MB-NAKLO: najmočnejše ergonomske roke na svetovnem trgu

logo

TECNOSPIRO, S.A., je vodilni svetovni proizvajalec pnevmatskih in električnih naprav ROSCAMAT® za vrezovanje navojev. Njihove naprave so nepogrešljiv pripomoček v orodjarstvu in serijski proizvodnji. Poleg tega proizvajajo tudi ergonomske roke 3arm®, ki so najmočnejše in najbolj zanesljive roke na svetovnem trgu.

Uporabljajo se za pomoč pri montaži, razigljevanju, »off line« strojni obdelavi in vseh vrstah dvigovanja. Predstavljajo pravo rešitev pri zagotavljanju varnosti in zdravja zaposlenih pri delu ter pri doseganju visoke produktivnosti in učinkovitosti.

Omogočajo izjemen obseg gibanja, potrebnega za dokončanje katere koli delovne naloge na učinkovit in varen način. Odpravljajo težo orodja in omogočajo natančnejšo uporabo težkih orodij. Uporaba ergonomskih rok 3arm® zmanjša utrujenost operaterja in možnost poškodb pri delu. Držijo orodja do 35 kg, medtem ko težo orodja izničijo. Odpravijo morebitno škodo, ki bi lahko nastala ob padcu orodja. Na voljo so številni vpenjalni priključki.

3arm® – Manipulator M5
Manipulator M5 je najlažja ročno upravljana naprava za manipulacijo bremen z različnimi hitro izmenljivimi sistemi za prijemanje. Možna je uporaba čeljusti, vakuuma, magneta ali po meri. Upravljavec deluje v odličnih ergonomskih in varnostnih pogojih, medtem ko doseže mnogo višjo produktivnost.

Manipulator M5 ponuja široko paleto konfiguracij za premikanje delov na in s transporterjev, montažnih linij, manipulacijo strojnih orodij in najrazličnejših drugih kosov vse do teže 50 kg.
Manipulator je lahko opremljen s pnevmatskimi zavorami za popolno zaklepanje vseh osi roke, ki omogoča premikanje in zaklepanje določenega dela ali izdelka, s katerim se upravlja. Na voljo so različni podaljški.

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel: 051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!