Barvna 3D kamera Photoneo za strojni vid

logo

Tipteh d.o.o.
MotionCam-3D Color je Photoneova vrhunska barvna 3D kamera, s katero lahko zajamete visokokakovostne barvne 3D slike statičnih in dinamičnih objektov. Industrijsko kamero, z najvišjo ločljivostjo na svetu, izkoristite za napredno avtomatizacijo, vključno z različnimi AI tehnologijami.

Zajemite statične in dinamične objekte
MotionCam-3D Color je ključni del Photoneove 3D opreme za strojni vid. S svojo vrhunsko opremo to podjetje skrbi za večjo učinkovitost in optimizacijo postopkov izdelave, obdelave in sestavljanja produktov. Njihova oprema je nepogrešljiva predvsem v avtomobilski, logistični in elektronski panogi ter v živilstvu in medicini.

Barvna 3D kamera vas ne bo navdušila le s pridobivanjem zelo natančnih 3D podatkov in zmožnostjo zajema slike objektov v gibanju, ampak tudi s sposobnostjo pridobivanja podatkov o barvi objektov. S to kombinacijo se vam namreč odpirajo številne nove možnosti za napredno avtomatizacijo, npr. tehnologijo digitalnih dvojčkov (digital twinning), navidezno resničnost (VR), obogateno resničnost (AR), umetno inteligenco (AI) in Metaverse tehnologijo.

Ustvarite podrobne barvne 3D oblake točk
Čeprav je hiter, robusten in natančen zajem 3D slik statičnih in dinamičnih objektov že doslej omogočala Photoneova MotionCam-3D, ta 3D kamera podatkov o barvi še ni bila sposobna pridobiti. Kamera MotionCam-3D Color je torej z zajemom visokokakovostnih barvnih 3D oblakov točk v realnem času rešila doslejšnjo bistveno pomanjkljivost na področju industrijskega 3D strojnega vida in vizualnega vodenja robotov.

Natančni in zanesljivi podatki, z informacijami o globini, barvi in gibanju, so ključni za uspešno uporabo tehnologij umetne inteligence. Poleg zahtevnih robotskih aplikacij ti podatki omogočajo že omenjene megatrende napredne avtomatizacije. MotionCam-3D Color vam s tem ponuja priložnost za raziskovanje in odkrivanje novih izboljšav za obstoječe procese na vseh področjih, ne le v težki industriji.

Ključne lastnosti barvne 3D kamere:

 • Zagotavljanje visokokakovostnih 3D podatkov: ti podatki so ključni za prepoznavanje položaja in orientacije objektov v 3D prostoru.
 • Dinamično in neprekinjeno delovanje: kamera za strojni vid, ki lahko deluje v dinamičnem okolju in zagotavlja neprekinjen zajem 3D oblakov točk brez premorov.
 • Zajem podatkov o barvi: kamera za strojni vid, ki zajame podatke o barvi in jih usklajuje s 3D izhodnim rezultatom omogoča uporabo AI algoritmov strojnega vida.

Zaradi vgrajenega CMOS senzorja vam kamera MotionCam-3D Color, s patentirano tehnologijo paralelne strukturirane svetlobe, omogoča zajem podrobnih oblakov točk tudi pri objektih, ki se hitro gibljejo. Tudi v spremenljivih razmerah lahko torej računate na slike brez deformacij in drugih artefaktov.

Posebnosti kamere MotionCam-3D Color:

 • Izhodni podatki: oblaki točk, barvna tekstura, slika normal in globinska slika
 • Podatke o barvi: kot RGB slika preslikana na 3D-podatke ali kot izvorna RGB slika z ločljivostjo do 8 Mpx
 • Zajem slik objektov v gibanju vse do 144 km/h (brez zamegljenosti zaradi gibanja)
 • Visoka ostrina robov
 • Učinkovita zaščita pred vibracijami in svetlobo okolja
 • Izredno visoka ločljivost in natančnost:
 • Dinamični objekti: ločljivost 0,9 Mpx, natančnost 0,300 mm
 • Statični objekti: ločljivost 2 Mpx, natančnost 0,150 mm
 • Neprimerljiv uporabni doseg od 36 cm do 4 m, na račun 6 različno velikih modelov kamer
 • Lahko in vzdržljivo karbonsko IP65 ohišje
 • Napajanje prek mrežnega kabla (PoE) ali 24 V omrežnega napajanja
 • Enostavna nastavitev, kompatibilnost s programskim vmesnikom GenICam
 • Procesiranje slik v kameri

Izkoristite procesorsko moč barvne 3D kamere
Kamero MotionCam-3D Color dodatno odlikuje zmogljiva grafično procesna enota, ki lahko obdela kar 15 milijonov 3D točk na sekundo. V kameri vam je torej na voljo vsa procesorska moč, potrebna za procesiranje slik in rekonstrukcijo oblakov točk, ne da bi obremenili osebni ali industrijski računalnik, s katerim je kamera povezana.

Zaradi zaščite pred vdorom vode in prahu (zaščitni razred IP65) lahko kamero uporabite v zahtevnih industrijskih okoljih. Namestitev v tovrstna okolja vam dodatno poenostavi možnost napajanja prek do 30  metrskega mrežnega kabla (PoE).

Hitro in enostavno nastavite parametre
Z brezplačnim programskim orodjem PhoXi Control lahko kamero za strojni vid MotionCam-3D Color nastavite hitro in enostavno. Med drugim lahko nastavite različne parametre delovanja ter ogleda in shranjevanja zajetih oblakov točk.

Podobno kot Photoneo PhoXi 3D Scanner, je kamera MotionCam-3D Color podprta v razvojnih okoljih Adaptive Vision Studio, Halcon, LabView ter Matrox Imaging.

Napredni uporabniki in sistemski integratorji pa imate na voljo tudi API za programska jezika C++ in C#.

Raziščite nove možnosti avtomatizacije
Napredne lastnosti kamere MotionCam-3D Color so revolucionarne na področju 3D strojnega vida in odpirajo številne nove možnosti za avtomatizacijo vseh vrst projektov. To kamero lahko uporabite tako za zahtevne AI aplikacije, ki temeljijo na naprednem prepoznavanju in pregledu objektov, kot tudi za čisto nove vision aplikacije, ki zahtevajo izdelavo 3D modelov.

Zajemite slike dinamičnih objektov z najvišjo kakovostjo, določite zrelost sadja, poberite in razvrstite škatle, ki so barvno kodirane in še marsikaj.

URL novice:
https://tipteh.com/si/strojni-vid/barvna-3d-kamera-za-strojni-vid-photoneo/

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23
1000 Ljubljana
info@tipteh.si
+386 (0)1 200 51 50
www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!