Krmilnik UniStream in ekran na dotik Unitronics

logo

Krmilnik UniStream in ekran na dotik sta vredna vaše pozornosti, saj vam omogočata enostavneje krmiljenje zahtevnih aplikacij, tudi v aplikacijah, kjer ste najbolj omejeni s prostorom.

Krmilite zahtevne aplikacije, tudi ob pomanjkanju prostora

Krmilnik Unistream in ekran na dotik sta novosti, ki ju je predstavilo podjetje Unitronics. Slednje ustvarja napredne tehnične rešitve na področju avtomatizacije, s katerimi lahko implementirate enostavno krmiljenje vaših novih aplikacij ali izboljšate in posodobite vaše obstoječe.

V sklopu rešitev, ki jih predstavljamo tokrat so se osredotočili na pregledno prikazovanje in možnosti oddaljenega upravljanja in prikazovanja različnih naprav. Predstavljamo vam izboljšani krmilnik UniStream in večje ekrane na dotik Unitronics, za katere verjamemo, da vam jih je vredno spoznati!

Krmilnik UniStream – večji in boljši kot prej!

Krmilnik UniStream z 10.1” ekranom na dotik vam nudi visoko resolucijo in je na voljo v različnih verzijah že vgrajenih ali razširljivih I/O enot. Na tako velikem ekranu boste lahko prikazali več dinamičnih elementov sočasno in s tem omogočili učinkovitejši prikaz delovanja vaše naprave.

Za vašo samostojno aplikacijo izberite standardni model B5, če pa rabite več možnosti povezovanja z naprednimi protokoli, ki se uporabljajo v industriji 4.0, se odločite za Pro verzijo B10. Oba modela vas bosta razveselila s podporo različnim komunikacijskim protokolom, vključno z MQTT, VNC, FTP, SNMP, e-pošto in SMS sporočili.

Pro verzija krmilnika je pripravljena, da v njej na zelo preprost način zgradite pravo spletno stran, naložite video predstavitve ter iz SQL strežnika prejemate in pošiljate podatke tako v vašo napravo kot iz nje.

 

Krmilnik UniStream in njegove funkcionalnosti

Z vsemi ostalimi, za UniStream serijo že znanimi funkcionalnostmi, boste lahko naredili zmogljivo aplikacijo s sodobnim izgledom.

Izkoristite funkcionalnosti kot so:

$1·         samonastavljivi PID regulator,

$1·         shranjevanje podatkov,

$1·         podatkovne tabele,

$1·         delo z recepturami,

$1·         vzorčenje podatkov, prikazano prek vgrajenih trendov in merilnikov,

$1·         vmesnik za alarmiranje,

$1·         gesla v več nivojih,

$1·         pokončni način,

$1·         plug & play komunikacija za CANopen, CAN Layer2 , MODBUS, EtherNet/IP,

$1·         enostavno konfiguracijo servo pogonskih sklopov,

$1·         in ostale napredne funkcije.

 

Lastnosti krmilnika UniStream

O tem, da bo vaša aplikacija res sposobna zadovoljiti različne zahteve, vas lahko prepričajo splošno priznane UniStreamove lastnosti:

$1·         Visoko kakovostni barvni ekran na dotik, velikosti 10,1”, resolucije 1024×600 pik,

$1·         zmogljiv CPU, ki ga je možno razširiti z dodatnimi 2048 I/O signali,

$1·         že vgrajeni komunikacijski vmesniki, kot so Ethernet, USB host & device, da se boste lahko s krmilnikom povezali in ga priklopili na internet,

$1·         ter dodatni komunikacijski vmesniki, kot so CANbus, RS232 in RS485, ki bodo poskrbeli za povezovanje z drugimi napravami, motornimi pogoni, senzorji in ostalo periferijo.

 

S programsko opremo UniLogic skrajšajte čas razvoja za do 50%

Programska oprema UniLogic, ki je namenjena programiranju krmilnikov UniStream, vam bo omogočila, da boste na enostaven način zgradili vašo aplikacijo. V njej so integrirani vsi potrebni moduli za hitro in učinkovito delo in sicer:

$1·         Razvojno orodje za Ladder,

$1·         Orodje za enostavno oblikovanje lepih prikazov in spletnih strani,

$1·         Modul za konfiguracijo strojne opreme (hardware-a),

$1·         Modul za implementacijo komunikacijskih nastavitev in drugi moduli.

 

Ena od prednosti je, da lahko večkrat uporabite že izdelane ladder bloke, prikaze, spletne strani in programske spremenljivke (tako imenovane tag-e) in s tem prihranite čas za razvoj vaše aplikacije.

 

Premalo prostora za krmilnik? Uporabite ekran na dotik

Poskrbite za zanesljiv in pregleden prikaz vaše aplikacije na krmilnikih UniStream. Na voljo sta dva nova ekrana na dotik podjetja Unitronics, velikosti 10.1” in 15.6”. Novi ekrani so namenjeni prikazu aplikacij iz UniStream krmilnikov z virtualnim HMI, o katerih smo že pisali na spletni strani podjetja Tipteh.

Seveda lahko z ekrani oddaljeno spremljate in upravljate tudi aplikacije, zgrajene na drugih krmilnikih serije UniStream. Na voljo sta vam tudi dva manjša ekrana velikosti 5” in 7”, ki pa sta namenjena predvsem manjšim in enostavnejšim aplikacijam.

In kje lahko uporabite te ekrane? Najuporabnejši so za spremljanje in upravljanje strojev in naprav:

$1·         kjer ni enostavnega dostopa,

$1·         če ima naprava več mest za upravljanje,

$1·         če je naprava nameščena v zahtevnem okolju,

$1·         če delovanje naprave spremlja več operaterjev,

$1·         in v podobnih situacijah,

$1·        

 

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50
https://tipteh.com/si 

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Umetna inteligenca in droni izboljšujejo varovanje prostorov in opreme

Dron, ki ga krmili umetna inteligenca (AI) bo pregledoval prostore in iskal potencialne težave v prostorih ter tudi zaznal vlomilce. https://www.youtube.com/watch?v=q4RAmA9v114

Kibernetska varnost OT ni več nišno področje – VIDEO

Podjetja imajo veliko razlogov, da pozorneje spremljajo vprašanja okoli kibernetske varnosti v svojih tovarnah. Digitalizacija in povezave OT/IT poganjajo inovacije in prinašajo številne prednosti, vendar povečujejo tudi ranljivost za kibernetske napade. Drugi del serije o varnosti OT ponazarja posledice: implementacija varnostnih standardov za operativno tehnologijo (OT) še vedno zaostaja za IT.

Kromiranje 3D natisnjenih predmetov

Video pokaže, kako pripraviti 3D natisnjen predmet tako, da bo dovolj gladek in primeren za barvanje najprej s prevodno barvo, nato pa še za...

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!