Koračni motorji: ko izgubljanje pozicije, korakov in nenatančnost niso več težave

FASTECH je podjetje iz Koreje po svetu zelo dobro poznano po svojih koračnih motorjih. Njihovi koračni motorji imajo vgrajen enkoder z do 32.000 impulzi na obrat, njihovi koračni regulatorjih pa DSP procesor in delujejo v zaprti zanki.

Rešitev, ki jo ponujajo nosi ime Ezi-SERVO®. Sedaj ni več težav z izgubljanjem pozicije, izgubljanjem korakov ali nenatančnim delovanjem. DSP procesor vsakih 25µs osveži stanje enkoderja, kar pomeni izjemno odzivnost in natančnost. Prav tako motor ne pozna več lovljenja pozicije. Izdelke podjetja Fastech zaradi zanesljivosti najdemo v proizvodnji polprevodnikov, laboratorijskih napravah, izdelavi optičnih proizvodov,…

Glede na različne potrebe so na voljo različni sistemi. Ezi-SERVO® Plus-R ima vgrajen pozicioner, zato ni več potrebnega krmiljenja s signali „step“ ter „direction“. Na voljo sta dve možnosti za pozicioniranje – vgrajena tabela pozicij (do 255 shranjenih pozicij – nastavitve preko brezplačnega programa EziMOTION) ter RS-485 komunikacija, kjer imamo popolno svobodo nad pozicijami. Z uporabo RS-485 imamo lahko do 16 osi povezanih v mrežo, vsak regulator ima svoj naslov. Fastech nudi tudi dll knjižnico, s pomočjo katere si lahko sami naredite okolje za krmiljenje. Priklop na osebni računalnik je izveden z RS-485 vmesnikom.

Hypex, Lesce, d.o.o

Alpska cesta 43, 4248 Lesce

Tel.: +386(0)4 53-18-700

Fax.: +386(0)4 53-18-740

www.hypex.si

Več o članku

Koračni motorji: ko izgubljanje pozicije, korakov in nenatančnost niso več težave

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!