Kompaktni vgradni računalniki/krmilniki CX8100

logo

Po zelo uspešni seriji računalnikov/krmilnikov CX8000 podjetje Beckhoff sedaj predstavlja novo generacijo računalnikov/krmilnikov CX8100, ki jih odlikujeta hitrejši procesor in več delovnega pomnilnika, programira pa se jih s programskim orodjem TwinCAT 3.

Krmilniki CX8100 so zasnovani na procesorju ARM Cortex in imajo 512 MB delovnega pomnilnika (RAM), zaradi varčnega procesorja (okoli 4 W) pa je hlajenje popolnoma pasivno.

Vsi modeli iz serije CX8100 imajo Ethernet vmesnik, ki z ustreznimi licencami podpira več različnih protokolov (ModbusTCP, TCP/IP, Beckhoff ADS idr.). Na desni strani se nanje lahko priključi KL (K-Bus) ali EL (E-Bus) vhodno-izhodne module z različnimi funkcijami – digitalni/analogni vhodi/izhodi, moduli za pogon koračnih, servo, in DC motorjev, merjenje tlaka, vibracij itd. Trenutno ima Beckhoff v ponudbi prek tisoč različnih vhodno-izhodnih modulov.

Operacijski sistem Windows Embedded Compact 7 je nameščen na kartici microSD, na kateri so tudi krmilni program, podatki ter sistemske nastavitve, kar omogoča enostavno izdelavo varnostne kopije podatkov. Za shranjevanje podatkov/parametrov krmilnega programa je na voljo kratkotrajni kapacitivni UPS, ki omogoča shranjevanje do 1 MB podatkov na kartici microSD. Vgrajena je tudi ura realnega časa z baterijskim napajanjem.

Serija CX8100 zajema modele z različnimi vmesniki. Trenutno sta na voljo CX8190 z dodatnim Ethernet vmesnikom ter CX8180 z enim RS232 in enim RS485 vmesnikom. V pripravi so še dodatni vmesniki – EtherCAT Slave, BACnet itd.

Računalnike/krmilnike CX8100 se programira z brezplačnim programskim orodjemTwinCAT 3, ki bazira na okolju Microsoft Visual Studio.

Razvojno orodje TwinCAT 3 (TwinCAT 3 XAE) lahko brezplačno prenesete z naše spletne strani www.beckhoff.si, kjer najdete tudi več podatkov o seriji CX8100 in ostalih proizvodih Beckhoff. Za dodatne informacije in vprašanja se lahko obrnete na podjetje Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!