Sistemska diagnostika s krmilnikom S7-1500 in TIA Portal

V avtomatizaciji diagnostika naprav, modulov in omrežij pridobiva čedalje večji pomen. Diagnostika nad celotnim sistemom lahko zmanjša izpad proizvodnje in s tem povezane stroške. Avtomatizacijski sklop sestavlja PROFINET IO periferni sistem z različnimi omrežnimi.

Zagotoviti je potrebno možnost diagnostike vseh posameznih sestavnih delov, kot tudi natančno diagnostiko celotnega sistema. Prioriteta je zbiranje in prikaz diagnostičnih informacij sistema.

Primer prikazuje:

  • Različne možnosti prikaza sistemske diagnostike.
  • Kako hitra in enostavna je nastavitev sistemske diagnostike le z nekaj primerov.
  • Sistemska diagnostika z uporabniškem programu.

Sistemska diagnostika je integrirana v »firmware« krmilnika S7-1500 in deluje neodvisno od cikličnih programov uporabnika. Zaradi tega je na voljo tudi, ko je krmilnik v STOP načinu delovanja. Kakršna koli napaka je odkrita takoj in posredovana napravi na višji ravni, kot je HMI panel, spletni strežnik, zaslon na krmilniku S7-1500, diagnostične LED lučke in TIA Portal celo v STOP načinu delovanja. Zato je sistemska diagnostika vedno sinhronizirana z dejanskim stanjem sistema.

Siemens d.o.o.

www.siemens.si

Več o članku

Sistemska diagnostika s krmilnikom S7-1500 in TIA Portal

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!