Dnevi Solid World 2024 v Radomljah

logo

Solid World
V obdobju hitrih tehnoloških sprememb in nenehnega napredka se je med 23. in 25. januarjem odvijal tradicionalni tridnevni dogodek Dnevi Solid World.

Prvi dan je bil posvečen razvoju in digitalni preobrazbi, drugi dan tehnologiji in proizvodnji, medtem ko je tretji dan zajemal aditivne tehnologije in 3D skeniranje. Vsak dan je prinesel dragocene vpoglede, predstavitve novosti in praktične demonstracije, ki so udeležencem odprle vrata v svet inovacij.

 1. DAN: RAZVOJ IN DIGITALNA PREOBRAZBA
  Prvi dan je razkril številne vidike razvoja in digitalne preobrazbe. Udeleženci so imeli priložnost prisluhniti pregledu sodobnih rešitev ter pričevanjem uporabnikov, ki so delili svoje zgodbe o uspehu. Poseben poudarek je bil na novostih CAD programa SOLIDWORKS in oblačnih storitvah 3DEXPERIENCE, ki obetajo izjemne možnosti za optimizacijo procesov.
  Delavnice in predavanja so pokrivala različne teme, kot so napreden prenos podatkov med CAD in ERP sistemi, 3D načrtovanje jeklenih konstrukcij, avtomatizacija spletne prodaje in proizvodnje izdelkov ter virtualno preizkušanje 3D modelov. Integrirano CAD/CAM okolje je bilo prav tako osrednja tema, ki je izpostavila prednosti celovitega pristopa k oblikovanju in proizvodnji.
 2. DAN: TEHNOLOGIJA IN PROIZVODNJA
  Drugi dan je bil posvečen tehnologiji in proizvodnji, z naglasom na pregledu sodobnih rešitev ter zgodbah o uspehu uporabnikov.
  Novosti programa SolidCAM so predstavile inovativne možnosti v proizvodnji, medtem ko so se predavatelji osredotočili na moderne strategije raziglevanja kosov, učinkovitejše upravljanje inšpekcijske dokumentacije ter hibridno proizvodnjo, ki povezuje 3D tiskanje in CNC obdelave.

Predavatelji so ponudili praktičen vpogled v avtomatizacijo obdelav vrtanja, SolidCAM Tips & Tricks ter izzive modernizacije komunikacije med operaterji in programerji. Drugi dan je bil prava poslastica za vse, ki jih zanima tehnološki napredek v proizvodnji.

 1. DAN: ADITIVNE TEHNOLOGIJE IN 3D SKENIRANJE
  Tretji dan je bil posvečen aditivnim tehnologijam in 3D skeniranju. Udeleženci so dobili vpogled v uporabo 3D tiska in primerjavo tehnologij ter materialov za tiskanje polimerov. V živo so bili na ogled 3D tiskalniki znamk Bambu Lab, 3D Systems in ETEC.

Osrednji gost dneva je bil Jörg Vollmann-Schipper, predstavnik podjetja SolidCAM Additive, ki je predstavil prihodnost in uporabnost tiskanja kovin.
Posebno zanimive so bile demonstracije v živo, kjer so udeleženci lahko v živo videli 3D tiskanje kovinskih kosov na stroju Desktop Metal Shop System ter njihovo naknadno obdelavo na 5-osnem rezkalnem stroju.

Zaključek
Dogodek je bil neizmerno uspešen in navdihujoč. S tridnevnim poglobljenim raziskovanjem razvoja, tehnologije in aditivnih tehnologij je zagotovil udeležencem neprecenljiv vpogled v trenutno stanje in prihodnost teh področij. Sledili so dragoceni povezovalni trenutki med strokovnjaki in udeleženci, ki so s seboj odnesli nove ideje, znanje in motivacijo za nadaljnje inovacije v svojih organizacijah.

Vsi, ki ste dogodek zamudili, boste imeli že v februarju novo priložnost – podjetje Solid World se bo namreč predstavilo na sejmu IFAM, ki bo potekal med 13. in 15. februarjem na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

https://www.solidworld.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!