Vakuumska sesalka SAXB: združene rešitve iz obeh svetov!

logo

Proizvajalec Schmalz je z novo serijo SAXB razvil mehasto sesalko za visoke hitrosti v »premium« segmentu, ki omogoča visoke pretoke ob optimizirani porabi energije.

Fleksibilna sesalka se optimalno prilagaja tako naoljenim kot tudi kompleksno oblikovanim komponentam in je idealna za uporabo v avtomobilski industriji.

Sodobna avtomobilska industrija brez učinkovitih procesov ne bi bila konkurenčna. Ker je vsaka minuta v avtomobilski industriji draga, si proizvajalci nenehno prizadevajo povečati proizvodnjo in hkrati ohraniti stroške potrebnih postopkov, kot sta vzdrževanje in servisiranje, čim nižje. To še posebej velja za rešitve, ki morajo biti hitre, varne in robustne pri neprekinjeni uporabi ter se morajo odzivati na pogoje, specifične za industrijo.

Primer: pri CNC strojih za obdelavo kovin in strojih za lasersko rezanje je treba menjati kovinske surovce. Za takšne naloge ima Schmalz v svoji paleti izdelkov posebej trpežne visoko hitrostne sesalke SAX. Ko aplikacija zahteva delo s suhimi ali oblikovanimi ploščami, se uporabi bolj fleksibilna sesalka SAB z mehom. Vakuumski strokovnjak Schmalz je zdaj združil prednosti obeh rešitev in na trg lansiral visoko hitrostno SAXB, ki kot vrhunski izdelek dopolnjuje program.
SAXB je izdelana iz materiala, ki je zelo lahek, elastodur (ED-85), zaradi česar je idealna za uporabo pri visokih hitrostih. Je bolj robustna in bistveno bolj odporna proti obrabi kot običajne sesalke v tem segmentu. Med drugim je odporna na ozon, ki se pojavlja predvsem pri stiskalnicah. Oblika sesalke s fleksibilnimi tesnilnimi ustnicamienako dobro tesni tako na grobih kot na ukrivljenih površinah. To omogoča, da SAXB varno drži naoljene in močno oblikovane pločevine. Hkrati geometrija sesalke preprečuje deformacijo tankih plošč debeline 0,5 milimetra med operacijo. Posebno strukturirana površina nove sesalke z mehom zagotavlja maksimalno silo pri visokih pospeških. Ker so dimenzije sesalke SAXB z mehom enake tistim pri seriji SAB, jo lahko uporabnik enostavno zamenja. Zahvaljujoč modularni zasnovi je novo prijemalo enostavno in hitro za vzdrževanje. SAXB je na voljo v premerih od 20 do 120 milimetrov z različnimi vrstami priključkov in priloženimi ključi za preprosto in hitro namestitev.

info@mb-naklo.si
https://www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!