Brezkontaktni merilnik nivoja SITRANS LR250 HEA

smlogo color

Sitrans LR250 (HEA-Hygienic Encapsulated Antenna) je član družine pulznih radarskih merilnikov nivoja, ki so prva izbira, ko pomislimo na merjenje nivoja tekočin.˝

Merilnik s posebej oblikovano in higiensko zaprto anteno, je nadvse primeren za okolja z agresivnimi snovmi in predvsem za okolja z visokimi higiensko sanitarnimi zahtevami. Primarno je bil razvit za zahteve v proizvodnji pijač.

Današnja industrija pijač se srečuje z vse večjimi pritiski, ki silijo proizvajalce k večji učinkovitosti njihovih procesov in k zmanjševanju stroškov brez vpliva na zmanjšanje kakovosti. Eden od načinov, kako dosegati takšne zahteve, je bolj učinkovita kontrola procesa preko točnega zaznavanja nivoja tekočin.

Nekateri merilni sistemi nemalokrat dosežejo svoje meje zaradi geometrije zbiralnikov, v katerih se izvajajo meritve. Navadno gre za zbiralnike s koničnim dnom in polkrožnega zgornjega dela, zaradi katerega je nastavek merilnika pod določenim kotom. Zahvaljujoč Siemensovi procesni inteligenci, Sitrans LR250 HEA zagotavlja precizne merilne rezultate tudi v takšnih pogojih. Precizne meritve so zagotovljene tudi v primerih, ko se na zgornji plasti merjenja nivoja pojavlja pena, kot posledica fermentacije. Echo-procesna tehnologija nam omogoča zanesljivost in avtomatično prezre ovire, ki se pojavljajo v zbiralnikih. Omenjena tehnologija je v uporabi v vseh Siemensovih radarskih merilnikih nivoja.

Siemens d.o.o.

www.siemens.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Avtomatizacija v podjetju Intel

Avtomatizacijo v podjetju Intel enostavno morate videti! To je resnično vrhunsko avtomatizirana proizvodnja.

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Zanimivi 3D zobniki

Izredno zanimivi zobniki izdelani v 3D tehnologiji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!