Najmanjši varni absolutni rotacijski dajalnik SIL3

logo

Trenutno najmanjši (varni) absolutni rotacijski dajalnik za aplikacije v skladu z varnostnim standardom SIL3.

TR-Electronic predstavlja SIL rotacijski dajalnik CD_582+FS
avzven je sejemska novost od TR-Electronic bolj neopazna: absolutni rotacijski dajalnik v standardni velikosti 58 mm. Vendar gre za vrhunsko inovacijo! V kompaktni izvedbi se skriva pravi multi-turn rotacijski dajalniški sistem z vgrajeno varnostno funkcijo, ki daje na izhodu neposredne varne pozicijske podatke („Safe Position“ — SLP). Rotacijski dajalnik je na voljo v izvedbi za najvišjo stopnjo varnosti SIL3 oziroma PLe ali v zahtevam prilagojeni različici za SIL2/PLd-aplikacije. Ta izredno kompaktni SIL-rotacijski dajalnik se lahko dogradi v različne situacije: pri polni gredi skrbita utor in moznik za potrebno sklenjeno povezavo med aplikacijo in senzorjem, pri gredeh z zaprto ali skoznjo izvrtino do 15 mm skrbi za to utor v votli gredi. Pri tem uporablja CD_582 standarden sklop absolutnih rotacijskih dajalnikov TR-Electronic druge generacije. Z običajnimi prirobničnimi sklopi je izvedljiva skoraj vsaka vgradna situacija. Če obstaja zaradi ekstremnih, spremenljivih temperatur nevarnost kondenzacije, na primer v vetrnih elektrarnah, je mogoče uporabiti različico z dvema popolnoma magnetnima odčitavanjema. Večjo natančnost nudi optično/magnetno odčitavanje.

Najprej bodo pri TR-Electronic certificirali CD_582+FS z vmesnikom PROFINET/PROFIsafe. Njegova funkcionalnost je boljša od uvedenega standarda v 75-mm-ohišju. Najnovejše generacije profila za PROFINET enkoderski profil (V4.2) in tudi za PROFIsafe (V2.6.1) v osnovnem in razširjenem načinu nudijo trajnostno platformo za varno integrirano avtomatizacijo. Do štiri stopnje varnega rotacijskega dajalnika sočasno oskrbujejo do štiri varne krmilnike s podatki o položaju in hitrosti s stopnjo ponovljivosti vodila 3 ms. Še hitreje deluje ne-varni kanal, po katerem se enake vrednosti prenašajo 1 ms hitreje, kar je zadosti hitro za regulacijo položaja v realnem času. Izhodna vrednost se lahko zaradi čim manjšega trepetanja sinhronizira z vodilom. Seveda so tudi pri teh varnih napravah na voljo razširjene možnosti na osnovi PROFINET-a, kot je na primer zaznavanje naprav v okolici za izmenjavo brez sistema za programiranje, ki omogoča do trikrat hitrejši vnovični zagon pri vrnitvi napajanja in Media-Redundancy-protokol, s katerim se z enostavnim sklenjenim krogom segmenta bistveno poveča razpoložljivost.

Če že uporabljate model CD_75, lahko CD_582+FS uporabljate tudi v združljivem načinu: Izkoristite nove možnosti uporabe zaradi kompaktnejše izvedbe in pri tem uporabite znane in uveljavljene programske module v krmilniku — novi varni rotacijski dajalnik TR-Electronic omogoča tudi to.

S CD_582+FS je mogoče opremiti gred, sklop naprave ali stroj z varnostnimi funkcijami po veljavnem osnovnem standardu in standardu za izvedbo, kjerkoli je uporabljen 58-mm-standardni rotacijski dajalnik. CD_582+FS je v splošnem primeren povsod, kjer se vgrajujejo funkcionalno ne-varni CE_582 in CM_582. S CD_582+FS uporaba certificiranih varnih komponent ni več vprašanje vgradnega prostora.

SMM d.o.o.
Jaskova 18, 2000 Maribor
Tel.: 02 450 23 00
E-pošta: info@smm.si
www.tr-electronic.de
www.smm.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!