UNIMOTION sistem z linearnim motorjem LMCA

logo

Novi UNIMOTION sistem z linearnim motorjem, ki je vedno na zalogi, predstavlja odlično kompaktno zasnovo z vrhunskimi prednostmi.

Linearni motorji so najnovejši dodatek k našemu glavnemu UNIMOTION prodajnemu programu. Leta 2021 smo razvili povsem novo generacijo linearnih motorjev, ki ponujajo izjemno razmerje med ceno in zmogljivostjo ter druge funkcionalne prednosti. UNIMOTION linearni motorji so idealni za različne aplikacije, kot so: aktuatorji, roboti, XYZ mize, pozicioniranje, montaža, orodni stroji, P&P stroji, stroji z optičnimi vlakni in številne druge. Glavna prednost UNIMOTION linearnih motorjev je gostota sile, ki je za 30–50 % večja, v primerjavi s konkurenčnimi izdelki na trgu, pri tem pa še vedno ohranja zelo majhno silo nihanja (ang. Coggingforce). Zaradi inovativne zasnove in najsodobnejših materialov lahko sedaj svojim strankam ponudimo vodilni linearni motor na trgu. Naši linearni motorji so na voljo v različnih velikostih in izvedbah, poleg tega pa z vsako različico motorja ponujamo hitrostni izvedbi. Naše rešitve UNIMOTION linearnih motorjev omogočajo zračno in prisilno hlajenje in, kot smo že omenili, zelo visoko gostoto sile, ki jo dosežemo s kompaktno zasnovo. Nenazadnje, Hallov senzor ponuja enostavno integracijo pogona in ‘Freewake& shake’ funkcijo. Več o naših novih linearnih motorjih pa si lahko preberete spodaj.

Ključne prednosti:

 • visoka gostota sile, 30–50 % večja v primerjavi s konkurenčnimi izdelki,
 • nizka sila nihanja (ang. Low cogging force),
 • visoko- in nizkohitrostna različica,
 • A/D Hall senzor s ‘Free wake & shake’ funkcijo
 • različne velikosti linearnih motorjev,
 • visoko zmogljive magnetne plošče.

LMCA HALL senzor
UNIMOTION ponuja Hallov senzor, ki je bil razvit posebej za linearne motorje LMCA. Senzor za delovanje uporablja polje magnetov magnetne plošče, kar omogoča neprimerljivo razmerje med natančnostjo in ceno. Glavna prednost je integracija analognega in digitalnega senzorja v eno ohišje, kar omogoča ‘FreeWake& Shake’ funkcija.

Hallov senzor se lahko uporablja kot stroškovno učinkovita rešitev, kadar zahteve po natančnosti položaja niso zelo visoke. UNIMOTION Hallov senzor omogoča enostavno in natančno montažo, kar omogoča idealno poravnavo senzorjev in navitij motorja.

Ključne prednosti:

 • ‘FreeWake& Shake’ funkcija,
 • analogni in digitalni izhodi.

Tri velikosti (30, 60, 90) in štiri različice (S, M, L in XL) linearnih motorjev
LMCA 30 je najmanjši model v družini linearnih motorjev, primeren za aplikacije z majhnim bremenom in tiste, pri katerih so potrebe po visoki hitrosti in pospešku najvišje. Srednji del družine predstavlja LMCA 60, ki ponuja visoko dinamiko in odlično razmerje med hitrostjo in močjo. Najmočnejši v družini je model LMCA 90, uporabljen predvsem v aplikacijah, kjer so zahteve po silah največje.

Vsak motor je na voljo v različnih velikostih:

 • LMCA 30 – S, M, L
 • LMCA 60 – S, M, L, XL
 • LMCA 90 – S, M, L, XL

Ključne prednosti:

 • 11 različnih tipov,
 • visoko- in nizkohitrostna različica.

LMCA 30
LMCA 30 je najmanjši dizajn v družini LMCA. Na voljo je v S, M in L različicah. Ponujajo vrhunsko razmerje med največjo hitrostjo in maso premikajočega dela (ang. Forcer), zato so primerni za aplikacije z majhno nosilnostjo, kjer so potrebne visoke hitrosti in pospeški.

LMCA 60
LMCA 60 predstavlja srednji del družine LMCA. Na voljo je v različicah S, M, L in XL. Zaradi zasnove srednjega razreda ponujajo visoko dinamiko in odlično razmerje med hitrostjo in silo.

LMCA 90
LMCA 90 je najmočnejši dizajn v družini LMCA. Na voljo je v različicah S, M, L in XL. Uporabljajo se predvsem v aplikacijah, kjer so sile največje.

Dva tipa magnetnih plošč, združljivih z vsemi linearnimi motorji
Poleg različnih velikosti motorjev (30, 60, 90) in različic (S, M, L in XL) Unimotion ponuja dve vrsti magnetnih plošč, ki so združljive z vsemi motorji:

 • klasična magnetna plošča, ki omogoča doseganje trajnih sil (ang. Continuous force) od 148 N do 1744 N (največja sila (ang. Peak force) od 325 N do 3853 N), in
 • inovativna visokozmogljiva oblika magnetne plošče, ki ima za posledico veliko večjo gostoto sil, poveča pa tudi trajne sile (od 165 N do 1944 N) in najvišje sile (od 374 N do 4416 N), kar je skoraj 11 % več v primerjavi s klasično magnetno ploščo.

Poleg tega za vsako velikost motorja ponujajo dve vrsti hitrosti:

 • Različica z nizko hitrostjo in
 • Različica za visoke hitrosti, ki ima nižjo konstanto BEMF in je primerna za aplikacije, ki zahtevajo večjo hitrost ali nizko napajalno napetost.

Obe rešitvi zagotavljata izjemno visoko gostoto sil, kar ponuja majhno in zelo kompaktno načrtovanje linearnih sistemov gibanja in enot.

Ključne prednosti:

 • tri različne dolžine magnetnih plošč,
 • klasične in visokozmogljive magnetne plošče.

Izračunajte svojo rešitev
Kalkulator za izračun linearnega motorja je spletna aplikacija, ki vam omogoča hitro in enostavno izbiro linearnih motorjev, z možnostjo doseganja optimalnega razmerja med zmogljivostjo in ceno. S kalkulatorjem le v nekaj minutah pridete do najbolj optimalnega rezultata za vaš problem.

ONLINE KALKULATOR: https://hypex.si/calculators

Konfigurirajte sistem z linearnimi motorji glede na vaše potrebe
Linearne motorje lahko (tudi) preprosto konfigurirate po korakih preko našega konfiguracijskega orodja v spletni trgovini. Rešitev omogoča takojšen 3D predogled izbrane zasnove linearnega motorja. Končna 3D konfiguracija pa je na voljo v več kot 50. formatih z možnostjo prenosa.

V NAŠI SPLETNI TRGOVINI NUDIMO ODLIČNO PODPORO ZA IZDELKE:

 • Enostavno spletno naročanje
 • Konfiguracija in generacija 3D modelov v več kot 50. formatih z možnostjo prenosa
 • Spletne informacije o cenah in razpoložljivosti zaloge
 • Dokumentacija in katalogi izdelkov

link do konfiguratorja vmeščen v onlineshop: https://hypex.si/category/84900

Odkrijte zakaj so novi LMCA linearni motorji prihodnost industrijske avtomatizacije – Oglejte si najnovejše Unimotion izdelke in se navdušite nad njihovimi ugodnostmi in prednostmi.

HYPEX d.o.o
Alpska cesta 43, 4248 Lesce
E-pošta: info@hypex.si
Tel.: +386(0)4 53-18-700
Fax.: +386(0)4 53-18-740
https://www.hypex.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!