Siemensova družina izdelkov SIRIUS ACT

logo

Siemensova družina SIRIUS zajema velik spekter izdelkov za različne rešitve izzivov, s katerimi se srečujemo v industrijski proizvodnji. Zaradi obsežnosti družine bomo predstavili le nekaj izdelkov SIRUS, slika 1 pa predstavlja osnovno razdelitev izdelkov SIRIUS.

Tokrat predstavljamo skupino izdelkov SIRUS ACT. Naprave SIRIUS ACT so nova serija naprav za upravljanje in signalizacijo. Naprave prejšnjih serij od oktobra 2019 niso več na voljo (3SB1, 3SB3 in 3SF5). Nova serija izdelkov SIRIUS ACT – 3SU1 predstavlja modularen sistem tipk, stikal in svetlobnih signalov za montažo na pulte in stikalne omare ter električne module, ki so znotraj pultov ali stikalnih omar. Konfigurirajo se enostavno in nudijo rešitve za specifične zahteve strank. Na voljo je veliko novih dodatkov.

Družina SIRIUS ACT je koristna, njene prednosti pa so:

 • Moderna oblika: na voljo so štiri različne izvedbe
 • Preprosta uporaba: enostavna vgradnja, načrtovanje in naročanje po spletu
 • Visoka robustnost: zaščita IP69K je zagotovljena brez zaščitnih pokrovčkov
 • Izbira med standardnim ožičenjem ali neposredno komunikacijo s krmilnikom po vmesniku ASI, IO-Link ali komunikaciji PROFINET
 • Mogoče so štiri različne izvedbe:
 • Plastična izvedba
 • Plastična izvedba s kovinskim sprednjim obročem
 • Kovinska svetleča se izvedba
 • Kovinska mat izvedba

Modularna izvedba
Izberete lahko vsak del tipke posebej – aktuator, nosilec in LED oz. kontakt. Neomejenost pri kombiniranju različnih izdelkov (aktuator, nosilec in LED/kontakt) zagotavlja maksimalno fleksibilnost tudi pri organizaciji rezervnih delov za zagotavljanje zaloge.

Kompletne enote
Z eno naročniško oznako lahko naročite vse tri komponente hkrati kot funkcionalno enoto. S tako nabavo lahko privarčujete čas, delo in denar. To je uporaben način za splošne aplikacije, ker imate zahteve vnaprej določene.

Kompaktne enote
Nekatere enote so na voljo tudi v kompaktnih izvedbah (prav tako je naprava dobavljena kot komplet). Lahko izberete tudi rešitev, primerno za vašo aplikacijo (poseben videz, ohišje, napis) z uporabo konfiguratorja SIRIUS ACT:siemens.com/sirius-act/configurator.

Standardne enote SIRIUS ACT imajo tudi možnosti komunikacije s PLC. Terminal modul, ki se montira na standardni nosilec, omogoča komunikacijo s krmilnikom. Za zagotavljanje komunikacije potrebujemo še standardni ali varnostni modul (interface modul), ki to komunikacijo omogoča. Vgradnja je zelo preprosta. Potrebe po specialnih orodjih ni (potrebujete le izvijač).

Prednosti uporabe komunikacije Profinet:

 • Rešitev digitalne komunikacije s tipkami, gumbi in svetlobnimi indikatorji – preprosta integracija v krmilnik (PLC) s komunikacijo PROFINET
 • Manj ožičenja – manj materiala in morebitnih napak med gradnjo in zagonom
 • Hitra vgradnja z uporabo ploščatega kabla – posebna orodja niso potrebna
 • Visoka uporabnost:
  • 4 dodatni digitalni vhodi, 1 digitalni izhod in 1 analogni izhod
  • Modularna vgradnja komponent
 • Varnost integrirana: z uporabo varnostnega vmesnega modula (IMF) s komunikacijo PROFIsafe lahko uporabljamo (npr. izklop v sili) do kategorije SIL 3
 • Posamezno naslavljanje naprav (tipk, stikal, signalnih naprav) ni potrebno (en IP-naslov za do 21 naprav)
 • Napredna diagnostika in parametriranje s popolno integracijo v TIA Portal

Program SIRIUS ACT in preostali izdelki družine SIRUS (motorska zaščitna stikala, kontaktorji, releji, mehki zagoni, varnostni moduli …) so na voljo tudi v našem prodajnem programu. Poleg izdelkov po konkurenčnih cenah nudimo tudi podporo pri izbiri novih komponent. Lahko vam ponudimo tudi izdelke nove serije SIRIUS na podlagi že vgrajenih prejšnjih serij programa Siemensa ali konkurenčnih podjetij. Za vse izzive in naročila smo na voljo na spletni strani www.dankon.si in na elektronskem naslovu info@dankon.si.

VRD Dankon, d. o. o.
Podutiška cesta 94
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 3200 861
www.dankon.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

LAPP in obnovljivi viri energije

Klimatske spremembe za človeštvo predstavljajo resen problem. Pomembno je, da se tega zavedajo tako gospodarstva kot tudi vlade. Najhitrejši učinek na okolje bi dosegli, če bi se odpovedali komoditetam modernega sveta.

Nadomestite mehanske z magnetnimi zobniki

Kako to, da se o magnetnih prenosih tako malo govori? Poglejte si zanimiv video o megnetnih prenosih: https://www.youtube.com/watch?v=DAWVetrtD9U

Frekvenčni pretvornik GA700 za industrijske aplikacije

Vsestranski frekvenčni pretvornik za industrijsko uporabo Yaskawa GA700 odlikujejo velika prilagodljivost, majhne dimenzije in številne vgrajene funkcije.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!