Sistemska diagnostika s krmilnikom S7-1500 in TIA Portal

V avtomatizaciji diagnostika naprav, modulov in omrežij pridobiva čedalje večji pomen. Diagnostika nad celotnim sistemom lahko zmanjša izpad proizvodnje in s tem povezane stroške. Avtomatizacijski sklop sestavlja PROFINET IO periferni sistem z različnimi omrežnimi.

Zagotoviti je potrebno možnost diagnostike vseh posameznih sestavnih delov, kot tudi natančno diagnostiko celotnega sistema. Prioriteta je zbiranje in prikaz diagnostičnih informacij sistema.

Primer prikazuje:

  • Različne možnosti prikaza sistemske diagnostike.
  • Kako hitra in enostavna je nastavitev sistemske diagnostike le z nekaj primerov.
  • Sistemska diagnostika z uporabniškem programu.

Sistemska diagnostika je integrirana v »firmware« krmilnika S7-1500 in deluje neodvisno od cikličnih programov uporabnika. Zaradi tega je na voljo tudi, ko je krmilnik v STOP načinu delovanja. Kakršna koli napaka je odkrita takoj in posredovana napravi na višji ravni, kot je HMI panel, spletni strežnik, zaslon na krmilniku S7-1500, diagnostične LED lučke in TIA Portal celo v STOP načinu delovanja. Zato je sistemska diagnostika vedno sinhronizirana z dejanskim stanjem sistema.

Siemens d.o.o.

www.siemens.si

Več o članku

Sistemska diagnostika s krmilnikom S7-1500 in TIA Portal

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!