Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

logo

MIEL d.o.o.
Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Omron K7DD-PQ, nova serija naprednih naprav za nadzor stanja elektro motorja

Na trg smo lansirali novo serijo nadzornih naprav Omron K7DD-PQ, napredno napravo za spremljanje stanja motorja, zasnovano za avtomatizirano odkrivanje nepravilnosti delovanja elektromotorjev v proizvodnih obratih. K7DD se popolnoma ujema z našim pogledom na pametno vzdrževanje: z zbiranjem, spremljanjem in analiziranjem podatkov v živo zagotavljamo rešitve, ki uporabnikom omogočajo analizo teh podatkov za sprejemanje ustreznih odločitev.

Z analizo več kot 400 vrst podatkov*1, pridobljenih iz meritev toka in napetosti, lahko K7DD-PQ zazna posebne vzroke okvar, kot so obrabljena rezila, zapletanje odrezkov ali izrabljeni ležaji v motorjih na vretenih obdelovalnih strojev. Ta avtomatizacija odpravlja človeško zanašanje na izkušnje in čute kvalificiranih delavcev, zmanjšuje napor pri preventivnih vzdrževalnih pregledih in preprečuje nepričakovane okvare strojne opreme.

K7DD-PQ zagotavlja natančno in celovito obdelavo podatkov. Opremljen je s hitro tehnologijo vzorčenja (2,5 μs), ki zajame tudi najbolj bežne anomalije in 6-kanalno zmogljivostjo hkratnega/neprekinjenega delovanja, ki obdeluje podatke brez izpustitve ali odstopanja. Učinkovito lahko nadzoruje servomotorje in indukcijske motorje ter zazna nepravilnosti, ki jih povzročajo vrzeli med rotorjem in statorjem ali morebitne spremembe navora na osi motorja. Naprava ponuja samostojno spremljanje stanja znotraj proizvodnega mesta, kar odpravlja potrebo po zapletenih namestitvah ali sistemih v oblaku. Z enostavno naknadno vgradnjo naprave postaneta lokalno spremljanje delovanje motorja in takojšnje odkrivanje nepravilnosti pri delovanju preprosti in brez težav.

K7DD-PQ, ki deluje s hitrostjo 50 ms, lahko sledi napravam s spremenljivo hitrostjo, kar znatno zmanjša potreben čas za kontinuirani pregled delovanja oz. nadzor delovanja naprav. Poenostavi analizo podatkov s samodejnim izbiranjem efektivnih električnih veličin ter nastavitvijo mejnih vrednosti (pragov), kar omogoča prepoznavanje različnih načinov okvar in njihovih temeljnih vzrokov. To zagotavlja zanesljive rezultate in povečuje splošno učinkovitost vgrajene opreme.

S splošnim pomanjkanjem delovne sile ter potrebami po učinkovitih vzdrževalnih praksah Omron-ova serija K7DD-PQ prispeva k avtomatizaciji in optimizaciji nalog vzdrževanja, s čimer preprečujemo nepričakovane okvare opreme in izboljšamo produktivnost v proizvodnih procesih.

OMRON K7DD – Naprave za nadzor kakovosti električne energije:
https://industrial.omron.eu/en/news-events/news/k7dd#video-XAiziv_3rko

*1 Podatki: izmerjene ali izračunane vrednosti, pridobljene iz meritev toka in napetosti na električnem dovodu motorja. Te vrednosti se uporabljajo za raziskovanje korelacije med temi podatki in spremembami pogojev delovanja elektromotorja.

Kontaktirajte nas za brezplačno svetovanje pri nadzoru delovanja električnih porabnikov ter naših rešitev za prediktivno vzdrževanje v vaši proizvodnji: omron.podpora@miel.si.

MIEL d.o.o., Industrijska Avtomatizacija, www.miel.si, 03 77 77 000

https://www.miel.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!