Kompaktni vgradni računalniki/krmilniki CX8100

logo

Po zelo uspešni seriji računalnikov/krmilnikov CX8000 podjetje Beckhoff sedaj predstavlja novo generacijo računalnikov/krmilnikov CX8100, ki jih odlikujeta hitrejši procesor in več delovnega pomnilnika, programira pa se jih s programskim orodjem TwinCAT 3.

Krmilniki CX8100 so zasnovani na procesorju ARM Cortex in imajo 512 MB delovnega pomnilnika (RAM), zaradi varčnega procesorja (okoli 4 W) pa je hlajenje popolnoma pasivno.

Vsi modeli iz serije CX8100 imajo Ethernet vmesnik, ki z ustreznimi licencami podpira več različnih protokolov (ModbusTCP, TCP/IP, Beckhoff ADS idr.). Na desni strani se nanje lahko priključi KL (K-Bus) ali EL (E-Bus) vhodno-izhodne module z različnimi funkcijami – digitalni/analogni vhodi/izhodi, moduli za pogon koračnih, servo, in DC motorjev, merjenje tlaka, vibracij itd. Trenutno ima Beckhoff v ponudbi prek tisoč različnih vhodno-izhodnih modulov.

Operacijski sistem Windows Embedded Compact 7 je nameščen na kartici microSD, na kateri so tudi krmilni program, podatki ter sistemske nastavitve, kar omogoča enostavno izdelavo varnostne kopije podatkov. Za shranjevanje podatkov/parametrov krmilnega programa je na voljo kratkotrajni kapacitivni UPS, ki omogoča shranjevanje do 1 MB podatkov na kartici microSD. Vgrajena je tudi ura realnega časa z baterijskim napajanjem.

Serija CX8100 zajema modele z različnimi vmesniki. Trenutno sta na voljo CX8190 z dodatnim Ethernet vmesnikom ter CX8180 z enim RS232 in enim RS485 vmesnikom. V pripravi so še dodatni vmesniki – EtherCAT Slave, BACnet itd.

Računalnike/krmilnike CX8100 se programira z brezplačnim programskim orodjemTwinCAT 3, ki bazira na okolju Microsoft Visual Studio.

Razvojno orodje TwinCAT 3 (TwinCAT 3 XAE) lahko brezplačno prenesete z naše spletne strani www.beckhoff.si, kjer najdete tudi več podatkov o seriji CX8100 in ostalih proizvodih Beckhoff. Za dodatne informacije in vprašanja se lahko obrnete na podjetje Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!