ACE industrijski blažilniki sunkov: prilagojeni za avtomatizacijo

logo

Učinkovit način za hitro in zanesljivo prevzemanje uničevalne energije v avtomatiziranih procesih je uporaba majhnih in industrijskih blažilnikov sunkov.

Ko gre za hitro, varno in natančno upočasnjevanje gibljivih bremen so hidravlične komponente, zaradi njihovih linearnih lastnosti, boljše od drugih rešitev za dušenje. Ključ do uspeha posebej zmogljivih blažilnih elementov v industrijski uporabi je v znanju inženirjev, simulacijski tehniki in več deset letnim razvojem na področju tesnjenja in tehnologije tekočin.

Serija MAGNUM
Kako kataloški blažilnik sunkov postane popolnoma namenski za stranko
Odličen primer tega je serija MAGNUM, ki se nenehno razvija že zadnjih 20 let. Serija je zasnovana za visoke zahteve in visoko prilagodljivost. Sestavlja jo šest družin nastavljivih in samonastavljivih srednje velikih industrijskih blažilnikov sunkov s skupno 17 različnimi osnovnimi tipi. Vsaka družina izdelkov pokriva različna področja zahtev. Obstajajo posebni industrijski blažilniki sunkov s posebej visoko absorpcijo energije, kompaktno zasnovo in neskončno spremenljivimi nastavitvami ter modeli za ekstremno visoka in nizka temperaturna območja.
Poleg tega so na voljo različice iz nerjavnega jekla za posebne higienske predpise živilske industrije ali medicinske tehnike. Te komponente, ki jih uporabniki štejejo za referenčni razred blažilnikov sunkov, imajo eno skupno točko: mehko in nenehno upočasnjujejo skozi celoten hod. To vodi do največje zaščite celotne konstrukcije in omogoča hitrejše premikanje strojev in sistemov. Dodatna prednost mehkega upočasnjevanja hidravličnih blažilnikov sunkov je bistveno tišje delovanje.

Podjetje s sedežem v Langenfeldu (Nemčija) je s posebnimi modifikacijami konstrukcije elementov uspelo povečati že tako dobre vrednosti glede absorpcije energije na gib za posamezne modele s 170 Nm na 6.780 Nm in hitrosti udarca z 0,02 na 5 m/s. Natančneje, aplikacije, specifične za stranke, so bile implementirane s hitrostjo udarca do 30 m/s in absorpcijo energije povečano za 25%. Zahvaljujoč ACE-jevemu znanju in posebni visokokakovostni zasnovi elementov je ta povečanja mogoče doseči ne le z blažilniki sunkov MAGNUM, temveč tudi z majhnimi blažilniki sunkov in varnostnimi blažilniki proizvajalca ACE.

Majhni blažilniki sunkov ACE
Nastavitev za skoraj vsako konstrukcijo
Poleg omenjenih komponent MAGNUM z navoji v velikostih od M33 do M64, imajo oblikovalci pri ACE na voljo tudi deset družin izdelkov na področju miniaturnih blažilnikov sunkov. Sem spadajo tudi blažilniki sunkov in zavorni elementi iz nerjavnega jekla, ki prav tako izpolnjujejo stroge zahteve polprevodniške tehnologije in higienske predpise v medicinski tehnologiji ali živilski industriji. Če upoštevate, da je vsaka družina blažilnikov sestavljena iz več tipov, ki pokrivajo skoraj vse razpone sil za naloge avtomatizacije, to pojasnjuje, zakaj je ACE uspešno zastopan v milijonih industrijskih modelov po vsem svetu. Preizkušeni kakovostni izdelki optimizirajo stroje na način, ki je tako zanesljiv kot tudi učinkovit, s hitrim in ne uničevalnim zaviranjem mase.

Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH – vaš specialist za blažilno tehnologijo v industriji
ACE, ustanovljen leta 1963, je predstavil prvi nastavljiv industrijski blažilnik. Več kot 50 let kasneje je ACE mednarodno priznan strokovnjak na področju tehnologije industrijskega blaženja. Portfelj podjetja zdaj vključuje avtomatizacijski nadzor, nadzor gibanja, nadzor vibracij in varnostne izdelke.

Več informacij o izdelkih ACE dobite pri podjetju INOTEH D.O.O.

INOTEH d.o.o.
K železnici 7
SI-2345 Bistrica ob Dravi
tel.: 02 / 673 01 35
dm@inoteh.si
https://www.inoteh.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!