S pomočjo povezljivosti v oblaku lahko starejšo opremo v tovarnah nadgradimo

smlogo color

Novo testno okolje odobreno s strani industrijskega internetnega konzorcija (IIC) prinaša nove zmožnosti starejši proizvodni opremi.

Napredna proizvodnja ni namenjena samo zelenim tovarnam, ki uporabljajo novo opremo. Naslednjo stopnico pri pametni proizvodnji predstavlja uporaba in prilagoditev starejše proizvodne opreme v 21. stoletju. ICC člani TE Conectivity, ifm, SAP in OPC Foundation so sodelovali pri omogočanju povezljivosti v oblaku in integracije senzorjev ter IT sistemov v obstoječih tovarnah.

IIC je odobril tudi testno okolje za povezovanje senzorja direktno v oblak, ki se imenuje “Smart Manufacturing Connectivity za Brownfield Sensor Testbed”. Okolje je ustvarilo podjetje TE connectivity v sodelovanju z ostalimi podjetji. Cilj je prenašati podatke s senzorja v oblak, kjer so dostopni vsem IT sistemom ter primerni za uporabo pri analizi v realnem času.

Testno okolje bo predstavilo rešitev za starejšo strojno opremo (Y-Gateway), ki omogoča uporabo obstoječih fizičnih povezav. Zasnovano je tako, da izlušči podatke s senzorja brez da bi motilo trenutno izvajanje operacij. Sistem bo pošiljal podatke s pomočjo SAP-ove IT platforme, ki omogoča prenos podatkov s senzorja na oblak z uporabo varne OT/IT kominukacije, osnovane na OPC UA. Okolje bo vsebovalo model naprave osnovan na razpoložljivih odprtih standardih, da bi olajšalo integracijo IO-Link senzorjev z IT tehnologijo, s čimer bi omogočili oddaljeno konfiguriranje senzorjev.

www.designnews.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!