MB-NAKLO: Depragova rešitev za torno odvisno vijačenje

Nov program za torno odvisno vijačenje proizvajalca DEPRAG v določenem območju privijanja vijaka izračuna določene parametre, na osnovi katerih kasneje prepozna lastnosti vijačenja za vsako posamično privijanje. Zahtevana prednapetost vijačne zveze je vedno dosežena in enakomerna – kljub različnim momentom tekom samega procesa vijačenja. Uporabnik sedaj lahko zanesljivo in pravilno privije tudi samorezne vijake.

Izzivi vijačenja

Osnovni cilj vsakega vijačenja je pri vseh vijakih znotraj serije doseči enakomerno prednapetost. Rezultat tega je enakomerno stiskanje dveh ali več delov, ki jih združuje vijačna zveza. Pri običajni strategiji vijačenja »vijačenje na moment« obstaja rešitev, kjer z vijačnikom uspemo doseči zelo veliko ponovljivost natančnosti izklopa momenta – pa naj bo to s pomočjo pnevmatskega ali elektronsko krmiljenega vijačnika.

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 04 277 17 13

www.mb-naklo.si

Več o članku

MB-NAKLO: Depragova rešitev za torno odvisno vijačenje

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!