkrožnega zgornjega dela, zaradi katerega je nastavek merilnika pod določenim kotom. Zahvaljujoč Siemensovi procesni inteligenci, Sitrans LR250 HEA zagotavlja precizne merilne rezultate tudi v takšnih pogojih. Precizne meritve so zagotovljene tudi v primerih, ko se na zgornji plasti merjenja nivoja pojavlja pena, kot posledica fermentacije. Echo-procesna tehnologija nam omogoča zanesljivost in avtomatično prezre ovire, ki se pojavljajo v zbiralnikih. Omenjena tehnologija je v uporabi v vseh Siemensovih radarskih merilnikih nivoja.

Siemens d.o.o.

www.siemens.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!