Tehnološki modul SIWAREX WP341 HF

logo

Siemens d.o.o.
Avtor: Aljoša Doberšek
Neprekinjeno tehtanje z visoko natančnostjo.

SIWAREX WP341
Pametna in trajnostna alternativa sistemu za tehtanje
Tehtanje na transportnih trakovih se uporablja povsod tam, kjer je potrebno beležiti količine prenesenega materiala na transportnih trakovih. Takšen sistem običajno sestavlja tračna tehtnica, senzor hitrosti in tehtalna elektronika. Tehtalni elektronski modul SIWAREX WP341, sestavni del sistema SIMATIC ET 200SP, integrira to merilno nalogo za tračne tehtnice, dozirne tehtnice sipkih materialov in merilnike pretoka trdih delcev, popolnoma in neopazno v okolje avtomatizacije.

Majhno je lahko veliki hit
Le 20 mm širok in 65 mm visok: SIWAREX WP341 je ena najmanjših tehtalnih elektronik na trgu. Inteligentni tehnološki modul meri signale tehtalnih celic in senzorja hitrosti, ki so neposredno povezani z osnovno enoto SIMATIC ET 200SP, izračunava glavne procesne vrednosti, kot so pretok, obremenitev traku, hitrost traku in šest sumarnikov, ter vse to posreduje v priključen krmilnik. Samostojne tehtalne terminale na terenu je torej mogoče v celoti zamenjati.

Brezplačen primer za TIA Portal je pripravljen za uporabo in vsebuje popolno vizualizacijo na uporabniškem vmesniku ter funkcijski blok, ki vam omogoča popoln dostop do vseh parametrov iz krmilnika, brez potrebe po pisanju ene vrstice programske kode. Knjižnica dodatkov za PCS 7 ponuja hitro, enostavno in brezhibno integracijo aplikacij tračnih tehtnic v svet SIMATIC PCS7.

Druga prednost je v modul integriran spletni strežnik, ki se lahko uporablja tudi za zagon in servisiranje, kot alternativa upravljavskemu panelu.

SIWAREX – doma v svetu avtomatizacije
Tehtanje je sestavni del vsakega inovativnega, v prihodnost usmerjenega sistema za avtomatizacijo procesov in proizvodnje. Avtonomne rešitve, t.i. črne skrinjice, niso več sprejemljive za najsodobnejše načrtovanje naprav in strojev. Ker aplikacije postajajo bolj zapletene, zahteve po brezhibni integraciji programske in strojne opreme nenehno naraščajo. S portalom TIA lahko fleksibilno kombinirate nadzorne naloge, vizualizacijo procesov in tehtanje. Krmilniki SIMATIC S7, HMI paneli in SIWAREX tehtalni elektronski moduli omogočajo različne zmogljivosti in funkcionalne ravni. Integriran, odprt in standardiziran koncept SIWAREX vam omogoča, da sami prevzamete diagnostiko in servis tehtnic brez zamud in odvisnosti od dobavitelja. Dolgoročna globalna razpoložljivost vseh komponent SIMATIC in SIWAREX prav tako zagotavlja največjo varnost vaših naložb in poslovanja.

Podatki o izdelku

SIWAREX WP341

  • Uporaba Tehtnice tekočih trakov, merilniki pretoka in dozirne tehtnice sipkih materialov
  • Vmesniki 3× DI (24V DC); 3× DQ (24V DC); 1× RJ45; 1× RS485; 1× CI
  • Temperatura okolice –30 … +60 °C
  • Podprti krmilniki SIMATIC S7-300, S7-400, S7-1200 ain S7-1500; Modbus TCP/IP- in Ethernet IP-based PLC
  • Vmesnik merilne celice 1000 Hz vzorčenje; 10 V napajanje; 0–4mV/V občutljivost merilne celice
  • Naročniška številka 7MH4138-6CA00-0CU0

Za več informacij obiščite našo spletno stran: https://www.siemens.com/siwarex

Siemens d.o.o.
Letališka cesta 29c
1000 Ljubljana
https://www.siemens.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!