Sistemska diagnostika s krmilnikom S7-1500 in TIA Portal

V avtomatizaciji diagnostika naprav, modulov in omrežij pridobiva čedalje večji pomen. Diagnostika nad celotnim sistemom lahko zmanjša izpad proizvodnje in s tem povezane stroške. Avtomatizacijski sklop sestavlja PROFINET IO periferni sistem z različnimi omrežnimi.

Zagotoviti je potrebno možnost diagnostike vseh posameznih sestavnih delov, kot tudi natančno diagnostiko celotnega sistema. Prioriteta je zbiranje in prikaz diagnostičnih informacij sistema.

Primer prikazuje:

  • Različne možnosti prikaza sistemske diagnostike.
  • Kako hitra in enostavna je nastavitev sistemske diagnostike le z nekaj primerov.
  • Sistemska diagnostika z uporabniškem programu.

Sistemska diagnostika je integrirana v »firmware« krmilnika S7-1500 in deluje neodvisno od cikličnih programov uporabnika. Zaradi tega je na voljo tudi, ko je krmilnik v STOP načinu delovanja. Kakršna koli napaka je odkrita takoj in posredovana napravi na višji ravni, kot je HMI panel, spletni strežnik, zaslon na krmilniku S7-1500, diagnostične LED lučke in TIA Portal celo v STOP načinu delovanja. Zato je sistemska diagnostika vedno sinhronizirana z dejanskim stanjem sistema.

Siemens d.o.o.

www.siemens.si

Več o članku

Sistemska diagnostika s krmilnikom S7-1500 in TIA Portal

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!