MB-NAKLO: najmočnejše ergonomske roke na svetovnem trgu

logo

TECNOSPIRO, S.A., je vodilni svetovni proizvajalec pnevmatskih in električnih naprav ROSCAMAT® za vrezovanje navojev. Njihove naprave so nepogrešljiv pripomoček v orodjarstvu in serijski proizvodnji. Poleg tega proizvajajo tudi ergonomske roke 3arm®, ki so najmočnejše in najbolj zanesljive roke na svetovnem trgu.

Uporabljajo se za pomoč pri montaži, razigljevanju, »off line« strojni obdelavi in vseh vrstah dvigovanja. Predstavljajo pravo rešitev pri zagotavljanju varnosti in zdravja zaposlenih pri delu ter pri doseganju visoke produktivnosti in učinkovitosti.

Omogočajo izjemen obseg gibanja, potrebnega za dokončanje katere koli delovne naloge na učinkovit in varen način. Odpravljajo težo orodja in omogočajo natančnejšo uporabo težkih orodij. Uporaba ergonomskih rok 3arm® zmanjša utrujenost operaterja in možnost poškodb pri delu. Držijo orodja do 35 kg, medtem ko težo orodja izničijo. Odpravijo morebitno škodo, ki bi lahko nastala ob padcu orodja. Na voljo so številni vpenjalni priključki.

3arm® – Manipulator M5
Manipulator M5 je najlažja ročno upravljana naprava za manipulacijo bremen z različnimi hitro izmenljivimi sistemi za prijemanje. Možna je uporaba čeljusti, vakuuma, magneta ali po meri. Upravljavec deluje v odličnih ergonomskih in varnostnih pogojih, medtem ko doseže mnogo višjo produktivnost.

Manipulator M5 ponuja široko paleto konfiguracij za premikanje delov na in s transporterjev, montažnih linij, manipulacijo strojnih orodij in najrazličnejših drugih kosov vse do teže 50 kg.
Manipulator je lahko opremljen s pnevmatskimi zavorami za popolno zaklepanje vseh osi roke, ki omogoča premikanje in zaklepanje določenega dela ali izdelka, s katerim se upravlja. Na voljo so različni podaljški.

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel: 051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!