Krmilniki Allen-Bradley Micro800

Cenovno zelo ugodni mikrokrmilniki družine Micro800. Od programabilnega releja do modularnega krmilnika z Ethernet/LAN komunikacijo.Najmanjši model, Micro810 ima 8 vhodov (2 lahko uporabimo kot analogna napetostna 0…10V) in 4 relejske izhode (nazivni tok do 8 A!). Opcija je osvetljen LCD zaslon, ki lahko prikazuje uporabniško definirano besedilo in procesno vrednost (npr. »TEMP=21,7°C«, ter omogoča tudi spreminjanje vrednosti s tipkami gor-dol. S tipkami levo-desno pa se lahko premikamo med različnimi zasloni.

Najbolj napredni krmilniki v družini, Micro850, prihajajo na tržišče v dveh modularnih različicah 24 oz. 48 vhodno-izhodnih (V/I) točk. Vsi so opremljeni z Ethernet vmesnikom (Ethernet/IP in ModbusTCP protokol), serijskim in USB priključkom. Omogočajo razširitev z štirimi vhodno-izhodnimi enotami (do 32 V/I točk) ter do petimi vtičnimi moduli (t.i Plug-in moduli).

Funkcije vtičnih modulov so: V/I digitalni ali analogni, komunikacijski RS232/485, ura realnega časa (RTC), dodaten »Flash« pomnilnik, potenciometri za nastavitve in kalibracijo, GSM modul za izmenjavo sporočil SMS in tehtalni modul. Krmilniki Micro850 so primerni za manjše do srednje velike stroje in naprave, hišno avtomatizacijo, klimatizacijske sisteme, krmiljenje oddaljenih objektov (črpališča, čistilne naprave), solarne elektrarne…

Programiranju PLC-jev družine Micro800 je namenjena aplikacija Connected Components Workbench, ki je brezplačna in (po registraciji) dosegljiva na spletni strani Rockwell Automation – Allen Bradley: http://ab.rockwellautomation.com/programmable-controllers/connected-components-workbench-software.

Program naložimo preko vgrajenega USB priključka ali preko Ethernet povezave. Sestavljanje logike je možno v več programskih jezikih, saj krmilnik podpira lestvično logiko (LD), tekstovno obliko (ST) in tudi funkcijske bloke (FB). Program lahko spremljamo in editiramo med delovanjem (on-line). Omogoča operacije s 64-bitnimi integer in floating point spremenljivkami ter triosno pozicioniranje z linearno in krožno interpolacijo v XYZ prostoru. Podpira protokole Modbus RTU, ASCII (serijski port), DF1 (USB port) in Modbus/TCP in Ethernet/IP (Ethernet port). Z OPC gonilnikom je možna povezava s SCADA sistemi in drugimi PC aplikacijami.

Poleg aplikacije za krmilnik lahko s tem orodjem kreiramo vizualizacijo za HMI panele PanelView in nastavljamo parametre za vse modele PowerFlex frekvenčnih pretvornikov.  

Vtični, Plug-in moduli so na voljo pri Allen-Bradley ter pri partnerskih podjetjih. Primer je Easy8 tehtalni modul, ki je izdelek podjetja Hardy Process Solutions (www.hardysolutions.com). Modul pretvarja analogni (mV) signal tehtalne celice v digitalno vrednost in omogoča tariranje, ničliranje, kalibracijo, odčitavanje min., max. vrednost teže, izračun poprečja itd.

Več o članku

Tehna d.o.o.

Avtor: Žiga Petrič

www.tehna.si

Krmilniki Allen-Bradley Micro800

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!