Sistem varovanja vodnikov REIKU

logo

Zelo fleksibilen in robusten, pa tudi enostaven za montažo in uporabo.

REIKU, katerega zastopnik na slovenskem trgu je podjetje INOTEH, že vse od leta 1969 proizvaja zelo kakovostne sisteme varovanja vodnikov, ki pomagajo občutno zmanjšati izpade proizvodnje. Prodajni program proizvajalca poleg rebrastih cevi v veliko premerih in iz najrazličnejših plastičnih materialov zajema več kot 8.000 različnih proizvodov za varno povezavo cevi na robote in drugo opremo.

Kabelska zaščita REIKU izpolnjuje ekstremne zahteve za prevzem različnih obremenitev – kemijskih in termičnih, statičnih in dinamičnih. Medtem ko sistem neprestano sledi gibom robotskih rok, ščiti vodnike pred obrabo, tlakom, udarci, prepogibanjem in torzijo.  

REIKU proizvaja svoj sistem varovanja vodnikov iz zelo kakovostnih tehničnih plastičnih mas. Negorljiva sredstva brez halogena, kadmija in tudi brez fosforja zagotavljajo, da so cevi in spojni elementi samo-ugasljivi in odporni proti topilom, olju, gorivu ter masti.

Za dolge cikle produkcije brez zastojev

Za naše stranke je ključnega pomena dolgotrajna zanesljivost njihovih končnih izdelkov. Zato proizvajalec REIKU uporablja samo zelo odporne surovine, primerne za najzahtevnejše namene uporabe. Vsi končni izdelki proizvajalca se testirajo v lastnih laboratorijih in pilotnih aplikacijah pri strankah. Na podlagi tega imajo izdelki REIKU, pri proizvajalcih robotov in drugih uporabnikih, dober ugled.

Od rebrastih cevi do proaktivnega kompletnega sistema

Sistem varovanja vodnikov REIKU zajema cevi nazivnih velikosti od 7 do 90 mm in tudi številne potrebne spojne elemente. K spojnim elementom spadajo kardan cevna držala, objemke, vzmeti, nosilci vzmeti, zaščite, zglobi, zvezde itd. Ti elementi ščitijo celotni sistem pred poškodbami.

Inštalacija cevi se običajno naredi s specialnimi pritrditvenimi objemkami z dvema načinoma zaprtja (plastično ali kovinsko). Z uporabo dodatnih zaščit se odpornost proti obrabi in udarcem še poveča. S kabelsko zvezdo REIKU se lahko sistem zatesni in se s tem prepreči vstop nečistoč v sam sistem, ki bi lahko poškodovala vodnike. Zvezde omogočajo tudi posamezno vodenje vodnikov in njihovo fiksiranje. Pritrditev zvezde na cev se lahko izvede s protektorjem ali objemko.

Osnovna prednost sistema REIKU je v preprečitvi torzijskih momentov. Zaščitne cevi se lahko v pritrditve vstavijo vrteče (niso fiksirane). S tem pri tipičnih gibih, ki nastajajo pri robotiki in pri rokovanju z materiali, ne pride do nezaželenih napetosti in s tem do obremenitev zaščitenih vodnikov. V praksi to pomeni znatno podaljšanje življenjske dobe kompletnih sistemov in preprečitev nezaželenih zastojev v proizvodnji.    

REIKU

REIKU je mednarodno podjetje s sedežem v kraju Wiehl, Nemčija. Ustanovljeno je bilo leta 1969. Podjetje je usmerjeno v perfekcionizem s ciljem ustvarjanja najboljših možnih rešitev s posebnimi lastnostmi. REIKU ima svoj lastni oddelek raziskave in razvoja, ki sisteme varovanja vodnikov zmeraj znova optimira in prilagaja trgu.

Več informacij o sistemu varovanja REIKU in drugih izdelkih tega proizvajalca dobite pri podjetju INOTEH.

INO­TEH d. o. o.K železnici 7SI-2345 Bistrica ob DraviE-pošta: gp@inoteh.siTel.: 02 673 01 34www.inoteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!