Beckhoff EL7201: servo pogon kot EtherCAT modulv kompaktnem ohišju

Podjetje Beckhoff je naredilo še en korak pri optimizaciji rešitev na področjih pogonske tehnike in EtherCAT V/I modulov.

Podjetje predstavlja servo pogon (50 V, 4 A) v izvedbi kompaktnega vhodno izhodnega modula s širino 12mm, ki omogoča enostavno integracijo v EtherCAT modularni V/I sistem. Takšna rešitev poenostavi konfiguriranje sistema in zmanjšuje zahtevan prostor in stroške. EL7201 je modul za servomotorje do moči 200 W z dajalnikom pozicije (resolverjem), vsebuje pa tudi izhod za zavoro motorja. V kombinaciji z motorji serije AM3100 ponuja visoko ter stabilno hitrost in tako nudi idealno rešitev za   aplikacije, kjer je zahtevana visoka dinamika in točno pozicioniranje. Beckhoff s to rešitvijo posega v področja kjer so zahtevane manjše moči.

EL7201 je izdelan za modularne sisteme s hitrim vodilom EtherCAT, ki ga odlikuje visoka zmogljivost ter prijaznost uporabniku. Izredno širok nabor vhodno izhodnih modulov za sistem EtherCAT, ki jih ponuja podjetje Beckhoff v kombinaciji z ugnezdenimi in PC krmilniki/računalniki omogoča optimalne rešitve in predstavlja odlično razmerje cena/zmogljivost na številnih področjih uporabe.

Več o članku

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Beckhoff EL7201: servo pogon kot EtherCAT modulv kompaktnem ohišju

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!