Kompaktno vrtenje s pomočjo plastike: igus® je razvil novo stroškovno učinkovito rotacijsko energijsko verigo

logo

Majhen nov rotacijski modul za robote, logistiko in pakirno industrijo ter sisteme za kamere zmanjša stroške do 73 %.

Je lahek, kompakten in v celoti izdelan iz plastike: nov rotacijski sistem za oskrbo z energijo PRM (Polymer Rotation Module) iz igusa. Posebej za tesne rotacijske premike v kablih in ceveh je igus® zdaj razvil sistem, sestavljen iz polimerne energijske verige in plastičnega vodilnega žleba z nizkim trenjem. Uporabniki lahko podaljšajo življenjsko dobo svojih strojev in sistemov s stroški nakupa, ki so do 73 % nižji kot pri primerljivem jeklenem žlebu. Novi sistem e-verige razširja paleto kompletov igus®, ki jih je mogoče naročiti neposredno prek spleta.
Če naj bi kamere, roboti in celo sistemi za upravljanje delovali 24 ur na dan vse dni v letu, morajo biti njihovi kabli dobro zaščiteni. Tako se poleg drsnih obročev pogosto uporabljajo rotacijski sistemi za oskrbo z energijo za varno vrtenje kablov in cevi za 360 stopinj. “V naših prejšnjih rotacijskih modulih se je veriga vedno usedla v jeklen vodilni žleb,” pravi Michael Berteit, vodja prodaje inženirskih projektov in montažnih storitev za igus® GmbH. “Žleb je bil glavni stroškovni dejavnik, ki ni bil vedno privlačen za uporabnike, zlasti v primeru manjših aplikacij.” Tako je igus® zdaj razvil vodilni žleb posebej za kompaktne rotacijske premike, ki je v celoti izdelan iz plastike. Pripomoček je izdelan iz visoko zmogljive plastike, odporne proti obrabi. Rezultat je sistem, ki stane do 73 % manj in je do 85 % lažji od jeklenega žleba. Dodatna prednost plastičnega žleba je zaščita pred korozijo. Tudi plastični sistem je v testnem laboratoriju dokazal svojo dolgo življenjsko dobo. Zdržal je več kot tri milijone dvojnih hodov.
Sistemi z energijsko verigo lahko naročite neposredno na spletu kot celosten set.

Igusovi rotacijski sistemi za oskrbo z energijo so še posebej izkažejo v primerjavi s sistemom z drsnim obročem, saj je mogoče po e-verigi hkrati speljati več oblik medijev (signal, zrak, voda,…). Verigo lahko kadar koli prilagodite, kable pa med vzdrževanjem hitro zamenjate. igus® trenutno ponuja nov PRM rotacijski sistem oskrbe z energijo za zunanje premere od 200 do 500 milimetrov neposredno v spletni trgovini kot celoten set. Uporabniki lahko namestijo tudi že vnaprej pripravljene sete za linearne hode od 8 do 200 metrov. Ti kompleti so sestavljeni iz energijske verige iz preizkušene serije E4.1, ustreznih montažnih nosilcev, pritrdilnih sistemov za razbremenitev vlečnih sil, separatorjev, žleba z drsno letvijo ali brez nje, ustreznih montažnih kompletov in igusovega izvijača. Če energijska veriga zaradi življenjske dobe stroja in sistema ni več v uporabi, jo bo igus® vzel nazaj in zagotovil recikliranje. Uporabnik prejme bon glede na neto težo.

Več o rotacijskih oskrbah z energijo na:
www.igus.eu/PRM

Vir: gradivo podjetja igus®

041 386 005
E-pošta: lin-tech@hennlich.si
https://www.hennlich.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!