Finderjevi regulatorji nivoja tekočin serije 72

logo

Marchiol d.o.o.
Za krmiljenje praznjenja in polnjenja prevodnih tekočin in tekočin, primernih za prehrano.

Finder je italijanska blagovna znamka z globalno prisotnostjo, ima svoje proizvodne in logistične zmogljivosti locirane v Italiji, Franciji, Španiji in Nemčiji.

Paleta Finderjevih relejev za kontrolo tekočin vključuje kontrolne releje za nadzor nivoja prevodnih tekočin s pomočjo elektrod ter plovna stikala.

Le ta so še posebej uporabna v različnih stanovanjskih, komercialnih ter industrijskih okoljih, od skladiščnih rezervoarjev in cistern, bazenov, upravljanja in distribucije pitne vode ter čistilnih naprav, do sektorja živilske industrije (vključno z oljarnami, pivovarnami in mlekarnami). Tovrstne naprave se uporabljajo tudi v kmetijstvu, kjer je vzdrževanje nivoja vode v kanalih, vodnjakih, namakalnih sistemih ter zadrževalnikih bistvenega pomena.

Nove verzije plovnih stikal serije 72 obsegajo tip 72.A1 in tip 72.B1, ki skupaj s tipom 72.C1 zaokrožujeta ponudbo.

Kar razlikuje tri modele in posledično izbiro ene naprave pred drugo, je njihovo področje uporabe:

 • Tip72.A1, je v različici 72.A1.1000.xxxx, primeren za uporabo v vodovodnih sistemih in sistemih za odpadne vode, v različici 72.A1.0000.xx02 pa za tekoča živila in pitno vodo – primeren je tudi za tekočine z visoko vsebnostjo klora in/ali soli.
 • Tip 72.B1 je zasnovan za uporabo v kanalizacijskih sistemih s suspendiranimi aglomeratnimi materiali, sistemih odpadne industrijske vode ter v sistemih za maceracijo.
 • Tip 72.C1 pa je idealna rešitev, v situacijah z omejenim prostorom.

Skupne tehnične lastnosti tipov 72.A1 in 72.B1:

 • 1 x preklopni kontakt 10A (8A)
 • Kabelski material H05 RN-F, kemično odporen na različne vrste tekočin
 • Dolžine kabla; 5 m, 10 m, 15 m ali 20 m
 • Lahko se uporablja za funkcije praznjenja in polnjenja
 • Tehnične lastnosti tipa 72.C1 so:
 • 1 preklopni kontakt 10A (8A)
 • Kompaktna izvedba
 • Dolžina kabla 2m
 • Ročno stikalo za preklop med avtomatskim upravljanjem (ON/OFF) ali (vedno VKLOP)
 • Lahko se uporablja za funkcije praznjenja in polnjenja

Za nadzor nivoja prevodnih tekočin s pomočjo elektrod sta na voljo tipa 72.01 ter 72.11, ki v kombinacij z različnimi sondami omogočata nadzor splošnih prevodnih tekočin, tekoče hrane, tekočin z visoko vsebnostjo klora ali tam, kjer so bolj zahtevni temperaturni pogoj. Nabor vključuje tudi sonde za protipoplavne ter industrijske sisteme.

Protipoplavna sonda tipa 072.11 je idealna za zaznavanje prisotnosti vode na tleh ali za zaznavanje kondenzata v hladilnicah v sektorju prehrambne industrije. Zagotavlja zanesljiv nadzor ter ščiti pred škodo, ki jo lahko prisotnost neželene vode povzroči v domačih ali industrijskih okoljih.

Marchiol d.o.o.
Industrijska cesta 5A, Kromberk
5000 NOVA GORICA
Tel.: 05/33-13-100
https://www.marchiol.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!