Preprosta menjava orodja v nekaj sekundah

logo

MB-NAKLO d.o.o.
SCHUNK uvaja uporabniku prijazno ročno sklopko, ki omogoča hitro zamenjavo komponent. Poleg preprostega in priročnega upravljanja, ima CMS tudi impresiven in obsežen nabor izbirnih modulov in senzorike.

Novi sistem za ročno menjavo CMS podjetja SCHUNK je optimalen dodatek za prilagodljiva opravila v proizvodnji ali na montažnih delovnih postajah. Omogoča hitro in zanesljivo preklapljanje na strani robota ali tudi na stacionarnih sistemih oz. na vpenjalih. Ročni sistem je sestavljen iz zamenljive glave CMS-K in zamenljivega adapterja CMS-A ter lahko prenese obremenitve do 58 kg. Prilagodljivo ga je mogoče kombinirati s komponentami za rokovanje ali obdelavo iz obsežnega Schunkovega portfelja – od prijemal do obdelovalnih orodij iz serije R-EMENDO, na primer za avtomatsko raziglevanje, poliranje ali brušenje. CMS je nadaljnji razvoj menjalnega sistema SHS, ki je že uveljavljen del portfelja SCHUNK in ga lahko zaradi enake višine in vijačnih vzorcev nadomesti v razmerju 1:1. Nova različica zdaj ponuja bistveno optimizacijo v smislu delovanja, dizajna, zanesljivosti procesa in možnosti uporabe.
Hitra in zanesljiva menjava
Preizkušena tehnologija potisnega vzvoda omogoča izjemno preprosto in priročno upravljanje CMS. Zamenljivo glavo je mogoče zakleniti ročno z zamenljivim adapterjem brez uporabe dodatnega orodja. Inovativni, integrirani dovod zraka prek tesnilnih zatičev s cilindričnimi tesnili podpirajo ročno zaklepanje, tako da je za ta postopek potrebna le minimalna sila. Poleg tega ima potisna ročica novo obliko, ki ne zakrije nobene od številnih povezav. To pomeni, da se sedaj vse sistemske povezave lahko uporabljajo tudi radialno.

Več varnosti pri delovanju zagotavlja vzmetni zatič, ki pritrdi ročico na ohišje in preprečuje odpiranje sistema med delovanjem. Integriran nadzorni senzorski sistem, ki omogoča induktivno spremljanje stanja zaklepanja z opcijskimi senzorji, zagotavlja dodatno varnost delovanja in dodatno zanesljivost procesa. Zahvaljujoč vzorcu prirobnice ISO je mogoče CMS namestiti na vse običajne tipe robotov brez dodatne adapterske plošče.

Širok nabor izbirnih modulov in končnih efektorjev
Širok izbor končnih efektorjev, kot so prijemala ali obdelovalna orodja, je mogoče napajati preko integriranih pnevmatskih dovodov ali z vakuumom. Poleg tega je oskrba z energijo zdaj možna tudi prek neposredno pritrjenih električnih, pnevmatskih in fluidnih modulov, s čimer prihranite na prostori in na teži. Kot alternativo SCHUNK ponuja tudi cenovno ugodno, konstrukcijsko enako osnovno varianto CMS-B brez pnevmatskih dovodov.

Sistem ročne menjave CMS je na voljo v šestih velikostih od velikost 40 do 125.
MB-NAKLO d.o.o.
janez.draksler@mb-naklo.si
GSM: 040 975 528
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!