Povezovanje s sistemom, povezovanje po potrebi

logo

Omrežna tehnologija podjetja Murrelektronik

Industrijska komunikacijska omrežja kot hrbtenica digitalizacije
Stroji in naprave med seboj vedno bolj komunicirajo, njihova omrežja pa so življenjskega pomena za pretok podatkov. Za uspešno digitalizacijo ni potrebna le zmogljiva mrežna tehnologija, temveč tudi dobro osnovano znanje o avtomatizacijski tehnologiji.

Današnji proizvodni obrati morajo biti fleksibilni in hitro opremljeni. Ravno zato moramo biti pri omrežni topologiji pozorni, da je ta podatkovna zanesljivost strojev in naprav implementirana sistematsko in v skladu s potrebami. Prav tako je pomembno, da se v sami zasnovi znebimo odvečnih elementov tako, da poskrbimo za dosledno segmentacijo na vseh ravneh ter omogočimo dostopnost do nadrejenih sistemov.

Od solidne osnovne funkcionalnosti do ogromne funkcijske raznolikosti
Stikala podjetja Murrelektronik so vam na voljo v široki ponudbi. Neupravljana stikala dobro pokrivajo osnovne funkcije v ugodnem razmerju med kakovostjo in ceno, različice kot so npr. upravljano stikalo PROFINET pa zagotavljajo maksimalno število funkcij.
• Optimizacija fleksibilnosti ožičenja in zmanjšanje kompleksnosti inštalacijskih rešitev,
• preprosti vpogledi v komunikacijo in nezahteven priključek na orodja za analizo omrežja ali na integrirane strežnike,
• namestitev ohišja v polje in urejena električna omarica s kompaktnimi in robustnimi različicami IP67.

Neupravljana stikala IP67
Stikala IP67 podjetja Murrelektronik so v kompaktnem in robustnem ohišju. Ta stikala lahko prav tako zalagate z energijo preko izhoda modulov Fieldbus, kot npr. Impact67, MVK Metall ali SOLID67.

Neupravljana stikala PoE
Stikala PoE so na voljo za vse PoE rabe, ni pomembno ali na 24 ali 48 V. Z do 25,4 W na vsakem vhodu so preskrbljeni vse PoE+ naprave. Prav tako nudijo hiter prenos podatkov prek 1000 Mbit/s.

XELITY®
Stikala serije Xelity® so razvita in izdelana v Nemčiji, a so kljub temu cenovno ugodna. V polni sestavi vključuje upravljana in neupravljana stikala. Izredno kompaktno grajena stikala so opremljena s 4, 6, 8, 16 ali 24 vhodi. Kratkoročno bodo na voljo neupravljane različice s 4, 6 in 8 vhodi RJ45. Zunanja podoba je pri vseh različicah enaka. Priklopne sponke Push-in olajšajo ožičenje posameznih stikal. Odporna so na elektromagnetne vplive. Priorizirajo protokole PROFINET in tako dajejo prednost podatkom ProfiNet pred podatki protokola Ethernet. Podatkovne pakete lahko prenašate s hitrostjo do 100 Mbit/s. Prav tako je možna uporaba v temperaturah od –25 do +60 °C. Certifikat UL omogoča uporabo po vsem svetu.

Prenos podatkov v gigabitni hitrosti pri stikalih z 8 vhodi
Osemvhodna stikala podjetja Murrelektronik delajo predvsem z gigabiti. Gigabitna različica omogoča integracijo vseh naprav s posebej hitrim prenosom podatkov v kratkem času, kot ga poznamo denimo iz kamer ali slikovnih datotek. Gigabitno stikalo prav tako podpira t. i. jumbo frames velikosti do 9216 bajtov in priorizira domeno VLAN po standardu IEEE 802.3x.

Stikala Xenterra
S posebej kompaktnimi stikali serije Xenterra je podjetje Murrelektronik razširilo svojo ponudbo na področju neupravljanih stikal. Njihova posebna značilnost je ploska in robustna oblika. Stikala Xenterra so na voljo s 5, 8 ali 16 vhodi. Tako lahko glede na potrebno število vtičnih mest izberete primerno stikalo, optimalno za želeno rabo. Namestite jih lahko po stranskem nosilcu, lahko pa jih namestite tudi neposredno na steno – to je ob velikosti še en pomemben faktor pri prostorsko varčnem shranjevanju. Hitrost vseh stikal Xenterra znaša 100 Mbit/s.

Majhnost omogoča sledeče:
• Spretno vgradnjo v stroje s panelnimi računalniki,
• odlično delo pri samovozečih transportnih sistemih (AGV) – stikala so nameščena neposredno na steno,
• posebej ustrezne so za majhne kabelske omare in plitke električne omarice.

Stikala Tree PoE
Napajanje prek Etherneta (PoE) predstavlja veliko prednost pri inštalaciji. Kamere s PoE ali panelne računalnike s PoE, za katere smo do sedaj potrebovali dva voda za prenos podatkov in zalogo energije, lahko priključimo samo z enim kablom. Ta prenaša podatke in energijo.

Pogoj za vse to so stikala PoE, ki to mrežno tehnologijo podpirajo. Podjetje Murrelektronik nudi pravilno rešitev s svojimi komponentami serije TREE. S pasovno širino 5 do 8 vhodov in možnostjo dela na 24 in 48 V lahko uporabniki izberejo optimalno stikalo za svoje potrebe.

Velika prednost PoE-ja je, da ne potrebujemo dolgih vodov: za namestitev so dovolj standardni osemžilni kabli in konektorji RJ45. Odvisno od uporabe lahko tudi prihranite omrežne naprave.

Stikalo je v napravi lahko večstransko uporabno. Služijo kot vezni člen med upravljanjem SPS in Ethernetnimi napravami. Prav tako jih uporabljamo kot stikala Fieldbus, da nanje povežemo številne module Fieldbus.

Murrelektronik GmbH
Concorde Business Park D2/11
Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
E-pošta: info@murrelektronik.si
www.murrelektronik.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!