MB-NAKLO: Depragova rešitev za torno odvisno vijačenje

Nov program za torno odvisno vijačenje proizvajalca DEPRAG v določenem območju privijanja vijaka izračuna določene parametre, na osnovi katerih kasneje prepozna lastnosti vijačenja za vsako posamično privijanje. Zahtevana prednapetost vijačne zveze je vedno dosežena in enakomerna – kljub različnim momentom tekom samega procesa vijačenja. Uporabnik sedaj lahko zanesljivo in pravilno privije tudi samorezne vijake.

Izzivi vijačenja

Osnovni cilj vsakega vijačenja je pri vseh vijakih znotraj serije doseči enakomerno prednapetost. Rezultat tega je enakomerno stiskanje dveh ali več delov, ki jih združuje vijačna zveza. Pri običajni strategiji vijačenja »vijačenje na moment« obstaja rešitev, kjer z vijačnikom uspemo doseči zelo veliko ponovljivost natančnosti izklopa momenta – pa naj bo to s pomočjo pnevmatskega ali elektronsko krmiljenega vijačnika.

MB-NAKLO d.o.o.

Tel: 04 277 17 13

www.mb-naklo.si

Več o članku

MB-NAKLO: Depragova rešitev za torno odvisno vijačenje

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!