Koračni motorji: ko izgubljanje pozicije, korakov in nenatančnost niso več težave

FASTECH je podjetje iz Koreje po svetu zelo dobro poznano po svojih koračnih motorjih. Njihovi koračni motorji imajo vgrajen enkoder z do 32.000 impulzi na obrat, njihovi koračni regulatorjih pa DSP procesor in delujejo v zaprti zanki.

Rešitev, ki jo ponujajo nosi ime Ezi-SERVO®. Sedaj ni več težav z izgubljanjem pozicije, izgubljanjem korakov ali nenatančnim delovanjem. DSP procesor vsakih 25µs osveži stanje enkoderja, kar pomeni izjemno odzivnost in natančnost. Prav tako motor ne pozna več lovljenja pozicije. Izdelke podjetja Fastech zaradi zanesljivosti najdemo v proizvodnji polprevodnikov, laboratorijskih napravah, izdelavi optičnih proizvodov,…

Glede na različne potrebe so na voljo različni sistemi. Ezi-SERVO® Plus-R ima vgrajen pozicioner, zato ni več potrebnega krmiljenja s signali „step“ ter „direction“. Na voljo sta dve možnosti za pozicioniranje – vgrajena tabela pozicij (do 255 shranjenih pozicij – nastavitve preko brezplačnega programa EziMOTION) ter RS-485 komunikacija, kjer imamo popolno svobodo nad pozicijami. Z uporabo RS-485 imamo lahko do 16 osi povezanih v mrežo, vsak regulator ima svoj naslov. Fastech nudi tudi dll knjižnico, s pomočjo katere si lahko sami naredite okolje za krmiljenje. Priklop na osebni računalnik je izveden z RS-485 vmesnikom.

Hypex, Lesce, d.o.o

Alpska cesta 43, 4248 Lesce

Tel.: +386(0)4 53-18-700

Fax.: +386(0)4 53-18-740

www.hypex.si

Več o članku

Koračni motorji: ko izgubljanje pozicije, korakov in nenatančnost niso več težave

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!