Najmanjši varni absolutni rotacijski dajalnik SIL3

logo

Trenutno najmanjši (varni) absolutni rotacijski dajalnik za aplikacije v skladu z varnostnim standardom SIL3.

TR-Electronic predstavlja SIL rotacijski dajalnik CD_582+FS
avzven je sejemska novost od TR-Electronic bolj neopazna: absolutni rotacijski dajalnik v standardni velikosti 58 mm. Vendar gre za vrhunsko inovacijo! V kompaktni izvedbi se skriva pravi multi-turn rotacijski dajalniški sistem z vgrajeno varnostno funkcijo, ki daje na izhodu neposredne varne pozicijske podatke („Safe Position“ — SLP). Rotacijski dajalnik je na voljo v izvedbi za najvišjo stopnjo varnosti SIL3 oziroma PLe ali v zahtevam prilagojeni različici za SIL2/PLd-aplikacije. Ta izredno kompaktni SIL-rotacijski dajalnik se lahko dogradi v različne situacije: pri polni gredi skrbita utor in moznik za potrebno sklenjeno povezavo med aplikacijo in senzorjem, pri gredeh z zaprto ali skoznjo izvrtino do 15 mm skrbi za to utor v votli gredi. Pri tem uporablja CD_582 standarden sklop absolutnih rotacijskih dajalnikov TR-Electronic druge generacije. Z običajnimi prirobničnimi sklopi je izvedljiva skoraj vsaka vgradna situacija. Če obstaja zaradi ekstremnih, spremenljivih temperatur nevarnost kondenzacije, na primer v vetrnih elektrarnah, je mogoče uporabiti različico z dvema popolnoma magnetnima odčitavanjema. Večjo natančnost nudi optično/magnetno odčitavanje.

Najprej bodo pri TR-Electronic certificirali CD_582+FS z vmesnikom PROFINET/PROFIsafe. Njegova funkcionalnost je boljša od uvedenega standarda v 75-mm-ohišju. Najnovejše generacije profila za PROFINET enkoderski profil (V4.2) in tudi za PROFIsafe (V2.6.1) v osnovnem in razširjenem načinu nudijo trajnostno platformo za varno integrirano avtomatizacijo. Do štiri stopnje varnega rotacijskega dajalnika sočasno oskrbujejo do štiri varne krmilnike s podatki o položaju in hitrosti s stopnjo ponovljivosti vodila 3 ms. Še hitreje deluje ne-varni kanal, po katerem se enake vrednosti prenašajo 1 ms hitreje, kar je zadosti hitro za regulacijo položaja v realnem času. Izhodna vrednost se lahko zaradi čim manjšega trepetanja sinhronizira z vodilom. Seveda so tudi pri teh varnih napravah na voljo razširjene možnosti na osnovi PROFINET-a, kot je na primer zaznavanje naprav v okolici za izmenjavo brez sistema za programiranje, ki omogoča do trikrat hitrejši vnovični zagon pri vrnitvi napajanja in Media-Redundancy-protokol, s katerim se z enostavnim sklenjenim krogom segmenta bistveno poveča razpoložljivost.

Če že uporabljate model CD_75, lahko CD_582+FS uporabljate tudi v združljivem načinu: Izkoristite nove možnosti uporabe zaradi kompaktnejše izvedbe in pri tem uporabite znane in uveljavljene programske module v krmilniku — novi varni rotacijski dajalnik TR-Electronic omogoča tudi to.

S CD_582+FS je mogoče opremiti gred, sklop naprave ali stroj z varnostnimi funkcijami po veljavnem osnovnem standardu in standardu za izvedbo, kjerkoli je uporabljen 58-mm-standardni rotacijski dajalnik. CD_582+FS je v splošnem primeren povsod, kjer se vgrajujejo funkcionalno ne-varni CE_582 in CM_582. S CD_582+FS uporaba certificiranih varnih komponent ni več vprašanje vgradnega prostora.

SMM d.o.o.
Jaskova 18, 2000 Maribor
Tel.: 02 450 23 00
E-pošta: info@smm.si
www.tr-electronic.de
www.smm.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!