Krmilniki strojev OMRON Sysmac serije NJ1 in NX7

smlogo color

Sysmac platforma za avtomatizacijo in krmiljenje strojev je bogatejša z dvema novima serijama krmilnikov in sicer seriji NJ1 in NX7. Tako se je k ponudbi dodal vstopni in najzmogljivejši model (poleg že znanih serij NJ3 in NJ5). Tako platforma pokriva avtomatizacijo najnaprednejših in enostavnejših strojev in naprav.

Nov model NX7 je paradni model, ki ponuja izredno hitrost brez zmanjšanja zanesljivosti. Najvišjo hitrost* dosega zahvaljujoč Intel® Core ™ i7 4-jedrnem procesorju z veliko zmogljivostjo pomnilnika in dosega ciklične čase do 125 µs. Osredotočen je na prihodnje izboljševanje proizvodnih obratov, ki bodo uporabljali daljinski dostop do naprav preko interneta. Tako je omogočena velika prilagodljivost proizvodnje zunaj okvirov zmogljivosti prejšnjih krmilnikov.

Krmilnik stroja serije NJ1

Sysmac NJ platforma je s serijo NJ1 dobila najmanjšega brata. Vstopni model ponuja krmiljenje do 2 osi in je popolnoma združljiv s serijo NJ5 in NJ3. NJ1 deli skupen koncept Sysmac platforme in se ga programira z enako programsko opremo Sysmac Studio, ki omogoča hitro oblikovanje različnih aplikacij in funkcionalnosti ter povezovanju ostalih komponent, tako Omronovih kot tudi komponent ostalih proizvajalcev. Zasnova omogoča hitro vključitev najnovejše informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT).

Miel, d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje

Tel.: +386 (0)3 77 77 000

www.miel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!