Prijemalne enote

logo

Izredno zmogljivo 24-voltno prijemalo za male dele z vmesnikom IO-Link.

Prilagodljivi procesi pri izredno hitrih postopkih »Pick & Place« so zdaj mogoči s kompaktnim mehatronskim 24-voltnim prijemalom za male dele SCHUNK EGP z vmesnikom IO-Link. Temelji na zdaj že mnogokrat preverjenem prijemalu SCHUNK EGP in ga prav tako odlikuje velika hitrost s hkrati veliko silo prijema. V različici z vmesnikom IO-Link je to električno prijemalo za male dele skladno s standardom IO-Link razreda B za povečano porabo toka, tako da ga je mogoče neposredno povezati z nadrejenim krmilnikom IO-Link razreda B. Prijemalne prste je mogoče prosto postavljati za vsak cikel, tako da je zagotovljena največja mogoča prilagodljivost, z vnaprejšnjim postavljanjem pa tudi najkrajši možni časi ciklov. Silo prijema je mogoče programsko nastaviti v štirih stopnjah in tako prilagoditi obdelovancu, tako da so izvedljivi tudi scenariji z deli, ki so občutljivi na deformacije. Znotraj dopustne dolžine prstov ostaneta prijemalna sila in hitrost približno stalna skozi celoten premik. Položaj prijemalnih prstov je mogoče z vgrajenim merilnim sistemom zaznavati skozi celotni premik, tako da niso potrebna zunanja tipala za ugotavljanje položaja. Prav nasprotno: Tudi vmesne položaje ali različne velikosti obdelovancev je mogoče kadar koli preveriti. Vgrajeno diagnostično orodje stalno nadzira napetost, tok, temperaturo in stanje prijemala ter napake samodejno prenese v nadrejeni krmilnik. Upravljavci sistema lahko v orodje shranijo tudi vzdrževalne intervale. Celotna elektronika prijemala SCHUNK EGP je nameščena v notranjosti prijemala, tako da prijemalo ne zahteva prostora v stikalni omari. Brezkrtačni servomotorji brez vzdrževanja in prednapeto vodilo s križnimi kolesci brez zračnosti zagotavljajo visok izkoristek ter stalne prijemalne sile po celotni dolžini prstov, tako da je prijemalo SCHUNK EGP z vmesnikom IO-Link dinamičen, natančen in zmogljiv strokovnjak za zahtevno manipulacijo majhnih ter srednjevelikih delov.

Velika prijemalna sila pri majhnih merah in masi
Po zgledu pnevmatskega prijemala SCHUNK MPG-plus je mogoče tudi prijemalo SCHUNK EGP priviti skozi ali v stranico ali dno, kar izboljša prilagodljivost pri konstrukciji sistema. Za povečanje dinamike in energetske učinkovitosti nadrejenega sistema je ohišje prijemala izdelano iz posebnega aluminija visoke trdnosti. Poleg tega smo pri konstrukciji dosledno odpravljali ves odvečen material. Ta strokovnjak za sestavljanje »Pick & Place« se odlično prilega modularnemu programu za visokozmogljive sestavljalne sisteme SCHUNK. Ima zaščitni razred IP30 in je primeren za najrazličnejše načine uporabe na področju manipuliranja ter sestavljanja majhnih delov. Držalo za male dele z vmesnikom IO-Link je na voljo v velikostih 40, 50 in 64 s premikom prsta 6/8/10 mm in največjo prijemalno silo 140/210/300 N. Ponovljivost pri prijemanju znaša 0,02 mm, pri postavljanju prijemalnih prstov pa od 0,1 do 0,2 mm, odvisno od tega, ali se premik izvaja v eni ali dveh smereh. Prijemalo je primerno za manipuliranje delov z maso do 0,7/1,05/1,25 kg. Poleg različice z vmesnikom IO-Link so 24-voltna prijemala še naprej na voljo tudi s krmiljenjem z digitalnimi V/I-napravami.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
info@at.schunk.com
www.schunk.com

Distributer v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!