Induktivni senzorji pomika LVDT in LDR Micro-Epsilon

logo

Micro-Epsilon vam ponuja širok nabor induktivnih senzorjev za merjenje pomikov in položaja: poleg standardnih senzorjev pomika LVDT in LDR ter induktivnih senzorjev EDS, tudi za vas prilagojene serijske modele za OEM potrebe. Izkoristite vrhunsko kvaliteto vseh senzorjev Micro-Epsilon v najrazličnejših aplikacijah.

Pestra kombinacija senzorjev in krmilnikov za številna področja uporabe
V naboru Micro-Epsilonovih induktivnih senzorjev najdete: standardne LVDT in LDR senzorje z zunanjim krmilnikom, induktivne senzorje EDS z vgrajenim krmilnikom in serijske modele, prilagojene vašim OEM potrebam. Vsi njihovi induktivni senzorji pomika vas bodo upravičeno navdušili s svojo robustnostjo, dolgo življenjsko dobo, zanesljivostjo v zahtevnih razmerah, visoko ponovljivostjo in kakovostjo signala ter temperaturno stabilnostjo.

Kombinacija senzorjev z zmogljivo generacijo krmilnikov MSC povečuje možnosti in področja uporabe. Vsakega od senzorjev lahko upravljate z vsakim krmilnikom. Poleg tega digitalni vmesniki, upravljanje preko računalnika in enostavna vključitev v industrijska vodila (angl. bus systems) podpirajo integracijo v različne industrije.

Induktivni senzorji LVDT
LVDT induktivni senzorji z zunanjim krmilnikom so sestavljeni iz primarne in dveh sekundarnih tuljav z osno pomičnim jedrom.

Izbirate lahko med:
DTA-xG8 senzorji, zasnovanimi kot sonda premera 8 mm, z različnimi konicami. Konico proti merjencu potisne bodisi vzmet bodisi pnevmatski mehanizem. Merilna območja senzorjev, od ±1 mm do ±10 mm, vam omogočajo meritev in inšpekcijski pregled geometrije merjenca (npr. dolžine, širine, premera, debeline, globine, višine).
DTA-xD senzorji, zasnovanimi kot cilinder premera 10 mm ali 20 mm. V cilindru se prosto pomika bat, pritrjen na merjenca. Merilna območja senzorja so od ±1 mm do ±25 mm, linearnost pa do 0,15% merilnega območja. Izkoristite jih lahko predvsem za merjenje in nadzor gibanja, pomika, položaja, udarcev ter odklonov v vozilih, strojih in sistemih.

Induktivni senzorji LDR
LDR senzor z zunanjim krmilnikom ima le eno tuljavo s priklopom na srednji poziciji (angl. half-bridge). Senzor je zasnovan kot cilinder premera 8 mm, v katerem se prosto pomika bat, pritrjen na merjenca. Merilna območja so 10 mm, 25 mm in 50 mm. Majhne dimenzije senzorja vam omogočajo njegovo namestitev v tesnih prostorih, izkoristite pa ga lahko tudi v industrijskih aplikacijah, ki zahtevajo zelo hitre meritve.

Zmogljivi in natančni krmilniki
Za vse zgoraj naštete modele induktivnih senzorjev lahko uporabite enokanalni krmilnik MSC7401 ali dvokanalna krmilnika MSC7802 in MSC7602, ki jih lahko povežete za večkanalno rešitev. Micro-Epsilonove krmilnike boste z lahkoto nastavili z gumbi na krmilniku ali preko računalnika. Kompaktno in robustno ohišje z IP67 zaščito bo kos različnim industrijskim aplikacijam v strojegradnji in avtomatizaciji.

Na voljo so vam tudi različni analogni izhodi, digitalni vmesniki RS485 ali dodatni moduli za PROFINET, EtherNet/IP, Ethernet in EtherCAT. Vsak od digitalnih vmesnikov zahteva svoj modul.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50
https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!