Linearni električni pogoni OSP-BHD za visoke obremenitve in visoke hitrosti

OSP-E.BHD je izveden z jermenskim pogonom in je namenjen visokim obremenitvam (»heavy duty« aplikacije) in visokim hitrostim.

To dosega enota s svojim stabilnim aluminijastim profiliranim ohišjem in integriranim vodilom z valjčki, ki prenaša dobro tudi visoke upogibne obremenitve. OSP-E.BHD ne potrebuje dodatnih vodil in ga je možno integrirati v konstrukcijo naprave tudi kot nosilni element.

OSP-E.BHD je visoko zmogljiv saj omogoča tudi do 20-krat večjo delovno moč kot konvencionalni jermenski pogoni. Na primer izvedba v velikostnem razredu 50 ima 3120 N potisne sile pri hitrosti do 1 m/s. Največja hitrost vseh OSP-E.BHD pogonov je 10 m/s. Vsi sestavni deli, tako fiksni kot gibljivi, so popolnoma integrirani v ohišje. S tem je dosežen primeren estetski videz in, kar je še bolj pomembno, velika mera zaščite pred prahom in drugo umazanijo, tako da je to linearno gonilo primerno tudi za delovanje v težkih pogojih.

Pri aplikacijah, ki potrebujejo drugačna prestavna razmerja, se nudi novo razvito, zelo ploščato, planetno gonilo, ki je v celoti integrirano v ohišje pogona. Moderna rešitev z minimalno zračnostjo, je zelo kompaktna in dobavljiva v standardnih prestavnih razmerjih 3:1, 5:1 in 10:1. Velika izbira motorjev in krmilnih paketov zadovolji tudi posebnim zahtevam kupcev.

Za posebne namene je v skupino BHD vključena tudi posebna izvedba z dvemi vozički (slika 2). Pri teh je poseben poudarek na perfektno sinhroniziranem, protismernem istočasnem gibanju obeh vozičkov. Ta bidirektna izvedba, z dodatno oznako Bi (OSP-E.BHD Bi), omogoča manipulacije pri katerih je potrebno natančno pozicioniranej iz obeh smeri (centriranje).

Več o članku

INOTEH d.o.o.

Tel.: 02 665 11 31

www.inoteh.si

Linearni električni pogoni OSP-BHD za visoke obremenitve in visoke hitrosti

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!