Do 20 milijonov slikovnih pik za stroškovno naravnane aplikacije

logo

Dodanih deset novih modelov seriji CX in EX z »rolling shutters« senzorji.

Baumer je razširil dve uspešni seriji industrijskih kamer CX in EX z desetimi novimi modeli, ki vključujejo t.i. »rolling shutter CMOS« senzorje s strani proizvajalcev ON Semiconductor in Sony, vključno s senzorji iz serije STARVIS. Z ločljivostjo 5, 10, 12 in 20 milijonov slikovnih pik ti senzorji zagotavljajo nizek šum, majhno segrevanje in odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo. Zato so ti novi modeli idealna izbira za stroškovno občutljive aplikacije, ki zahtevajo nizkocenovne kamere z visoko ločljivostjo in kakovostjo slike, ki v primerjavi s senzorjem »global shutter sensor« zmanjšuje stroške sistema. Zahvaljujoč njihovi funkciji »GlobalReset«, ki istočasno razkrije vse slikovne točke, se tudi hitro premikajoči objekti posnamejo pri visoki kakovosti slike.

Majhne kamere serije CX in EX (USB 3.0 in GigE) vključujejo najnovejše senzorje »rolling in global shutter CMOS« z ločljivostjo do 20 milijonov slikovnih pik in ohišjem formata 29 x 29 mm. Uporabniki prihranijo čas in denar pri uresničevanju večplastnih aplikacij z individualnimi zahtevami glede ločljivosti, vmesnika ali funkcionalnega obsega, zahvaljujoč dosledni mehanski, električni in programski integraciji. Poleg tega je majhno kvadratno ohišje z enostranskimi nosilci M3 enostavno nameščeno z največjo prilagodljivostjo tudi v tesnih prostorih.

Serija CX ponuja več kot 80 modelov, vključno s kamerami s stopnjo zaščite IP65/67 z delovno temperaturo od -40 °C do 70 °C, časi izpostavljenosti od 1 μs do 60 s in hitrostjo slik do 1000 sličic na sekundo z uporabo ROI (Region of Interest). VGA ločljivosti do 20 milijonov slikovnih pik in izjemna kakovost slike omogočajo vsestransko serijo CX, kot idealno izbiro za različne aplikacije z najvišjimi zahtevami po natančnosti in prepustnosti slike.

Osredotočenost na bistvene funkcije, kot so standardne osnovne funkcije in nosilci CS, serija EX ponuja kakovost Baumerja po majhni ceni. Z ločljivostjo do 10 milijonov slikovnih pik in robustnim kovinskim ohišjem so te kamere izbrane za najpogostejše aplikacije pri industrijski obdelavi slik.

ProElektronika d.o.o.
Mariborska cesta 86
SI-3000 Celje
E-pošta: info@proel.si
www.proel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!