Brezkontaktni merilnik nivoja SITRANS LR250 HEA

smlogo color

Sitrans LR250 (HEA-Hygienic Encapsulated Antenna) je član družine pulznih radarskih merilnikov nivoja, ki so prva izbira, ko pomislimo na merjenje nivoja tekočin.˝

Merilnik s posebej oblikovano in higiensko zaprto anteno, je nadvse primeren za okolja z agresivnimi snovmi in predvsem za okolja z visokimi higiensko sanitarnimi zahtevami. Primarno je bil razvit za zahteve v proizvodnji pijač.

Današnja industrija pijač se srečuje z vse večjimi pritiski, ki silijo proizvajalce k večji učinkovitosti njihovih procesov in k zmanjševanju stroškov brez vpliva na zmanjšanje kakovosti. Eden od načinov, kako dosegati takšne zahteve, je bolj učinkovita kontrola procesa preko točnega zaznavanja nivoja tekočin.

Nekateri merilni sistemi nemalokrat dosežejo svoje meje zaradi geometrije zbiralnikov, v katerih se izvajajo meritve. Navadno gre za zbiralnike s koničnim dnom in polkrožnega zgornjega dela, zaradi katerega je nastavek merilnika pod določenim kotom. Zahvaljujoč Siemensovi procesni inteligenci, Sitrans LR250 HEA zagotavlja precizne merilne rezultate tudi v takšnih pogojih. Precizne meritve so zagotovljene tudi v primerih, ko se na zgornji plasti merjenja nivoja pojavlja pena, kot posledica fermentacije. Echo-procesna tehnologija nam omogoča zanesljivost in avtomatično prezre ovire, ki se pojavljajo v zbiralnikih. Omenjena tehnologija je v uporabi v vseh Siemensovih radarskih merilnikih nivoja.

Siemens d.o.o.

www.siemens.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!