Podjetje Marchiol d.o.o. je distributer proizvajalca Cembre v Sloveniji

logo

Cembre, italijansko podjetje iz Brescie, je bilo ustanovljeno v letu 1969. Njihovi osnovni produkti so spojni materiali, orodje za stiskanje in rezanje ter materiali za označevanje.

V Sloveniji je Cembre najbolj poznan po izoliranih in neizoliranih votlicah, kabelskih čevljih, spojnih tulcih, avtomobilskih konektorjih in nenazadnje po orodju za pravilno nameščanje spojnega materiala na vodnike. Pomembno je, da je spojni material električno in fizično dobro nameščen na vodnik. Cembre garantira spoj z njihovim materialom in njihovim orodjem. V ta namen izvaja v laboratoriju posebne teste za preizkuse spojev.

Ročna akumulatorska hidravlična preša Cembre B500 je pri profesionalnih elektroinštalaterjih najbolj pogosto orodje nove generacije brezžičnih prenosnih orodij. Hidravlična preša B500 je bila osnovana na svoji predhodnici B51. Primerna je za stiskanje električnih kompresijskih spojnikov za vodnike do 240 mm2. Sila stiskanja je 60 kN. Preša B500 je skupaj s polnilcem, nekaj čeljusti in rezervno akumulatorsko baterijo dobavljena v plastičnem kovčku (Slika 1) za shranjevanje in prenašanje. Kovček je namenjen tudi za zaščito naprave in njenih dodatkov pred prahom in udarci.   

Za prešo B500 so značilne nadaljnje izboljšane funkcije. Za stiskanje spojnikov je uporabna serija čeljusti ostalih hidravličnih orodij Cembre do 50kN. Naprava se napaja z akumulatorsko baterijo Li-ion 18V 4Ah (predhodnik 14,4V 3Ah). Višja hitrost stiskanja in večja moč sta posledici boljšega hidravličnega sistema in dveh hitrosti stiskanja. Pri prvi, višji hitrosti, se čeljusti približujejo do spojnika, potem pa preša preklopi na nižjo hitrost in večjo moč stiskanja. Tako optimizira porabo energije, ki je na razpolago v akumulatorski bateriji. Za izboljšanje natančnosti in ponovljivosti maksimalnega tlačnega cikla je opremljena s senzorjem maksimalnega pritiska, varnostni ventil pa zagotavlja dodatno varnost za uporabnika. OLED prikazovalnik prikazuje trenutne podatke delovanja (sila stiskanja, status akumulatorske baterije, število delovnih ciklov, število preostalih ciklov do servisa in eventualne napake).

Ostale značilnosti:

  • 1800 rotirajoča glava
  • stikalo zaščiteno pred naključnim delovanjem
  • LED lučka za osvetlitev področja delovanja
  • ventilator za hlajenje motorja
  • anatomsko oblikovana ročica
  • optimalna pozicija težišča
  • teža 4,2 kg

Trdna struktura posebne dvokomponentne plastike ohišja zagotavlja visoko mehansko trdnost in zaščito, medtem ko gumijasti vložki povečajo varnost uporabnika.   

Integrirana spominska kartica shrani v spomin do 200.000 ciklov, ki se jih lahko preko USB vmesnika shrani na osebni računalnik.

Marchiol d.o.o.
Kromberk , Industrijska cesta 05
5000 NOVA GORICA
Tel: 05/33-13-100
www.cembre.com
www.marchiol.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!