Beckhoff EL7201: servo pogon kot EtherCAT modulv kompaktnem ohišju

Podjetje Beckhoff je naredilo še en korak pri optimizaciji rešitev na področjih pogonske tehnike in EtherCAT V/I modulov.

Podjetje predstavlja servo pogon (50 V, 4 A) v izvedbi kompaktnega vhodno izhodnega modula s širino 12mm, ki omogoča enostavno integracijo v EtherCAT modularni V/I sistem. Takšna rešitev poenostavi konfiguriranje sistema in zmanjšuje zahtevan prostor in stroške. EL7201 je modul za servomotorje do moči 200 W z dajalnikom pozicije (resolverjem), vsebuje pa tudi izhod za zavoro motorja. V kombinaciji z motorji serije AM3100 ponuja visoko ter stabilno hitrost in tako nudi idealno rešitev za   aplikacije, kjer je zahtevana visoka dinamika in točno pozicioniranje. Beckhoff s to rešitvijo posega v področja kjer so zahtevane manjše moči.

EL7201 je izdelan za modularne sisteme s hitrim vodilom EtherCAT, ki ga odlikuje visoka zmogljivost ter prijaznost uporabniku. Izredno širok nabor vhodno izhodnih modulov za sistem EtherCAT, ki jih ponuja podjetje Beckhoff v kombinaciji z ugnezdenimi in PC krmilniki/računalniki omogoča optimalne rešitve in predstavlja odlično razmerje cena/zmogljivost na številnih področjih uporabe.

Več o članku

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Beckhoff EL7201: servo pogon kot EtherCAT modulv kompaktnem ohišju

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!