Kompaktni vgradni računalniki/krmilniki CX8100

logo

Po zelo uspešni seriji računalnikov/krmilnikov CX8000 podjetje Beckhoff sedaj predstavlja novo generacijo računalnikov/krmilnikov CX8100, ki jih odlikujeta hitrejši procesor in več delovnega pomnilnika, programira pa se jih s programskim orodjem TwinCAT 3.

Krmilniki CX8100 so zasnovani na procesorju ARM Cortex in imajo 512 MB delovnega pomnilnika (RAM), zaradi varčnega procesorja (okoli 4 W) pa je hlajenje popolnoma pasivno.

Vsi modeli iz serije CX8100 imajo Ethernet vmesnik, ki z ustreznimi licencami podpira več različnih protokolov (ModbusTCP, TCP/IP, Beckhoff ADS idr.). Na desni strani se nanje lahko priključi KL (K-Bus) ali EL (E-Bus) vhodno-izhodne module z različnimi funkcijami – digitalni/analogni vhodi/izhodi, moduli za pogon koračnih, servo, in DC motorjev, merjenje tlaka, vibracij itd. Trenutno ima Beckhoff v ponudbi prek tisoč različnih vhodno-izhodnih modulov.

Operacijski sistem Windows Embedded Compact 7 je nameščen na kartici microSD, na kateri so tudi krmilni program, podatki ter sistemske nastavitve, kar omogoča enostavno izdelavo varnostne kopije podatkov. Za shranjevanje podatkov/parametrov krmilnega programa je na voljo kratkotrajni kapacitivni UPS, ki omogoča shranjevanje do 1 MB podatkov na kartici microSD. Vgrajena je tudi ura realnega časa z baterijskim napajanjem.

Serija CX8100 zajema modele z različnimi vmesniki. Trenutno sta na voljo CX8190 z dodatnim Ethernet vmesnikom ter CX8180 z enim RS232 in enim RS485 vmesnikom. V pripravi so še dodatni vmesniki – EtherCAT Slave, BACnet itd.

Računalnike/krmilnike CX8100 se programira z brezplačnim programskim orodjemTwinCAT 3, ki bazira na okolju Microsoft Visual Studio.

Razvojno orodje TwinCAT 3 (TwinCAT 3 XAE) lahko brezplačno prenesete z naše spletne strani www.beckhoff.si, kjer najdete tudi več podatkov o seriji CX8100 in ostalih proizvodih Beckhoff. Za dodatne informacije in vprašanja se lahko obrnete na podjetje Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!