Prilagodljiva enojna vpenjalna enota za enojno paletiranje

logo

Enojna vpenjalna enota SCHUNK VERO-S NSE3 138-V4 poveča prilagodljivost vpenjalnih palet s samo enim vpenjalnim sornikom.

Na običajnih enojnih vpenjalnih enotah z zaporo proti vrtenju je smer palete fiksna, vpenjalna enota VERO-S NSE3 138-V4 pa omogoča obračanje palete v korakih po 90°. Tako je mogoče položaj paletnega sklopa spreminjati za 90°, 180° ali 270°. Zapora proti vrtenju je izvedena z dvema aksialno prožnima, vendar tangentno togima elastičnima elementoma v vpenjalni enoti, ki določita položaj palete. Enojna vpenjalna enota ima patentiran hitri in vpenjalni premik ter je del obsežnega modularnega sistema SCHUNK VERO-S, ki omogoča več kot 1000 kombinacij za učinkovito vpenjanje obdelovancev. Standardna vpenjalna enota je primerna za ročno ali samodejno nameščanje vpenjalnih palet v formatu 159 x 159 mm. Dodatno je lahko opremljena z vzmetnim stožčastim zapiralom, ki samodejno zapahne menjalni vmesnik enote, ko dvignemo paleto z vpenjalnim sornikom. To brez spreminjanja višine zapre še zadnjo možnost za vdor onesnaženja v sicer popolnoma zatesnjeno enoto.

Uvlečna sila 28.000 N zagotavlja visoko togost
Pri vključeni turbo funkciji imajo te enojne vpenjalne enote s posebno dimenzijsko stabilnostjo ogromno uvlečno silo, kar 28.000 N. Pritrditev oziroma določitev položaja je izvedena s kratkim stožcem s ponovljivostjo < 0,005 mm. To zagotavlja največjo mogočo točnost tudi pri najzahtevnejših postopkih obdelave. S stožčastim prileganjem je mogoče vpenjalne sornike v enote vstavljati tudi ekscentrično in s tem še posebej preprosto. Samo vpenjanje poteka s silo vzmeti brez zunanjega dovoda energije, je oblikovno pritrjeno in samozaporno. Obdelovanci ostanejo zanesljivo vpeti tudi ob morebitnem naglem padcu tlaka v pnevmatskem sistemu. Za odpiranje vpenjalnih enot zadošča pnevmatski sistem s tlakom 6 barov. Odvisno od premera navoja uporabljenega vpenjalnega sornika znašajo držalne sile 35.000 N (M10), 50.000 N (M12) ali 75.000 N (M16). Vsi sestavni deli, kot so telo, vpenjalni sornik in vpenjalni drsnik, so izdelani iz kaljenega nerjavnega jekla, zato so absolutno odporni proti koroziji ter s tem trpežni.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich- Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
info@at.schunk.com
www.schunk.com

logo

 

 

Distributer v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.kdrzisnik@mb-naklo.si
041 605 797
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!