Kompaktni vgradni računalniki/krmilniki CX8100

logo

Po zelo uspešni seriji računalnikov/krmilnikov CX8000 podjetje Beckhoff sedaj predstavlja novo generacijo računalnikov/krmilnikov CX8100, ki jih odlikujeta hitrejši procesor in več delovnega pomnilnika, programira pa se jih s programskim orodjem TwinCAT 3.

Krmilniki CX8100 so zasnovani na procesorju ARM Cortex in imajo 512 MB delovnega pomnilnika (RAM), zaradi varčnega procesorja (okoli 4 W) pa je hlajenje popolnoma pasivno.

Vsi modeli iz serije CX8100 imajo Ethernet vmesnik, ki z ustreznimi licencami podpira več različnih protokolov (ModbusTCP, TCP/IP, Beckhoff ADS idr.). Na desni strani se nanje lahko priključi KL (K-Bus) ali EL (E-Bus) vhodno-izhodne module z različnimi funkcijami – digitalni/analogni vhodi/izhodi, moduli za pogon koračnih, servo, in DC motorjev, merjenje tlaka, vibracij itd. Trenutno ima Beckhoff v ponudbi prek tisoč različnih vhodno-izhodnih modulov.

Operacijski sistem Windows Embedded Compact 7 je nameščen na kartici microSD, na kateri so tudi krmilni program, podatki ter sistemske nastavitve, kar omogoča enostavno izdelavo varnostne kopije podatkov. Za shranjevanje podatkov/parametrov krmilnega programa je na voljo kratkotrajni kapacitivni UPS, ki omogoča shranjevanje do 1 MB podatkov na kartici microSD. Vgrajena je tudi ura realnega časa z baterijskim napajanjem.

Serija CX8100 zajema modele z različnimi vmesniki. Trenutno sta na voljo CX8190 z dodatnim Ethernet vmesnikom ter CX8180 z enim RS232 in enim RS485 vmesnikom. V pripravi so še dodatni vmesniki – EtherCAT Slave, BACnet itd.

Računalnike/krmilnike CX8100 se programira z brezplačnim programskim orodjemTwinCAT 3, ki bazira na okolju Microsoft Visual Studio.

Razvojno orodje TwinCAT 3 (TwinCAT 3 XAE) lahko brezplačno prenesete z naše spletne strani www.beckhoff.si, kjer najdete tudi več podatkov o seriji CX8100 in ostalih proizvodih Beckhoff. Za dodatne informacije in vprašanja se lahko obrnete na podjetje Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!