Kompaktno vrtenje s pomočjo plastike: igus® je razvil novo stroškovno učinkovito rotacijsko energijsko verigo

logo

Majhen nov rotacijski modul za robote, logistiko in pakirno industrijo ter sisteme za kamere zmanjša stroške do 73 %.

Je lahek, kompakten in v celoti izdelan iz plastike: nov rotacijski sistem za oskrbo z energijo PRM (Polymer Rotation Module) iz igusa. Posebej za tesne rotacijske premike v kablih in ceveh je igus® zdaj razvil sistem, sestavljen iz polimerne energijske verige in plastičnega vodilnega žleba z nizkim trenjem. Uporabniki lahko podaljšajo življenjsko dobo svojih strojev in sistemov s stroški nakupa, ki so do 73 % nižji kot pri primerljivem jeklenem žlebu. Novi sistem e-verige razširja paleto kompletov igus®, ki jih je mogoče naročiti neposredno prek spleta.
Če naj bi kamere, roboti in celo sistemi za upravljanje delovali 24 ur na dan vse dni v letu, morajo biti njihovi kabli dobro zaščiteni. Tako se poleg drsnih obročev pogosto uporabljajo rotacijski sistemi za oskrbo z energijo za varno vrtenje kablov in cevi za 360 stopinj. “V naših prejšnjih rotacijskih modulih se je veriga vedno usedla v jeklen vodilni žleb,” pravi Michael Berteit, vodja prodaje inženirskih projektov in montažnih storitev za igus® GmbH. “Žleb je bil glavni stroškovni dejavnik, ki ni bil vedno privlačen za uporabnike, zlasti v primeru manjših aplikacij.” Tako je igus® zdaj razvil vodilni žleb posebej za kompaktne rotacijske premike, ki je v celoti izdelan iz plastike. Pripomoček je izdelan iz visoko zmogljive plastike, odporne proti obrabi. Rezultat je sistem, ki stane do 73 % manj in je do 85 % lažji od jeklenega žleba. Dodatna prednost plastičnega žleba je zaščita pred korozijo. Tudi plastični sistem je v testnem laboratoriju dokazal svojo dolgo življenjsko dobo. Zdržal je več kot tri milijone dvojnih hodov.
Sistemi z energijsko verigo lahko naročite neposredno na spletu kot celosten set.

Igusovi rotacijski sistemi za oskrbo z energijo so še posebej izkažejo v primerjavi s sistemom z drsnim obročem, saj je mogoče po e-verigi hkrati speljati več oblik medijev (signal, zrak, voda,…). Verigo lahko kadar koli prilagodite, kable pa med vzdrževanjem hitro zamenjate. igus® trenutno ponuja nov PRM rotacijski sistem oskrbe z energijo za zunanje premere od 200 do 500 milimetrov neposredno v spletni trgovini kot celoten set. Uporabniki lahko namestijo tudi že vnaprej pripravljene sete za linearne hode od 8 do 200 metrov. Ti kompleti so sestavljeni iz energijske verige iz preizkušene serije E4.1, ustreznih montažnih nosilcev, pritrdilnih sistemov za razbremenitev vlečnih sil, separatorjev, žleba z drsno letvijo ali brez nje, ustreznih montažnih kompletov in igusovega izvijača. Če energijska veriga zaradi življenjske dobe stroja in sistema ni več v uporabi, jo bo igus® vzel nazaj in zagotovil recikliranje. Uporabnik prejme bon glede na neto težo.

Več o rotacijskih oskrbah z energijo na:
www.igus.eu/PRM

Vir: gradivo podjetja igus®

041 386 005
E-pošta: lin-tech@hennlich.si
https://www.hennlich.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!