S pomočjo povezljivosti v oblaku lahko starejšo opremo v tovarnah nadgradimo

smlogo color

Novo testno okolje odobreno s strani industrijskega internetnega konzorcija (IIC) prinaša nove zmožnosti starejši proizvodni opremi.

Napredna proizvodnja ni namenjena samo zelenim tovarnam, ki uporabljajo novo opremo. Naslednjo stopnico pri pametni proizvodnji predstavlja uporaba in prilagoditev starejše proizvodne opreme v 21. stoletju. ICC člani TE Conectivity, ifm, SAP in OPC Foundation so sodelovali pri omogočanju povezljivosti v oblaku in integracije senzorjev ter IT sistemov v obstoječih tovarnah.

IIC je odobril tudi testno okolje za povezovanje senzorja direktno v oblak, ki se imenuje “Smart Manufacturing Connectivity za Brownfield Sensor Testbed”. Okolje je ustvarilo podjetje TE connectivity v sodelovanju z ostalimi podjetji. Cilj je prenašati podatke s senzorja v oblak, kjer so dostopni vsem IT sistemom ter primerni za uporabo pri analizi v realnem času.

Testno okolje bo predstavilo rešitev za starejšo strojno opremo (Y-Gateway), ki omogoča uporabo obstoječih fizičnih povezav. Zasnovano je tako, da izlušči podatke s senzorja brez da bi motilo trenutno izvajanje operacij. Sistem bo pošiljal podatke s pomočjo SAP-ove IT platforme, ki omogoča prenos podatkov s senzorja na oblak z uporabo varne OT/IT kominukacije, osnovane na OPC UA. Okolje bo vsebovalo model naprave osnovan na razpoložljivih odprtih standardih, da bi olajšalo integracijo IO-Link senzorjev z IT tehnologijo, s čimer bi omogočili oddaljeno konfiguriranje senzorjev.

www.designnews.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!