Prilagojeno z le nekaj kliki

logo

SCHUNK Intec GmbH
Podjetje SCHUNK, ki je specializirano za področje avtomatizacije, z novimi standardnimi izdelki, ki se jih lahko konfigurira individualno, zmanjšuje kompleksnost načrtovanja sistemov in ponuja možnosti posamičnih prilagoditev za širok nabor aplikacij.

Pri nakupu avtomobila ali snovanju prostorov so se zelo uveljavili pametni 3D-konfiguratorji. Po drugi strani pa industrijska proizvodnja še vedno temelji na posebnih rešitvah za avtomatizacijo proizvodnje, ki so zelo drage in so povezane s kompleksnimi procesnimi verigami in dolgimi dobavnimi časi. Kljub temu pa vse manjše količine in hkratno povečanje pričakovanj uporabnikov zahteva kratke odzivne čase ter cenovno dostopne in povezane rešitve, ki potrebujejo manj intenzivno načrtovanje. Podjetje SCHUNK s svojim aplikativnim znanjem predstavlja način hitre implementacije razpoložljivih rešitev za posamezne aplikacije z novo linijo izdelkov, ki se jih lahko konfigurira. Pnevmatska in električna prijemala, prste prijemal ter čeljusti za vpenjalne naprave se lahko posamično prilagodi zahtevam uporabnikov v največ štirih korakih, celo brez kakršnegakoli znanja s področja snovanja. Brezlicenčno spletno orodje, ki deluje na spletnem brskalniku, je brezplačno razpoložljivo na spletni strani podjetja SCHUNK.

Dve prijemali za velike podvige
Podjetje SCHUNK ponuja za manipulacijo velikih in težkih izdelkov dve novi standardni prijemali, ki se ju lahko konfigurira in izkazujeta svoje prednosti predvsem na področju pakiranja, avtomobilske industrije, proizvodnje bele tehnike in logistike. Uporabniki lahko izbirajo med različico PLG ali ELG, glede na to, ali želijo pnevmatsko ali električno rešitev.

Vzporedno 2-prstno pnevmatsko prijemalo PLG se lahko konfigurira v manj kot 10 minutah. S svojim profiliranim tračnim vodilom omogoča uporabo dolgih prijemalnih prstov, da lahko brez težav prijema tudi obdelovance velikih volumnov iz težko dostopnih transportnih kontejnerjev, pri čemer ima prijemalo velikosti 20 prijemalno silo 2.000 N, medtem ko ima prijemalo velikosti 120 prijemalno silo 12.000 N. Prijemalo je primerno tudi za zahtevne pogoje uporabe, kot na primer pri visokih pospeških med uporabo na robotih. Velik hod čeljusti se lahko prilagodi z milimetrsko natančnostjo v območju 100 do 400 mm. Uporabniki z veliko raznolikostjo izdelkov lahko prihranijo, saj prijemala PLG pokrivajo različne izdelke z enim kompletom prijemalnih prstov. Poleg tega pa prijemalo ponuja povečano varnost z opcijsko možnostjo integriranega spremljanja procesa. Opcijska namestitev ventila za vzdrževanje tlaka pa zagotavlja vzdrževanje položaja in sile prijemala tudi v primeru padca tlaka komprimiranega zraka. Zmogljivo prijemalo je na voljo v petih velikostih in s svojimi številnimi dodatnimi možnostmi konfiguracije, ponuja različne možnosti uporabe.

Električno prijemalo z dolgim hodom ELG je najnovejši dodatek v ponudbi prijemal podjetja SCHUNK, ki se jih lahko konfigurira in pokriva podoben razpon aplikacij kot pnevmatska različica, vendar ga poganja električni pogon s prosto nastavljivim servomotorjem. Prijemalo se lahko fino nastavlja in zvezno pozicionira vzdolž celotnega hoda med 100 in 400 mm. Z vnaprejšnjo nastavitvijo položaja prijemalnih prstov se lahko skrajša cikel procesa rokovanja. Prijemalo ima edinstveno razmerje med prijemalno silo in hodom ter zagotavlja takoj razpoložljivo in nadzorovano prijemalno silo do 3.000 N pri velikosti prijemala 30, pa vse do 12.000 N pri velikosti 120.

Prsti prijemala, ki se prilegajo obdelovancu
Podjetje SCHUNK odpravlja potrebo po snovanju in izdelavi prijemalnih prstov po meri obdelovancev. Snovanje je postalo izjemno enostavno z novim konfiguratorjem prstov prijemal FGR, ki poleg tega, da prihrani 50 odstotkov stroškov, prihrani tudi dragocen čas in vire. Osem standardiziranih osnovnih geometrij zagotavlja, da uporabniki najdejo ustrezno obliko, ki se jo lahko naknadno posamično prilagodi zahtevam obdelovanca. Aluminijasti prsti prijemal se lahko uporabljajo s številnimi električnimi in pnevmatskimi prijemali podjetja SCHUNK, medtem ko je na voljo tudi brezplačno označevanje po meri uporabnika.

Posamezne standardne čeljusti vpenjalnih glav

Nov konfigurator čeljusti easyJAW ponuja več kot 500 različnih standardnih različic čeljusti. Uporabniki, ki ne najdejo tistega, kar potrebujejo v največjem programu čeljusti vpenjalnih glav na svetu, ki zajema 1.200 tipov čeljusti, lahko brez naporov zasnujejo svoje lastne mehke čeljusti, celotne čeljusti prijemal ali čeljusti iz enega kosa. Geometrija, material, teža, vpenjalna površina ter številni drugi parametri se lahko prilagodijo po meri z uporabo spletnega orodja. Uporabniki lahko tako dobijo namenske čeljusti vpenjalnih glav v enem do treh tednov.

S svojim novim orodjem za načrtovanje ponuja strokovnjak za aplikacije praktične gradnike, ki dvigujejo prilagojene rešitve na novo raven. Uporabniki imajo po konfiguraciji možnost, da shranijo načrtovano rešitev v kateremkoli formatu CAD, pridobijo ponudbo ali neposredno naročijo – vedno z jasno pregledno ceno in trenutnim časom dobave. Nov konfigurator za prijemala, prijemalne prste in čeljusti podjetja SCHUNK odpravi potrebo po časovno potratnih lastnih rešitvah in večtedenskem snovanju. schunk.com

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!