Prilagodljiva enojna vpenjalna enota za enojno paletiranje

logo

Enojna vpenjalna enota SCHUNK VERO-S NSE3 138-V4 poveča prilagodljivost vpenjalnih palet s samo enim vpenjalnim sornikom.

Na običajnih enojnih vpenjalnih enotah z zaporo proti vrtenju je smer palete fiksna, vpenjalna enota VERO-S NSE3 138-V4 pa omogoča obračanje palete v korakih po 90°. Tako je mogoče položaj paletnega sklopa spreminjati za 90°, 180° ali 270°. Zapora proti vrtenju je izvedena z dvema aksialno prožnima, vendar tangentno togima elastičnima elementoma v vpenjalni enoti, ki določita položaj palete. Enojna vpenjalna enota ima patentiran hitri in vpenjalni premik ter je del obsežnega modularnega sistema SCHUNK VERO-S, ki omogoča več kot 1000 kombinacij za učinkovito vpenjanje obdelovancev. Standardna vpenjalna enota je primerna za ročno ali samodejno nameščanje vpenjalnih palet v formatu 159 x 159 mm. Dodatno je lahko opremljena z vzmetnim stožčastim zapiralom, ki samodejno zapahne menjalni vmesnik enote, ko dvignemo paleto z vpenjalnim sornikom. To brez spreminjanja višine zapre še zadnjo možnost za vdor onesnaženja v sicer popolnoma zatesnjeno enoto.

Uvlečna sila 28.000 N zagotavlja visoko togost
Pri vključeni turbo funkciji imajo te enojne vpenjalne enote s posebno dimenzijsko stabilnostjo ogromno uvlečno silo, kar 28.000 N. Pritrditev oziroma določitev položaja je izvedena s kratkim stožcem s ponovljivostjo < 0,005 mm. To zagotavlja največjo mogočo točnost tudi pri najzahtevnejših postopkih obdelave. S stožčastim prileganjem je mogoče vpenjalne sornike v enote vstavljati tudi ekscentrično in s tem še posebej preprosto. Samo vpenjanje poteka s silo vzmeti brez zunanjega dovoda energije, je oblikovno pritrjeno in samozaporno. Obdelovanci ostanejo zanesljivo vpeti tudi ob morebitnem naglem padcu tlaka v pnevmatskem sistemu. Za odpiranje vpenjalnih enot zadošča pnevmatski sistem s tlakom 6 barov. Odvisno od premera navoja uporabljenega vpenjalnega sornika znašajo držalne sile 35.000 N (M10), 50.000 N (M12) ali 75.000 N (M16). Vsi sestavni deli, kot so telo, vpenjalni sornik in vpenjalni drsnik, so izdelani iz kaljenega nerjavnega jekla, zato so absolutno odporni proti koroziji ter s tem trpežni.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich- Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
info@at.schunk.com
www.schunk.com

logo

 

 

Distributer v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.kdrzisnik@mb-naklo.si
041 605 797
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!