Vakuumska sesalka SAXB: združene rešitve iz obeh svetov!

logo

Proizvajalec Schmalz je z novo serijo SAXB razvil mehasto sesalko za visoke hitrosti v »premium« segmentu, ki omogoča visoke pretoke ob optimizirani porabi energije.

Fleksibilna sesalka se optimalno prilagaja tako naoljenim kot tudi kompleksno oblikovanim komponentam in je idealna za uporabo v avtomobilski industriji.

Sodobna avtomobilska industrija brez učinkovitih procesov ne bi bila konkurenčna. Ker je vsaka minuta v avtomobilski industriji draga, si proizvajalci nenehno prizadevajo povečati proizvodnjo in hkrati ohraniti stroške potrebnih postopkov, kot sta vzdrževanje in servisiranje, čim nižje. To še posebej velja za rešitve, ki morajo biti hitre, varne in robustne pri neprekinjeni uporabi ter se morajo odzivati na pogoje, specifične za industrijo.

Primer: pri CNC strojih za obdelavo kovin in strojih za lasersko rezanje je treba menjati kovinske surovce. Za takšne naloge ima Schmalz v svoji paleti izdelkov posebej trpežne visoko hitrostne sesalke SAX. Ko aplikacija zahteva delo s suhimi ali oblikovanimi ploščami, se uporabi bolj fleksibilna sesalka SAB z mehom. Vakuumski strokovnjak Schmalz je zdaj združil prednosti obeh rešitev in na trg lansiral visoko hitrostno SAXB, ki kot vrhunski izdelek dopolnjuje program.
SAXB je izdelana iz materiala, ki je zelo lahek, elastodur (ED-85), zaradi česar je idealna za uporabo pri visokih hitrostih. Je bolj robustna in bistveno bolj odporna proti obrabi kot običajne sesalke v tem segmentu. Med drugim je odporna na ozon, ki se pojavlja predvsem pri stiskalnicah. Oblika sesalke s fleksibilnimi tesnilnimi ustnicamienako dobro tesni tako na grobih kot na ukrivljenih površinah. To omogoča, da SAXB varno drži naoljene in močno oblikovane pločevine. Hkrati geometrija sesalke preprečuje deformacijo tankih plošč debeline 0,5 milimetra med operacijo. Posebno strukturirana površina nove sesalke z mehom zagotavlja maksimalno silo pri visokih pospeških. Ker so dimenzije sesalke SAXB z mehom enake tistim pri seriji SAB, jo lahko uporabnik enostavno zamenja. Zahvaljujoč modularni zasnovi je novo prijemalo enostavno in hitro za vzdrževanje. SAXB je na voljo v premerih od 20 do 120 milimetrov z različnimi vrstami priključkov in priloženimi ključi za preprosto in hitro namestitev.

info@mb-naklo.si
https://www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!