Nova generacija ročnih brezžičnih baterijskih orodij, ki jih odlikuje mehanska zasnova »Bilinear«

logo

Cembre, italijansko podjetje iz Brescie, je bilo ustanovljeno v letu 1969. V Sloveniji je poznano po izoliranih in neizoliranih votlicah, kabelskih čevljih, spojnih tulcih, avtomobilskih konektorjih in nenazadnje po orodju za pravilno nameščanje spojnega materiala na vodnike.

Pomembno je, da je spojni material električno in fizično dobro nameščen na vodnik. Cembre zagotavlja optimalen spoj pri uporabi njihovega orodja v kombinaciji z materialom Cembre. V ta namen v laboratoriju izvaja posebne teste za preizkuse spojev.

Pri izdelavi spojev je udobje uporabnika ključen dejavnik. Bilinearna orodja Cembre imajo mehansko težišče bližje zapestju, posebna ergonomija orodja pa nudi roki optimalen prijem. Posebnost tega orodja je neskladnost med mehanizmom pogona črpalke in hidravličnim sistemom.

Zaradi te inovativne posebnosti se zmanjšuje navor, ki se pojavi na zapestju uporabnika, obremenitve pa se porazdelijo na celotno dlan. Orodje je opremljeno s sistemom »Smart Release«, ki na koncu obratovalnega cikla samodejno odpre nosilec matric. Smart Release Technology je tehnologija, ki so jo na novo razvili v podjetju Cembre in s katero inteligentni sistem sproščanja tlaka olja ustavi motor na koncu cikla stiskanja. Do samodejnega vračanja nosilca matric pride šele, ko operater sprosti tipko za pogon, kar omogoča vizualno preverjanje sprostitve matric. Tako se zagotovi pravilnost izvedenega postopka stiskanja pred sprostitvijo nosilca matric.

Na tržišču so podobna orodja, vendar s »standardnim« avtomatskim povratkom, ki ne omogoča vizualnega preverjanja, ali je prišlo do popolnega stiskanja pred sproščanjem tlaka. Elektronski tlačni senzor (EPS) zagotavlja natančnost postopka stiskanja, ponovljivost največjega tlačnega cikla, preverjanje dejanske vrednosti tlaka in obveščanje upravljavca o možnih napakah. Tlačni razbremenilni ventil uporabniku zagotavlja dodatno varnost. Nova zasnova, majhna teža in težišče, pomaknjeno k zapestju uporabnika, olajšajo rokovanje, izboljšajo upravljanje z orodjem ter povečajo udobnost pri uporabi.

Dvokomponentno plastično ohišje – zahvaljujoč gumijastim vložkom in togi strukturi – zagotavlja čvrsto mehansko zaščito v vseh pogojih uporabe, večjo varnost in udobje. Tišina, osvetlitev delovnega območja, ustvarjena s pomočjo LED luči, in odsotnost vibracij udobje pri uporabi še dodatno povečajo. Snemanje podatkov in inteligentno krmiljenje omogočata popolno preverjanje obratovalnih parametrov, saj se beležijo vsi podatki delovnega cikla ter napake, ki se pojavijo v celotni življenjski dobi orodja. Tehnologija SMARTOOL omogoča shranjevanje podatkov do 200.000 ciklov na integrirano pomnilniško kartico, preko USB kabla pa se lahko ti podatki enostavno prenesejo na računalnik. 

Nov dvostopenjski hidravlični sistem
Nova generacija orodij ima vgrajen dvojni hitrostni hidravlični sistem z dvojnim koncentričnim črpalnim sistemom in vgrajeno vzmetjo. Takšna rešitev je bila prvotno patentirana prav v podjetju Cembre. Nov dvostopenjski hidravlični sistem omogoča hitrejše stiskanje in večjo silo stiskanja. Z začetne visoke hitrosti približevanja se na določeni razdalji samodejno preklopi na nizko hitrost stiskanja, kar zagotavlja optimalno porabo razpoložljive energije. Na orodju je nov večnamenski OLED zaslon, ki reagira na dotik. Zaslon OLED zagotavlja bistvene operativne podatke v realnem času, med drugim tudi:

  • ustvarjeno stiskalno silo, s čimer se preveri skladnost z najboljšo prakso
  • stanje napolnjenosti baterije
  • splošne informacije o obratovanju
  • število zaključenih in preostalih delovnih ciklov pred priporočenim vzdrževanjem

Za lažjo in udobnejšo uporabo ima orodje vrtljivo glavo, ki se obrača do 180°, tipko start, ki je zaščitena pred nenamernim delovanjem, ročni gumb za sprostitev tlaka in 4 LED svetilke za boljšo osvetlitev delovne površine. Orodje poganja Li-Ion akumulatorska baterija velike zmogljivosti (18 V, 2 Ah).

Marchiol d.o.o.
Industrijska cesta 5A, Kromberk
5000 NOVA GORICA
Tel.: 05/33-13-100
www.cembre.com
www.marchiol.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!