Ekološki projekti

smlogo color

V podjetju Telem d.o.o. se intenzivno ukvarjamo z avtomatizacijo sistemov in procesov na področju ekologije.

Naše storitve obsegajo kompletne tehnične rešitve, projektiranje, izvedbo krmilnih, nadzornih in telemetrijskih sistemov, montažo, spuščanje v pogon in vzdrževanje procesnih sistemov.

Na področju ekologije smo specializirani za avtomatizacijo komunalnih in industrijskih čistilnih naprav, kanalizacijskih sistemov ter ravnanje z odpadki.

V sklopu čiščenja komunalnih odpadnih vod obvladujemo procese z MBR (membranski biološki reaktor) in SBR (sekvenčni šaržni reaktor) tehnologijo, podporne sisteme čistilnih naprav, kot so mehansko predčiščenje, lovilniki olja, izločevanje peska, obdelava in sušenje blata ter čiščenje zraka.

Pri obdelavi industrijskih odpadnih vod gre za specifične fizikalno kemijske procese čiščenja. Posebno področje predstavlja čiščenje izcednih vod z reverzno osmozo.

Učinkovito ravnanje z odpadki zajema sortitranje in obdelavo za namen pridobivanja sekundarnih surovin.

Telem d.o.o.

www.telem.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!