MB-NAKLO: Depragova rešitev za torno odvisno vijačenje

Nov program za torno odvisno vijačenje proizvajalca DEPRAG v določenem območju privijanja vijaka izračuna določene parametre, na osnovi katerih kasneje prepozna lastnosti vijačenja za vsako posamično privijanje. Zahtevana prednapetost vijačne zveze je vedno dosežena in enakomerna – kljub različnim momentom tekom samega procesa vijačenja. Uporabnik sedaj lahko zanesljivo in pravilno privije tudi samorezne vijake.

Izzivi vijačenja

Osnovni cilj vsakega vijačenja je pri vseh vijakih znotraj serije doseči enakomerno prednapetost. Rezultat tega je enakomerno stiskanje dveh ali več delov, ki jih združuje vijačna zveza. Pri običajni strategiji vijačenja »vijačenje na moment« obstaja rešitev, kjer z vijačnikom uspemo doseči zelo veliko ponovljivost natančnosti izklopa momenta – pa naj bo to s pomočjo pnevmatskega ali elektronsko krmiljenega vijačnika.

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 04 277 17 13

www.mb-naklo.si

Več o članku

MB-NAKLO: Depragova rešitev za torno odvisno vijačenje

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!