Sistemska diagnostika s krmilnikom S7-1500 in TIA Portal

V avtomatizaciji diagnostika naprav, modulov in omrežij pridobiva čedalje večji pomen. Diagnostika nad celotnim sistemom lahko zmanjša izpad proizvodnje in s tem povezane stroške. Avtomatizacijski sklop sestavlja PROFINET IO periferni sistem z različnimi omrežnimi.

Zagotoviti je potrebno možnost diagnostike vseh posameznih sestavnih delov, kot tudi natančno diagnostiko celotnega sistema. Prioriteta je zbiranje in prikaz diagnostičnih informacij sistema.

Primer prikazuje:

  • Različne možnosti prikaza sistemske diagnostike.
  • Kako hitra in enostavna je nastavitev sistemske diagnostike le z nekaj primerov.
  • Sistemska diagnostika z uporabniškem programu.

Sistemska diagnostika je integrirana v »firmware« krmilnika S7-1500 in deluje neodvisno od cikličnih programov uporabnika. Zaradi tega je na voljo tudi, ko je krmilnik v STOP načinu delovanja. Kakršna koli napaka je odkrita takoj in posredovana napravi na višji ravni, kot je HMI panel, spletni strežnik, zaslon na krmilniku S7-1500, diagnostične LED lučke in TIA Portal celo v STOP načinu delovanja. Zato je sistemska diagnostika vedno sinhronizirana z dejanskim stanjem sistema.

Siemens d.o.o.

www.siemens.si

Več o članku

Sistemska diagnostika s krmilnikom S7-1500 in TIA Portal

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!