Direktne linearne osi SLD proizvajalca SCHUNK

logo

SCHUNK Intec GmbH
Podjetje SCHUNK predstavlja novo generacijo direktnih linearnih osi serije SLD.

Dinamične osi za zahtevne pogoje delovanja z direktnim linearnim električnim pogonom zagotavljajo kratke čase ciklov in večjo produktivnost pri zelo hitri montaži in manipulaciji na področju proizvodnje elektronike, elektromobilnosti ali znanosti o življenju. Serija SLD je bila razvita kot vsestransko uporabna dinamična rešitev, ki dosega zahteve večjih osnovnih obremenitev in daljše življenjske dobe. Hkrati pa podjetje SCHUNK, ki je specializirano za področje avtomatizacije, s to serijo širi svojo ponudbo direktnih linearnih osi in zaradi modularne zasnove omogoča tudi aplikacije s privlačnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo. Trenutno sta na voljo dve velikosti, vsaka s po štirimi različnimi velikostmi elektromotorjev, ki za širok nabor aplikacij ponujata pogone do 2,4 kN in nosilnost do 106 kN. V prihodnosti bodo na voljo tudi dodatne različice. Električni pogon in sistem merjenja poti sta integrirana v kompaktno os, kar omogoča agilno gibanje, ki zaseda malo prostora, medtem ko pospeški direktnih pogonov do 100 m/s² in hitrosti do 5 m/s zagotavljajo visoko dinamičnost in kratke cikle. Hkrati pa pogon uporabniku zagotavlja natančnost ±0.01 mm. Elementi osi delujejo brez mehanske zračnosti, kar odpravlja obrabo delov in zagotavlja minimalne stroške vzdrževanja. Poleg tega pa je pogon lahko zasnovan v katerikoli dolžini brez izgube zmogljivosti. Direktne linearne osi serije SLD so certificirane v skladu s standardi UL, kar je predpogoj za hiter dostop do trga v ZDA in drugih trgov.

Za direktne linearne osi SLD proizvajalca SCHUNK obstaja širok nabor aplikacij. Na področju industrije elektronike se lahko na primer uporabljajo ločevanje in manipulacijo tiskanih vezij. Vir: SCHUNK

Opcije povečajo razpon aplikacij
Profilno vodilo, ki je ključna komponenta osi SLD, omogoča kompaktno zasnovo in visoke obremenitve. Dosegajo se lahko hodi do 6.000 mm. Poleg preprečevanja vstopa umazanije in prahu v notranjost osi, uporaba pokrova omogoča uporabo osi tudi v območjih z ostrimi robovi ali vročimi predmeti, kar tlakuje pot za aplikacije v zahtevnih delovnih pogojih. Pokrov tudi preprečuje puščanje maziva.

Podjetje SCHUNK ponuja serijo osi s širokim naborom opcij, vključno z zadrževalno zavoro, ki preprečuje spust vertikalno postavljene osi, ko je obremenjena, kar zagotavlja varnost aplikacij. Zavora, ki je nameščena pod vodilo in deluje pnevmatsko, se zanesljivo vklopi v primeru izpada električnega napajanja. Poleg tega pa direktne linearne osi uporabljajo modularni sistem enkoderjev s preverjenimi vmesniki Hiperface/HiperfaceDSL, DRIVE-CLiQ, Sin/Cos in SSI. Vsi enkoderji so na voljo v različici SIL2/PLd, medtem ko se na željo uporabnika lahko integrirajo tudi merilni sistemi po meri uporabnika. Serija SLD ponuja velik nabor opcij glede pritrditve, namestitve in različnih kombinacij. To pomeni, da se direktne linearne osi lahko enostavno kombinirajo z uporabo vmesniške plošče, pritrdijo s sponkami in uporabljajo za raznolike aplikacije. Zaradi svoje visoke dinamičnosti, nosilnosti in dolge življenjske dobe so te osi idealno primerne za industrijska področja od elektronike in elektro industrije, živilske industrije, pakiranja, znanosti o življenju, avtomatizacije montaže, pa vse do fotovoltaike in avtomobilske industrije. Na področju elektromobilnosti se lahko na primer uporabljajo tako za učinkovito rokovanje prizmatičnih celic kot tudi v proizvodnji električnih navitij, ki zahtevajo visoko fleksibilnost, dinamičnost in natančnost. Podjetje SCHUNK širi svojo ponudbo digitalnih storitev in še letos namerava lansirati praktični konfigurator, ki bo omogočil enostavno konfiguriranje in snovanje svojih linearnih električnih osi.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!