Koračni motorji: ko izgubljanje pozicije, korakov in nenatančnost niso več težave

FASTECH je podjetje iz Koreje po svetu zelo dobro poznano po svojih koračnih motorjih. Njihovi koračni motorji imajo vgrajen enkoder z do 32.000 impulzi na obrat, njihovi koračni regulatorjih pa DSP procesor in delujejo v zaprti zanki.

Rešitev, ki jo ponujajo nosi ime Ezi-SERVO®. Sedaj ni več težav z izgubljanjem pozicije, izgubljanjem korakov ali nenatančnim delovanjem. DSP procesor vsakih 25µs osveži stanje enkoderja, kar pomeni izjemno odzivnost in natančnost. Prav tako motor ne pozna več lovljenja pozicije. Izdelke podjetja Fastech zaradi zanesljivosti najdemo v proizvodnji polprevodnikov, laboratorijskih napravah, izdelavi optičnih proizvodov,…

Glede na različne potrebe so na voljo različni sistemi. Ezi-SERVO® Plus-R ima vgrajen pozicioner, zato ni več potrebnega krmiljenja s signali „step“ ter „direction“. Na voljo sta dve možnosti za pozicioniranje – vgrajena tabela pozicij (do 255 shranjenih pozicij – nastavitve preko brezplačnega programa EziMOTION) ter RS-485 komunikacija, kjer imamo popolno svobodo nad pozicijami. Z uporabo RS-485 imamo lahko do 16 osi povezanih v mrežo, vsak regulator ima svoj naslov. Fastech nudi tudi dll knjižnico, s pomočjo katere si lahko sami naredite okolje za krmiljenje. Priklop na osebni računalnik je izveden z RS-485 vmesnikom.

Hypex, Lesce, d.o.o

Alpska cesta 43, 4248 Lesce

Tel.: +386(0)4 53-18-700

Fax.: +386(0)4 53-18-740

www.hypex.si

Več o članku

Koračni motorji: ko izgubljanje pozicije, korakov in nenatančnost niso več težave

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!