Električni cilindri za koračne in servo motorje

Tipteh d.o.o.
S pretvorbo električne energije v natančno linearno gibanje RTA-jevi električni cilindri omogočajo natančnejšo kontrolo in večjo stroškovno učinkovitost v primerjavi s pnevmatskimi in hidravličnimi cilindri.

Serija električnih cilindrov RC izstopa po svoji prilagodljivosti, visoki zmogljivosti, trpežnosti in različnih možnosti prilagoditev po meri. Zato je idealna za brezhibno integracijo v vaše avtomatizacijske in robotske aplikacije.

Tehnična sinergija avtomatizacije in robotike
Podjetje RTA s.r.l. se ponaša z več kot 45-letnimi izkušnjami na področju izdelave strojne opreme in podrobnim razumevanjem razvoja programske opreme. Tako lahko zagotavljajo rešitve, v katerih roboti in stroji medsebojno brezhibno sodelujejo. Ponujajo tudi električne cilindre za pretvorbo električne energije v natančno in nadzorovano linearno gibanje oz. pozicioniranje. Njihove glavne prednosti pred pnevmatskimi in hidravličnimi cilindri so: brezhibna kontrola sile, položaja in hitrosti ter njihova stroškovna učinkovitost. Serija RC vključuje širok nabor električnih cilindrov, ki zagotavljajo visoko zmogljivost, izjemno trpežnost in vsestranskost. Poleg tega se z lahkoto prilagodijo tehničnim specifikacijam aplikacije.

Dve profilni različici za različne potrebe
Različica serije RC s profilom s krogličnimi vodili je zasnovana za premagovanje visokih obremenitev na konici cilindra in situacij, kjer sta bistvena visoka hitrost vrtenja cilindra in natančna kontrola. Različica serije RC s trapeznim navojnim vretenom je primernejša takrat, ko so sprejemljive nizka obremenitev, nizka hitrost in manj natančna kontrola.

Obe različici sta zanesljiv modularen sistem, združljiv z različnimi vrstami RTA koračnih in servo motorjev in preostalih dodatkov:

 • koračnimi motorji s prirobnicami NEMA 23, NEMA 24 in NEMA 34,
 • servo motorji z močjo do 7500 W,
 • koračnimi motorji z integriranimi pogonskimi krmilniki (COMBO-UNIT rešitve),
 • koračnimi motorji z enkoderjem in/ali zavoro,
 • koračnimi ali servo motorji z reduktorjem.

Ključne prednosti serije RC:

 • Prenos gibanja s pomočjo velikega, močnega in trpežnega krogličnega vretena
 • Naprava proti vrtenju vgrajena v vse modele
 • Velika odpornost proti radialni obremenitvi na račun povečanega premera krogličnega vretena
 • Modularna rešitev s številnimi možnostmi za nadgradnjo
 • Izjemno kompaktna in za namestitev enostavna kombinacija motorja in cilindra
 • Različne možnosti navojnih korakov krogelnih vijakov za prenos gibanja
 • Številne možnosti prilagajanja po meri
 • Aluminijasta konstrukcija, testirana za sisteme, kjer je potrebna visoka trdnost
 • Rešitev “vključi in uporabi”
 • Serija električnih cilindrov RC je skladna s standardom ISO 15552 in je združljiva z večino dodatkov za pnevmatske rešitve dostopnih na trgu.

Podjetje RTA poleg tega zagotavlja ekskluzivno strokovno montažo za svoje koračne in servo motorje z raznovrstnimi električnimi cilindri. Izbrati morate le lastnosti, ki jih potrebujete za električni aktuator, ter primerne dodatke in motorje iz raznolike RTA-jeve ponudbe. Njihovo strokovno osebje nato opravi montažo in preizkus izdelkov. Sestavljen motor z izbranimi dodatki in cilindrom je tako pripravljen za takojšnjo uporabo.

Z eno kodo boste lahko upravljali več sestavljenih izdelkov in se izognili stroškom skladiščenja, montaže in kontrole kakovosti.

URL novice:
https://tipteh.com/si/motorni-pogoni/rta-elektricni-cilindri-serije-rc/

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23
1000 Ljubljana
info@tipteh.si
+386 (0)1 200 51 50
www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!