Polnilniki akumulatorjev serije NPB-450/750: 450W&750W

logo

LCR d.o.o.
MEAN WELL se drži koncepta okolju prijaznega in trajnostnega razvoja ter spodbuja zasnovo večnamenskih izdelkov.

Na novo predstavljena serija polnilnikov NPB-450 (450W) in NPB-750 (750W) je edinstvena serija inteligentnih univerzalnih polnilnikov s široko vhodno napetostjo, večnamenskim dizajnom in prilagodljivimi funkcijami. Polnilniki so zasnovani z vgrajenim mikrokontrolerjem in na novo patentirano tehnologijo za samodejno zaznavanje razpona napetosti baterije, ki prilagodi nastavitve napetosti polnjenja glede na napetost baterije (ta način je primeren samo za Li-ion baterije z BMS). Na voljo so štirje različni modeli 12V(10,5~21V), 24V(21~42V), 48V(42~80V) in 72V(54~100V), s širokim razponom polnilne napetosti. Vsak polnilnik se lahko uporablja za široko paleto baterij, tako da uporabnikom zaradi raznolikosti baterij ni treba kupiti več le-teh. To ne prihrani le stroškov uporabniku, ampak tudi prispeva h ohranjanju okolja za naslednje generacije.


Poleg inteligentnega zaznavanja in ultra širokega razpona napetosti, se lahko polnilnike iz serije NPB-450 in NPB-750 poveže z Mean Wellovim programatorjem SBP-001, s katerim se lahko preko računalnika programira različne parametre, kot je izbira 2 ali 3 stopenjskega polnjenja, prilagoditev polnilne napetosti in toka, nastavitev časovne omejitve polnilnika itd. Parametre polnilnika lahko nastavite tudi ročno preko uporabniku prijaznega DIP stikala na sprednji plošči: polnilni tok v obsegu 50-100% ali izberete med 4 prednastavljenimi krivuljami polnjenja. Za bolj profesionalno integracijo nima NPB-450/750 vgrajen CANBus protokola, ki omogoča daljinsko nastavitev in spremljanje polnilnika. Kar zadeva varnostne funkcije, polnilniki zaznajo, ali je napetost akumulatorja pravilna in ali je pravilno priključena, preden začnejo polniti. Polnilniki imajo tudi zaščito pred obrnjeno polariteto. Poleg tega imajo certifikate ITE IEC/EN/UL 62368-1 in za hišne naprave EN60335-1/-2-29. V kombinaciji s 3 letno garancijo so to univerzalni inteligentni polnilniki z odličnih razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

Poudarki:
Patentirano samodejno določanje razpona z ultra široko napetostjo polnjenja (10,5~21V, 21~42V, 42~80V, 54~100V)
Vgrajen CANBus protokol za nadzor, nastavitev in spremljanje
Programabilne nastavitve 2 ali 3 stopenjskega polnjenja in polnilne krivulje preko SBP-001 programatorja
Ročna nastavitev 2 ali 3 stopenjskega polnjenja in 4 prednastavljenih polnilnih krivulj preko DIP stikala
Nastavljiv polnilni tok med 50-100 % prek VR na sprednji plošči
Samodejno znižanje moči pri pregrevanju
Toplotno nadzorovan DC ventilator za zmanjšanje hrupa
Funkcija temperaturne kompenzacije za podaljšanje življenjske dobe baterije
Zaščita: kratek stik / prenapetost / previsoka temperatura / baterija pod napetostjo / obrnjena polariteta baterije (brez poškodb)
Primerno za svinčeno-kislinske (Pb) in li-ion baterije
Certifikati: CB, UL, DEKRA, EAC, CE, UKCA (62368-1 + 60335-1/-2-29)
3-letna garancija

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!