Beckhoff EL7201: servo pogon kot EtherCAT modulv kompaktnem ohišju

Podjetje Beckhoff je naredilo še en korak pri optimizaciji rešitev na področjih pogonske tehnike in EtherCAT V/I modulov.

Podjetje predstavlja servo pogon (50 V, 4 A) v izvedbi kompaktnega vhodno izhodnega modula s širino 12mm, ki omogoča enostavno integracijo v EtherCAT modularni V/I sistem. Takšna rešitev poenostavi konfiguriranje sistema in zmanjšuje zahtevan prostor in stroške. EL7201 je modul za servomotorje do moči 200 W z dajalnikom pozicije (resolverjem), vsebuje pa tudi izhod za zavoro motorja. V kombinaciji z motorji serije AM3100 ponuja visoko ter stabilno hitrost in tako nudi idealno rešitev za   aplikacije, kjer je zahtevana visoka dinamika in točno pozicioniranje. Beckhoff s to rešitvijo posega v področja kjer so zahtevane manjše moči.

EL7201 je izdelan za modularne sisteme s hitrim vodilom EtherCAT, ki ga odlikuje visoka zmogljivost ter prijaznost uporabniku. Izredno širok nabor vhodno izhodnih modulov za sistem EtherCAT, ki jih ponuja podjetje Beckhoff v kombinaciji z ugnezdenimi in PC krmilniki/računalniki omogoča optimalne rešitve in predstavlja odlično razmerje cena/zmogljivost na številnih področjih uporabe.

Več o članku

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Beckhoff EL7201: servo pogon kot EtherCAT modulv kompaktnem ohišju

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!