MB-NAKLO: najmočnejše ergonomske roke na svetovnem trgu

logo

TECNOSPIRO, S.A., je vodilni svetovni proizvajalec pnevmatskih in električnih naprav ROSCAMAT® za vrezovanje navojev. Njihove naprave so nepogrešljiv pripomoček v orodjarstvu in serijski proizvodnji. Poleg tega proizvajajo tudi ergonomske roke 3arm®, ki so najmočnejše in najbolj zanesljive roke na svetovnem trgu.

Uporabljajo se za pomoč pri montaži, razigljevanju, »off line« strojni obdelavi in vseh vrstah dvigovanja. Predstavljajo pravo rešitev pri zagotavljanju varnosti in zdravja zaposlenih pri delu ter pri doseganju visoke produktivnosti in učinkovitosti.

Omogočajo izjemen obseg gibanja, potrebnega za dokončanje katere koli delovne naloge na učinkovit in varen način. Odpravljajo težo orodja in omogočajo natančnejšo uporabo težkih orodij. Uporaba ergonomskih rok 3arm® zmanjša utrujenost operaterja in možnost poškodb pri delu. Držijo orodja do 35 kg, medtem ko težo orodja izničijo. Odpravijo morebitno škodo, ki bi lahko nastala ob padcu orodja. Na voljo so številni vpenjalni priključki.

3arm® – Manipulator M5
Manipulator M5 je najlažja ročno upravljana naprava za manipulacijo bremen z različnimi hitro izmenljivimi sistemi za prijemanje. Možna je uporaba čeljusti, vakuuma, magneta ali po meri. Upravljavec deluje v odličnih ergonomskih in varnostnih pogojih, medtem ko doseže mnogo višjo produktivnost.

Manipulator M5 ponuja široko paleto konfiguracij za premikanje delov na in s transporterjev, montažnih linij, manipulacijo strojnih orodij in najrazličnejših drugih kosov vse do teže 50 kg.
Manipulator je lahko opremljen s pnevmatskimi zavorami za popolno zaklepanje vseh osi roke, ki omogoča premikanje in zaklepanje določenega dela ali izdelka, s katerim se upravlja. Na voljo so različni podaljški.

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel: 051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!