Na voljo je Zebra Aurora Vision Studio 5.3!

logo

Tipteh d.o.o.
Zebra Technologies je nadgradila svoje učinkovito in prilagodljivo razvojno okolje za strokovnjake za strojni vid s pomembnimi novostmi in funkcijami.

S pomočjo njihovega Zebra Aurora Vision Studio 5.3 lahko bodisi enostavno ustvarite, integrirate in nadzirate tipične aplikacije za strojni vid, bodisi hitro razvijete svojim potrebam prilagojene zahtevne sisteme brez programerskega predznanja!

Z lahkoto razvijte tudi zahtevne vision sisteme
Zebra Aurora Vision Studio podjetja Zebra Technologies je učinkovita programska oprema, ki temelji na pretoku podatkov in vključuje širok nabor zmogljivih orodij za analizo slik. Čeprav ne zahteva predhodnega programerskega znanja, se uporablja tudi v najzahtevnejših vision sistemih.

Na račun zelo prilagodljive arhitekture lahko uporabniki v zgolj treh korakih preprosto razvijejo rešitve, ki so v skladu s specifičnimi zahtevami katerega koli projekta. Oblikovanju algoritma sledita ustvarjanje prilagojenega uporabniškega vmesnika in zaključna namestitev na industrijski računalnik.
V primerjavi z verzijo 5.1 se nadgrajena verzija 5.3 ponaša z zanimivimi novostmi, vključno z: novim orodjem za samodejno zaznavanje besedila na slikah brez predhodnega učenja, izboljšanimi orodji za optično prepoznavo znakov in zaznavanje lastnosti s pomočjo globokega učenja, novimi in izboljšanimi filtri, podporo za Linux in Android ter novo strojno opremo. Poleg tega so izdelki podjetja Zebra sedaj grajeni s programskim orodjem Visual Studio 2022, kar omogoča nekajodstotno izboljšanje učinkovitosti nekaterih orodij.

Preverite odlike Zebra Aurora Vision Studia:

  • Bistveno pospeši razvoj vision sistemov in je veliko hitrejši od nizkonivojskega programiranja
  • Velja za najmočnejšo grafično programsko opremo na trgu
  • Omogoča dostop do obsežnega nabora orodij za industrijsko analizo slik, kar zagotavlja izjemno zmogljivost in prilagodljivost
  • V svetu, ki se nenehno spreminja in prinaša nove izzive, z inovativnimi pristopi poskrbi za učinkovite rešitve
  • Brez truda zaznajte besedilo na slikah
  • DL_LocateText je inovativno orodje, ki vam omogoča samodejno zaznavanje besedila na slikah brez predhodnega učenja modelov globokega učenja ali zahtevnih prednastavitev. Za orodje DL_ReadCharacters poišče območje zanimanja (ROI) in tako poenostavi lokalizacijo besedila tudi na najzahtevnejših ozadjih. Sposobno je zaznavati različno veliko in orientirano besedilo.

Posledično vam omogoča:

  • Brezhibno namestitev; ker ni potrebe po predučenju, lahko orodje DL_LocateText hitro vključite v svoj delovni proces.
  • Prihranek časa; samodejno zaznavanje besedila odpravi potrebo po ročnem posredovanju ali kompleksni prednastavitvi.
  • Zanesljivo lokalizacijo besedila; zagotavlja natančno identifikacijo ROI tudi ko je besedilo locirano na zahtevnem mestu.
  • Vsestransko uporabo; deluje ne glede na orientacijo besedila in velikost pisave, prilagaja se različnim scenarijem.

Povečajte učinkovitost z naprednimi filtri
Novi multi-kodni bralnik vam omogoča branje več vrst kod hkrati. S tem poenostavite postopek branja kod, povečate učinkovitost in produktivnost.

Algoritem dodan v orodje za branje kod Data Matrix vam omogoča natančno in zanesljivo branje kod v podatkovnih matrikah, tudi kadar imajo moduli različno polariteto.

Povečana učinkovitost in natančnost branja 1D kod ter prepoznavanja 3D objektov vam zagotavljata hitrejše, zanesljivejše in natančnejše rezultate.

Večje število pomožnih filtrov vam omogoča boljšo manipulacijo in pregled slik, širjenje funkcionalnosti programske opreme ter izvedbo zahtevnejših nalog pri obdelavi slik in prepoznavanju oblik.

Spoznajte še preostale spremembe v programski opremi
Novosti in izboljšave integriranega razvojnega okolja (IDE); Status filtrov brez nastavljenih vhodov je po novem „Nepripravljen“, zato ne prekinjajo več izvedbe programa. Ker so med izvajanjem programa onemogočeni, je izvedba bolj tekoča. Optimirana je funkcija samodejnega povezovanja filtrov, kar zmanjšuje število lažno pozitivnih povezav. Pregledovalnik shranjenih slik (Filmstrip control) samodejno posodobi vsebino, ko zazna spremembe datotek.

Prilagodljivost za Linux in Android; Dodan je nabor že pripravljenih orodij Deep Learning Add-on (tako za učenje kot sklepanje) tudi za Linux. Aurora Vision Library in Deep Learning Add-on (samo za sklepanje) sta zdaj združljiva z operacijskim sistemom Android.

Izboljšana je strojna oprema; Dodana je podpora za: Zebra Scanner SDK, Matrox® 4Sight EV6 in EV7 industrijske računalnike, HIKROBOT industrijske računalnike, Nodka industrijske računalnike (NKDIO SDK). Nadgrajena je podpora za: Vimba SDK v verzijo 6.0, SmartRay SDK v verzijo 5.5.1.41, FlyCapture SDK v verzijo 2.13.3.61, Spinnaker SDK v verzijo 2.7.0.128, SynView SDK v verzijo 1.03.014.

URL novice:
https://tipteh.com/si/strojni-vid/na-voljo-je-zebra-aurora-vision-studio-5-3/

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23
1000 Ljubljana
info@tipteh.si
+386 (0)1 200 51 50
www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!