Do 20 milijonov slikovnih pik za stroškovno naravnane aplikacije

logo

Dodanih deset novih modelov seriji CX in EX z »rolling shutters« senzorji.

Baumer je razširil dve uspešni seriji industrijskih kamer CX in EX z desetimi novimi modeli, ki vključujejo t.i. »rolling shutter CMOS« senzorje s strani proizvajalcev ON Semiconductor in Sony, vključno s senzorji iz serije STARVIS. Z ločljivostjo 5, 10, 12 in 20 milijonov slikovnih pik ti senzorji zagotavljajo nizek šum, majhno segrevanje in odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo. Zato so ti novi modeli idealna izbira za stroškovno občutljive aplikacije, ki zahtevajo nizkocenovne kamere z visoko ločljivostjo in kakovostjo slike, ki v primerjavi s senzorjem »global shutter sensor« zmanjšuje stroške sistema. Zahvaljujoč njihovi funkciji »GlobalReset«, ki istočasno razkrije vse slikovne točke, se tudi hitro premikajoči objekti posnamejo pri visoki kakovosti slike.

Majhne kamere serije CX in EX (USB 3.0 in GigE) vključujejo najnovejše senzorje »rolling in global shutter CMOS« z ločljivostjo do 20 milijonov slikovnih pik in ohišjem formata 29 x 29 mm. Uporabniki prihranijo čas in denar pri uresničevanju večplastnih aplikacij z individualnimi zahtevami glede ločljivosti, vmesnika ali funkcionalnega obsega, zahvaljujoč dosledni mehanski, električni in programski integraciji. Poleg tega je majhno kvadratno ohišje z enostranskimi nosilci M3 enostavno nameščeno z največjo prilagodljivostjo tudi v tesnih prostorih.

Serija CX ponuja več kot 80 modelov, vključno s kamerami s stopnjo zaščite IP65/67 z delovno temperaturo od -40 °C do 70 °C, časi izpostavljenosti od 1 μs do 60 s in hitrostjo slik do 1000 sličic na sekundo z uporabo ROI (Region of Interest). VGA ločljivosti do 20 milijonov slikovnih pik in izjemna kakovost slike omogočajo vsestransko serijo CX, kot idealno izbiro za različne aplikacije z najvišjimi zahtevami po natančnosti in prepustnosti slike.

Osredotočenost na bistvene funkcije, kot so standardne osnovne funkcije in nosilci CS, serija EX ponuja kakovost Baumerja po majhni ceni. Z ločljivostjo do 10 milijonov slikovnih pik in robustnim kovinskim ohišjem so te kamere izbrane za najpogostejše aplikacije pri industrijski obdelavi slik.

ProElektronika d.o.o.
Mariborska cesta 86
SI-3000 Celje
E-pošta: info@proel.si
www.proel.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!